Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Centrální mozková příhoda

(MUDr. Blanka Hejduková | přečteno: 7270x )

Prodělal jsem CMP .RES:Uzávěr A basilaris nad odstupy Aa cerebelli sup.sycení ACP oboustranně z karotického povodí přes zadní komunikanty.Uzávěr CI úseku A vertebralis 1.dx.Je možno tuto diagnosu vyřešit chirurgicky? Jaké jsou další možnosti léčby ,mimo používání léku "PLAVIX".

Pane Bsonku, neuvedl jste, jake mate potize, zda jde o mensi ci vetsi postizeni hybnosti atd. Vase diagnoza patri mezi stredne zavazne, ale pokud date pozor na svou zivotospravu, prognoza je dobra. Soucasne potize jsou vsak velmi pravdepodobne nevratne (trva-li uzaver mozkove cevy vice nez 4-6 hodin, odpovidajici cast mozkove tkane se poskodi a ani obnovene prokrveni - napr. chirurgickym zakrokem - na tom nic nezmeni). Chirurgicka lecba na uzavrene ceve tedy neni indikovana. Dulezite je vysetrit ostatni cevy (hlavne karoticke tepny), a pokud by byly zuzene vice nez ze 70%, event. operovat zde. Ale toto vysetreni jste nejspise jiz absolvoval. Ve Vasem pripade bych vsadila na antiagregacni lecbu a rehabilitaci, urcite zadne koureni a udrzovat rozumnou vahu (tyto dva faktory jsou nejdulezitejsi, aby nedochazelo k dalsimu ucpavani cev). Plavix je velmi ucinne antiagregans, rehabilitace zalezi na event. hybnem postizeni, v rade pripadu staci prochazky a nekolikaminutove denni cviceni. Z Vasi zpravy je jasna jedna dulezita vec - mozkove cevy si ve Vasem pripade "pomohly samy", zadni casti mozku jsou dostatecne vyzivovany z karotickych tepen, ktere za obvyklych okolnosti zivi pouze predni a stredni cast mozku. Mozkove cevy jsou ale nekolikanasobne predimnezovany, takze to neznamena snizene prokrveni v prednich castech mozku. Mohlo by to znamenat, ze mate jen minimalni postizeni - mohl byste mi, prosim, popsat Vase potize? Diky a preji hodne stesti
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Cévní mozkové příhody

Cévní mozkové příhody představují jedno z nejzávažnějších onemocnění mozku a jsou po infarktech myokardu a zhoubných nádorech třetí nejčastější příčinou smrti.

Menstruační cyklus

Menstruačním cyklem nazýváme pravidelné opakované krvácení z rodidel ženy, pojem menstruace pak označuje období jednotlivých krvácení.

Co je osteoporoza

Osteoporóza je onemocnění, které se projevuje úbytkem kostní hmoty a poruchami její struktury. Tato choroba vede ke zvýšené lomivosti kostí, a tedy i ke zvýšenému riziku zlomenin a zdravotních komplikací z nich vyplývajících.

Vliv vitamínů na prevenci osteoporózy

Na vstřebávání a využití vápníku v organismu mají velký vliv některé vitamíny, zejména vitamín D, A, K1, C, B2 a B6. Vitamín D má z hlediska růstu a obnovy kostí dvě významné funkce. Jednak podporuje vstřebávání vápníku a fosforu ze střeva.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce