Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Obézním pomáhá zmenšení žaludku

( Markéta Grosmanová | přečteno: 20931x )

Obezita není estetický problém, ale nemoc, na kterou se umírá. Ten kdo je obézní, má totiž zdravotní potíže.

Obézním pomáhá zmenšení žaludku

Obezita není estetický problém, ale nemoc, na kterou se umírá. Ten kdo je obézní, má totiž v naprosté většině případů zároveň vysoký tlak, vysokou hladinu cholesterolu a často i cukrovku. Srdce a cévy takovou zátěž nevydrží.

Zhubnout a sportovat – to je nejlepší řešení obezity, ale ne všem se to podaří. Když nepomůžou ani léky, které snižují chuť k jídlu nebo množství vstřebaných tuků, je podle lékařů jedním z řešení zmenšení žaludku. Efekt této léčby je dlouhodobý – pacient nepociťuje hlad ani při minimálním příjmu potravy. V průměru může zhubnout o 40 kg.

V Česku ale tento zákrok podstupuje méně pacientů, než by bylo potřeba. Celkem bylo provedeno asi 5000 operací, přitom by ji potřebovala tak 100 tisíc lidí. V Česku podstoupilo za loňský rok bandáž žaludku 54 pacientů. V sousedním Rakousku s přibližně stejným počtem obyvatel, je to okolo 2000 nemocných,“ říká Martin Fried, přednosta Centra pro léčbu obezity, které sídlí v prostorách kliniky ISCARE. Tento nepoměr lze podle jeho slov zdůvodnit tím, že o obezitě a možnostech její léčby se u nás teprve začíná mluvit.

 Obézním pomáhá zmenšení žaludku

Jak se bandáž žaludku provádí? Laicky ji lze označit jako jeho zmenšení. Kolem žaludku se umístí pásek, který jej stáhne. Člověk pak má při konzumaci i malých porcí pocit nasycení. Vnitřní stranu silikonového pásku, který je umístěn kolem žaludku, tvoří jemný balónek, z něhož vychází trubička vyvedená pod kůži. Když se do komůrky pod kůží vstříkne kapalina, balónek se roztáhne, expanduje dovnitř a stáhne žaludek. Stažení žaludku se tak dá plynule regulovat, takže si na ně lidé postupně zvykají. Pásek zůstává v organismu, v případě potřeby jej lze povolit tak, že nestahuje žaludek. V případě potřeby se ale může

přiškrtit. Navštivte virtuální centrum Léčba obezity a dozví se více!
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
zhhkktsqk

f3Th5K awedxzfmsbpz, [url=http://dyscqwhzifbm.com/]dyscqwhzifbm[/url], [link=http://ururakljzesr.com/]ururakljzesr[/link], http://ffsppornsjrv.com/


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Příjem a výdej energie

V minulém článku jsme došli jsme k závěru že tělesnou hmotnost ovlivňuje více faktorů. Dnes se zaměříme na to, jak naše tělo hospodaří s energií, kterou získáváme z potravin. Množstvi energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme v kaloriích (též v joulech - pozn. redakce).

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Obezita jako nemoc

Obezita je vlastně zmnožení tuku v organismu, kterému je v poslední době stále častěji přičítáno, že se podílí na vzniku mnoha chorob.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce