#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Neúnosné problémy, hledám pomoc

Zuby Monika 10.3.2013

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat a předem se omlouvám za obsáhlost mé situace,kvůli komplikovanosti raději napíši vše.
Od dětství mám obrovský problém se zuby,už od nějakých 12 let, to mě školní zubařka poslala s rodiči do Motola jako problémové dítě, tam jsem docházela pravidelně,ale stav se zhoršoval, tak mě ve 20 letech poslali 2x na kompletní renovaci zubů v narkóze (vše vyvrtat a zaplombovat), poté se mi stav rapidně zhoršil, plomby vypadali a některé zuby mi doslova odumřeli, měla jsem tou dobou velké problémy sehnat zubaře, dokonce i matky zubařka mě odmítla,jen co se na ně podívala. Zubaře, který si mě vzal do parády jsem sehnala až ve 24 v Praze, byl to PAN ZUBAŘ! Poslal mě nejdřív do laboratoře, tam mi zjistili alergii na kovy a bohužel téměř na všechny plomby, dojížděla jsem k němu 2x za měsíc, vytrhal mi zuby a nechal mi jich 12, měl jasný a srozumitelný plán, na které i mé finanční prostředky stačili a já se přestala zubařů bát (občas jsem prožívala hororové situace hlavně v dětství a táhne se to se mnou do dnes), opravdu se do toho pustil a pak mi zdělil že se stěhuje do Anglie, předal mě kolegovi, který mě ve finále odmítl, rok na to jsem si sehnala jinou zubařku, ke které chodím už 4 roky. Je milá,hodná,pracuje bezbolestně,ale... dělá mi 4 roky jen spodní přední zuby, jedna plomba stojí 1400,- a z poslední návštěvy jsem se musela omluvit, protože už na to nemám, plomby ze spodních předních zubů mi vypadávají cca do týdne od návštěvy, chodím k ní 1x za měsíc a stále dokola mi dělá předních 6 zubů. Mezi tím, se mi rozpadli stoličky, kde mám stále původní plomby z Motola, nemůžu kousat nalevo ani napravo, předem to nejde už vůbec, protože spodní přední už mám tak rozvrtané a navíc horní nemám, provizorní náhrada mi drží na těch rozpadlých zubech, tak tu už půl roku vůbec nenosím, naposledy jsem s ní přežila svatbu v Září, jinak vlastně od léta je nenosím.
mám vlevo 1 horní a 1 dolní stoličku - v obou jsou plomby z Motola a jsou zuby rozpadlé, vpravo totožně jako vlevo, vepředu dole mám 6 zubů, nahoře mi pan zubař udělal špičáky tak, že vyndal nervy (nechal kořeny), vyčistil kanálky a něčím to zaplnil, tyto dva horní špičáky se mi zlomili těsně nad dásní,ale to nebolí.
Snažně jsem prosila zubařku, ať mi nejdřív udělá ty stoličky, protože opravdu to sakra až moc bolí, ale ne, že musí dodělat ty přední, které jsem měla ze všech zubů nejlepší a už je mám tak rozvrtané a bolí stejně jako ten zbytek, ano, nález o alergii jsem jí při první návštěvě dávala, stejně jako plán předchozího zubaře, ale na ten se ani nepodívala a řekla že si udělá svůj (který mi ani neřekla, jen to že musí dodělat ty přední), naposledy jsem jí už opravdu naléhavě žádala aby mi udělala alespoň jednu stranu,když řekla že ne, tak jsem jí řekla ať se na to vyprdne a prostě mi ty zuby vytrhá všechny, ona že to nepřichází v úvahu,že jsem mladá (30). Marně jsem se jí snažila vysvětlit, že už rok jsem téměř na tekuté stravě a ona na to,že si špatně čistím zuby, to je další věc, jsou tak citlivé, že nemůžu přitlačit,protože VŠECHNY zuby mám poloviční,jeden přední se mi kýve. Poslední dva roky se mi vyloženě rozpadají, kousnu do rohlíku, banánu, do čehokoliv i když to není vyloženě tvrdé jako jablko a odpadne mi kousek zubu, to je vždy!!
Jsem z toho už tak zoufalá, že jím hlavně polévky, zeleninu jen nastrouhanou, pečivo si namáčím, k hlavnímu jídlu třeba bramborovou kaši s rybou, omáčky s knedlíkem nebo pečivem, maso jen měkounké a i to si musim nakrájet na malilinkaté kousíčky abych nemusela kousat nebo to rozmixuji, k večeři jogurty nebo rozmixované ovoce, sladké nejím od cca 16,17 let, za tu bolest to fakt nestojí, když už peču na Vánoce nebo pro návštěvu, tak krémy a podobně musí ochutnávat manžel. Proč jsem přešla k jídlu? Protože poslední dva roky se mi rapidně zhoršuje zdravotní stav, jsem věčně nemocná a navíc se mi zhoršuje štítná žláza se kterou se léčím také od malička, i když beru léky, tak jsem za posledního půl roku přibrala 30!!!KG a doktorka mi řekne že nemám jíst sladké,nepít sladké limonády,kávu a nekouřit !! Pane doktore, já už jsem z toho opravdu pomalu na prášky, nemůžu nic, co je trochu sladké, slané, ledové, horké.. na svatbě jsem zcela vyjmečně jen trochu ochutnala svatební dort (tchýně na mě tlačila abych jí prý neurazila,protože ho pekla), na vidličku malé sousto a letěla jsem na toalety vypláchnout si ústa vodou,tak moc je to nesnesitelné! Pohybu mám také kvanta, denně chodím se psy 5km, o víkendu 10-15km v sobotu i v neděli, máme velké psy co vyžadují hodně pohybu,mimo to také jezdím na koni, chodím na zumbu a jezdím na kole. Nejsem lékař, ale není možné, že zhoršení zdravotního stavu a velký nárůst váhy může být kvůli alergii a těm zubům? 2x jsem samovolně potratila vždy v prvním trimestru hned na začátku 7 a 9 týden, podle gynekologa jsem naprosto zdravá, podle praktického lékaře také, na miminku pracujeme dál a i z toho důvodu (vím že těhotenství bere mamkám zuby) bych chtěla poradit na koho se obrátit, když mi zubaři nechtějí vytrhat i zbylé zuby? Raději budu opravdu bezzubá a pak časem až bych opět něco našetřila, tak bych si nechala udělat implantáty,které by se netloukli s alergií. Dělají to někteří zubaři a mohl by jste mi dát případně nějaké kontakty, bydlím v Berounském kraji, na další a další plomby už opravdu nemám finance, je to nekonečné,velice bolestivé (ty ostatní zuby) a už jsem opravdu pevně rozhodnuta se jich zbavit nadobro, jen mám obrovský problém v tom, že každý chce zachraňovat nezachranitelné, protože zuby se mi opravdu rozpadají a drolí, zubařům opět díky tomu nevěřím a už si nepřeji nic jiného než se těch zubů jednou pro vždy zbavit. Proč je pro zubaře takový problém vythat zuby, když si to pacient přeje? Nějaké finance ještě mám,ale nehodlám je dávat nadále do plomb. S mužem jsme spolu 11 let, brali jsme se sice až teď na podzim, ale stejně to nemění nic na tom, že si se mnou s těmi zuby prošel ať jsem ještě měla všechny, tak i teď když mám jen pár zubů a vím že mě rád ne kvůli zubům,ale kvůli tomu jaká jsem, tak zubařky verze že se bez zubů nebudu líbit chlapům mi příjde opravdu směšná.
Velice se omlouvám za opravdu velkou obsáhlost, občasné odbočení od tématu, ale prosím, můžete poradit na koho se obrátit nebo co proto mohu udělat? Předem velice děkuji za odpověď a nezlobte se,že Vás zatěžuji mými problémy, jsem už z těch zubů opravdu velice zoufalá.
S přáním krásného dne Brožová

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, doporučuji klinické pracoviště, nejbližší pro Vás bude předpokládám Praha:
h...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Problémy se spánkem
Dobrý den, zhruba tak měsíc zpátky jsem začala mít...
Defibrilátor
Dobré ráno, potřeboval bych od Vás, pánů, či paní doktorů...
Problémy s ejakulací
Dobrý den, delší dobu mě trápí problémy s ejakulací,...
Problémy s dýcháním
Dobrý den, Je mi 18 let Od minulého tydne mám problém...
Problémy s močením
Dobrý den, měla bych otázku. Poslední asi cca 2. měsíce...
Gynekologické problémy
Dobrý den, před dvěma lety jsem dostala zanet močových...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neudržení moči

Dobrý den pane doktore,již přes tři měsíce mne čím dál tím více sužuje problém...

Neudržení moči po operaci křečových žil

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu. Dne 12.12.2014 jsem byla na klasické...

Neujdu 200m, mám bolesti

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jsou nálezy podle zpráv v příloze k...

Neuměrné tloustnutí

Dobrý večer.Vždy jsem byla hodně štíhlá,vážila jsem kolem 50-54kg na výšku 164cm.Hodně...

Neúměrně zvýšený tep vestoje a při pohybu

Vážená paní doktorko, absolvovala jsem několik vyšetření na kardiologii pro...

Neumím začít v sexu jako první

Dobrý den, neumím v sexu začít jako první. Mrzí mě to, přítel si stěžuje že...

Neumím zdravě spát

Dobrý den, několik let (asi 5) mám problémy se spánkem. Ani nevím jak ho přesně...

Neúmyslné záškuby

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na svého přítele. Je mu 23 let. Velice často...

Neumyté ruky počas styku

Dobrý deň, mám 17 rokov a mám priatela, s ktorým pohlavne žijem. Pred 5 dňami...

Neúnosná délka menstruace

Dobrý den, mám problém s délkou trvání mé menstruace. Obtíže začaly cca před...

Neúplná defekace

Dobrý den paní doktorko, poslední týden mám problémy s defekací: Pocit neúplného...

Neuplna defekace

Dobry den,jemi 25 mam problem s neuplnym vyprazdeni konecniku . Zezacatku jsem...

Neúplná erekce

Dobrý den, je mi 19 let a mám problem, že se mi při sexu nechce postavit penis...

Neúplná kolonoskopie

Dobrý den, dnes jsem byla na vyšetření - kolonoskopii - na doporučení své OL...

Neúplné nadechnutí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může být od páteře, když se nemůžu...

Neúplné nadechnutí

Dobrý den, od dětství (cca od 12 let) jsem měla občas takový problém, že jsem...

Neúplné protržení panenské blány

Dobrý den. Myslím že mám neúplně protrhlou hymen, vím že úplně zmizí až po...

Neúplně uvolněná předkožka

Dobrý den ,dne 12.5 jsem byla se synem narozen v srpnu 2018 na urologii ,jelikož...

Neúplně uzavřená fontanela. syn 20 měsíců, vigantol

Dobrý den, mám dvaceti měsíčního syna, nemá ještě plně zarostlou fontanelu na...

Neúplné vymočení

Dobrý den, již delší dobu sleduji, že když jdu na záchod na malou, tak mi přijde,...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#