#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Řídká stolice, časté vyprazdňování, hemoroidy

Chirurgie Martin 16.6.2008

Dobrý den,

pane doktore, nejprve mi dovolte poděkovat, že touto cestou komunikujete a pomáháte nám, lidem co mají určité zdravotní problémy. Díky!

Omlouvám se, že popis celého mého problému je poněkud obsáhlý, ale jako laik nevím, co je pro Vás důležité a tak raději píšu více než méně, i když možná některé věci nebudou spolu souviset.

Problém mě již trápí delší dobu, jednou během trvání problému jsem se odhodlal k lékaři, částečně mi to pomohlo, nicméně nyní je to zpět a myslím, že maličko v jiné podobě. V podstatě nevím za jakým lékařem jít, mám různé obavy, možná i stud z různých nepříjemných vyšetření a tak jsem chtěl požádat touto cestou o radu, názor o co se může jednat, jaká vyšetření mě čekají a zejména doporučení např. na konkrétního lékaře. Přijedu kamkoliv, nejlépe Praha. Jsem typ člověka, který než se „dokope“ jít k lékaři tak uplyne dlouhá doba, možná i z obavy z různých nepříjemných vyšetření, lépe se mi o problému píše než mluví. Jsem také poměrně hodně zaměstnaný, čímž se však vymlouvám, abych k lékaři nemusel.

K mé osobě: je mi 28 let, jsem muž, silné postavy, doposud žádná operace, žádné známé zdravotní problémy, neberu žádné léky (až na jeden, níže vyplyne z podstoupeného vyšetření, nyní již neberu), nekouřím, nemám alergie. Zaměstnání kancelářského typu, sedavé, stresové. Vzdělání vysokoškolské.

K mému problému (problémům): předně nevím, zda se jedná o několik dílčích problémů, či zda spolu jednotlivé souvisí. Proto je popíši jednotlivě. Nevím kde začít, tak začnu tak jak vznikaly. Veškeré problémy se týkají břicha a stolice.

Již takové 3-4 roky mám průběžně problémy se stolicí (trávením?). Na wc chodím tak 2-4 denně . Stolice není vždy tuhá, spíše řidší, někdy se zbytky neztrávené potraviny. Při samotné potřebě pociťuji ve střevech pohyb vzduch.bublin. Na wc jsem vždy delší dobu, mám pocit nedokončené potřeby, někdy se i po chvilce na wc vrátím. Hodně jsem vždy tyto problémy přisuzoval stresům. Ne vždy, ale velmi často například po obědě, musím v podstatě ihned na wc. Hodně cestuji a tyto skutečnosti mi způsobují problémy, a tak se snažím během dne nejíst a pít minimálně abych se vyhnul těmto situacím, neboť potřeba vždy přijde rychle. Přisuzoval jsem to „cestovní horečce“, neboť vždy už samotná myšlenka, že by se mi mohla tato situace stát na cestě (potřeba na WC a žádné po ruce, nebo například zácpa na silnici a nemožnost najit wc) mi způsobila spíše stolici řídkou a hlavně okamžitou potřebu.
Dle mého názoru díky častým potřebám během dne, delšímu průběhu potřeby, k tomu sedavé zaměstnání přidalo k tomu, že trpím hemeroidy. V případě, že je období, že musím několikrát denně na wc, někdy se již objeví slabé stopy krve na toal.papíru. Určitou dobu jsem používal mast, která částečně pomohla. Do této doby popsaný problém je u mě skutečně již dlouhodobý.
Následně popsaný problém nevím, zda přímo souvisí, ale v podstatě tento mě donutil Vás požádat o radu. Cca 7 měsíců nazpět jsem začal pociťovat bolest v oblasti mezi pupkem a přirozením. Bolest byla pro mě velmi podobná zánětu moč.měchýře (avšak žádné pálení při močení, moč čistá), který jsem v životě měl možná 1-2x. Bolest byla spíše „fyzická“, tj. při zmáčknutí břicha. Nejvíce se projevila při plném měchýři, později se bolest umocnila při potřebě stolice. Při samotné potřebě byly momenty kdy mnou „jakoby projela jehla od konečníku tělem nahoru dobřicha“. Odhodlal jsem se tedy k urologovi (na základě doporučení obv.lékaře, pozn: tento je můj soused, a možná i mou chybou (studem) jsem mu nepopsal dokonale problém jako Vám ). Urolog mi udělal sono vyšetření, následně s plným moč.měchýřem, pak mě poslal na rentgen ledvin (kontrastní látka). Dle jeho závěru je vše v pořádku, závěr je prostatismus, lék Capistan.. Vysvětlení pro mě laika bylo: nesmím se vystavit možnosti nachlazení, neboť toto aktivuje onu bolest, a ono „střílení jehly“ je způsobeno, že se vlastně nachladí nervové ústrojí v této oblasti. S tímto lékařem nebyl řešen problém se stolicí apod., neboť nebyl řešen ani s obv. lékařem. Určitou dobu byl klid. Přepis zprávy lékaře je na konci.
Nyní (2měsíce zpět) se však bolest vrátila a to v takové podobě: problémy se stolicí zůstávají, při menší frekvenci potřeby nepociťuji větší bolest v oblasti hemeroidů (neukazuje se krev na toal.papíře). Fyzická bolest v břiše však je, na jiných místech (popíšu níže) a navíc se po potřebě 2x objevila krev, úplně na konci, jasně červená, malé množství (několik kapek). Pane doktore mám strach z nemocí jako je rakovina střev apod. Jsem laik, něco málo jsem se dočetl na intetu. Na základě těchto informací jsem si zakoupil v internetové lékárně test na okultní krvácení od společnosti ELISABETH PHARMACON. Test jsem provedl 2 x , vždy několik dní po sobě, po každé negativní. Následně se krev již neukázala Co se bolesti v břiše týče, není stálá. Během dne o ní třeba nevím, vždy když se však blíží potřeba, bolest se ozývá. V podstatě největší bolest cítím pokud si velmi hluboko zmáčknu břicho mezi pupkem a přirozením. Dále se bolest ukazuje (v menší intenzitě) na levé straně od tohoto středu, tj. v oblasti kde je kyčelní kloub (omlouvám se za nepřesné popisky), když by to bylo na pravé straně, myslel bych si, že se ozývá slepé střevo, ale je to na druhé straně. Nevím co to může být, v každém případě, bolest je velmi nepříjemná, ale velmi se mi uleví právě po potřebě. Pokdu jedu vozem delší cestu pociťuji na pravé straně jako by „namožený sval“, ale je to bolest objevující se i na levé straně.

Pane doktore, nejvýše popsaným problémem se stolicí jsem Vás původně nechtěl zatěžovat ale raději jsem ho zmínil. Je již dlouhodobý a nevím, zda souvisí se současným problémem. Trápí mě zejména ona bolest, nepříjemné k životu jsou i problémy se stolicí a v neposlední řadě hemeroidy. Velice Vás prosím o Váš názor o co by se mohlo jednat, jak vážné může být případné onemocnění. Dále bych Vás také požádal o doporučení k lékaři a třeba i postup kde a jak začít. Budu rád když zmíníte i „nadstandardnější“ úkony které se musí hradit, ale jsou například šetrnější, rychlejší ,méně bolestivější apod. Pokud budete potřebovat další informace, které jsem třeba neuvedl, prosím napiště o ně, díky.

Velice si vážím Vaší odpovědi, omlouvám se za dlouhé psaní a přeji Vám především zdraví a mnoho úspěchů!

Martin.


Zpráva z urol. Vyšetření:

Měchýř je dobře naplněn, m je bez defektu v náplni, stěna je hladká, bez hyperplasie, bez divertiklu, prostata homogenní norm. velikosti, nejsou hmatné uzly, subvesikálně, velikosti 22x39x36mm, tj. 16gr, vesikuly jsou obvyklé délky, tvaru, hypotonické (15mm), homogenní. IVU: na PS bez známek kontr. Litiasy, obě ledviny vylučují sytě a včasně, vpravo norm.poměry, vlevo širší h.polu ledviny, ledvina je s nedokončenou rotací, S je jemný, ureter je vlevo celý průchodný, cystogram je norm. Zá: malrotace 1.ledviny, ureterolithiasu vlevo neprokazuji , VS prostatismus, kausalgie. DOP: Capistan III b.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, popsané obtíže spolu velmi pravděpodobně souvisí, tj. pravděpodobně souvisí ča...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Řídká stolice po antibiotikách
Dobrý den, dcera 6 let brala před třemi měsíci antibiotika...
Řídká stolice
Dobry den. Obcas se mi stava, ze pokud konzumuji urcite...
Hemoroidy
Dobrý den, je mi 19 let netrpím nadvahou mam 48kg pri...
Řídká stolice po obědě
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda - li se jedná...
Hemoroidy, bolesti břicha
Dobrý den. Měla bych dotaz. Je mi 23 let a již 3 roky...
Trávicí obtíže
Bolest pod pravým žebrem vystřelující do zad pod pravou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Řídká stolice po kouření

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jsem kuřačka vykouřím denně 1 cigaretu já...

Řídká stolice po léčbě antibiotiky

Dobrý den, před týdnem mi byl u zubního lékaře zaveden zubní implantát a jako...

Řídká stolice po obědě

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda - li se jedná o normální stolici, či nikoliv....

Řídká stolice s krvavým hlenem

Dobrý den, již od čtvrtka mám řídkou stolici(přímo průjem to není) s častým...

Řídká stolice trvající minimálně 2 měsíce

Dobrý den.Potřebuji se zeptat co z tím? Ať sním cokoli mám neustále řídkou stolici...

Řídká stolice u batolete (15m)

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o názor. Má dcera 15 m ma již 3-4 týdny řídkou...

Řídká stolice u dvouletého dítěte

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala,zda může být způsobena řídká...

Řídká stolice u dvouletého dítěte

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala,zda může být způsobena řídká...

Řídká stolice u kojence

Dobrý den, mám 2 měsice starou holčičku a jeji stolice je řídká a hněda....

Řídká stolice u kojence

Dobry den, mam skoro 6 týdenní miminko a drobet me trápí jeho stolice. Dáváme...

Řídká stolice, potíže s vyprazdňováním

Dobrý den, mám delší čas problémy se stolicí. Dá to někdy práci se vyprázdnit,...

Řídká stolice,krev ve stolici a hlen

Dobrý den,již skoro 14 dní mě trápí problém s řídkou stolicí.Chodím několikrát...

Řídká stolice.

Poslední dobou (tak 4-5 dní) mě trápí řídká skoro až vodová stolice. Na záchod...

Řídká žlutá stlice, plynatost v dětství

Dobrý den,dcera má dlouhodobě velmi žlutou a řídkou stolici,jjednou za čas průjem,stolice...

Řídká(kašovitá) stolice

Dobrý den.Mužete poradit trpím ranním průjmem nebo kašovitou stolicí stolice...

Řídké obočí

Dobrý den, mám dotaz. Jednou jsem si nechala neodborně vythat obočí a od té...

Řídké stolice

Dobrý den, byl mi zjištěn dráždivý tračník (především silná ranní a dopolední...

Řídké vlasy

Dobrý den, je mi 25 let. Trápí mě řidké vlasy v přední části hlavy (nad čelem),...

Řídké vlasy

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Mám delší dobu problém s řídnutím...

Řídké vlasy na temeni hlavy

Dobrý den paní doktorko, obracím se na vás s dotazem, zda lze něco udělat...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#