Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Lymfodrenáž vám pomůže zhubnout, odstranit celulitidu a zvýšit imunitu

( Eva Musilová | přečteno: 39231x )

Lymfodrenáž může pomoci těm, jejichž lymfatický systém nepracuje správně. Ovšem pokud vám ji provede někdo špatně, může vás zásadně poškodit.

shutterstock.com

Porucha funkce lymfatického systému se projevuje zejména vznikem specifického otoku, takzvaného lymfedému.

Je lymfedém léčitelný?

Můžeme odpovědět stručně: Ne, není léčitelný, ale je ovlivnitelný tak, aby byl udržen v tzv. "latentním" stadiu. Ve velké části případů je ovšem funkce lymfatického systému narušena trvale, a proto pacient musí počítat s tím, že úplného vyléčení nikdy nedosáhne. Přinejmenším ne v dohledné době. Na druhou stranu, soustavnou péčí je možné udržovat systém v takovém stavu, kdy bude fungovat poměrně dobře a počáteční příznaky budou zmírněny na minimum, takže se pacientovi výrazně zlepší kvalita života.

Prvním cílem při léčbě poruch funkce lymfatického systému je dostat otok "pod kontrolu". Toho se dosahuje prováděním tzv. komplexní dekongestivní terapie.

Pro zahájení léčby lymfedému je ovšem nezbytné svěřit se do péče odborníka. Ten poruchu správně diagnostikuje a pak zahájí adekvátní léčbu. V minulosti se totiž vyskytly i případy, kdy byla léčba vedena tak nesprávným způsobem, že pacient nakonec dospěl až k invaliditě. Léčba lymfedému tedy musí být odborně vedená, důsledná, sestavená "na míru" konkrétnímu pacientovi a většinou trvalá.

Pokud je léčba lymfedému nastavena správně, bývá rychle a někdy až překvapivě úspěšná. Obtížná porucha ve formě lymfedému je pod kontrolou a léčba, zejména lymfodrenáž, navíc nezřídka přináší i příjemný "vedlejší užitek": Může pomoci snížit tělesnou hmotnost, zlepšit některé formy celulitidy, zvýšit imunitu organismu, někdy se také zmírnít alergické reakce či napomoci k lepšímu vstřebávání hematomů po chirurgických zákrocích.

Absolvovali jste lymfodrenáž a chcete se s námi podělit o své zkušenosti - ať dobré nebo špatné?  Napište nám prostřednictvím diskuse nebo na mail [email protected].

Celý seriál
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Daniela
1x

Já mám s lymfodrenáží velmi pozitivní zkušenosti, ač jsem nechodila do zdravotnického zařízení, ale do Centra zdraví a krásy v Praze, tak i na doporučení doktorky jsem začala na kůry chodit a rapidně se mi zlepšil zdravotní stav i celkově (neměla jsem přímo edémy, ale problémy s otoky dolních končetin). Doporučuji!

Koloidní minerály
1x

Já na imunitu můžu za sebe doporučit koloidní minerály...

Renata

Chodím na lymfodrenáže druhý rok a stále nic.Otoky jsou stejné, vůbec se nemění, jsem z toho psychicky špatná.Může mi n někdo poradit cos tím? Mam jednu nohu "sloní".


Celkový počet příspěvků v diskusi: 3. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Lymfatická uzlina

Manželka má na krku lymfatickou uzlinu u kývače vlevo již asi 6 let, je pohyblivá, hladká, nebolestivá. Je vhodné ji dát chirurgicky odstranit? V případě že ano, provádí se tento zákrok ambulantně či pod narkozou? Jaká jsou potřebná vyšwtření k tomuto zákroku? Děkuji za odpověď

Lymfedém

Lymfatické (mízní) uzliny, slezina, brzlík a lymfatická tkáň roztroušená v játrech, plicích, střevě a kostní dřeni jsou součástí lymfatického systému, který hraje hlavní roli v ochraně organizmu proti infekcím a nádorovému bujení.

Tajemný lymfatický systém aneb Co nám proudí v těle

"Lymfatický systém je pro život zdaleka nejdůležitějším ekologickým systémem," řekl dr. Emil Vodder, zakladatel moderní lymfologie. Upozorňoval také na to, že špatná funkce tohoto systému je příčinou mnoha různých nemocí.

Lymfatický systém: Když je jeho funkce narušena

Jestliže se cítíte unavení a oteklí, na vině nemusejí být špatné stravovací návyky. Může se jednat o nedostatečně fungující lymfatický systém.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce