Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Prostatu vyléčí laser

( Slezská nemocnice v Opavě | přečteno: 15997x )

Benigní hyperplázie prostaty neboli nezhoubné zbytnění prostaty je časté onemocnění, které postihuje v různé míře velkou část mužské populace ve věku nad 50 let. A právě léčení tohoto onemocnění zaznamená v Slezské nemocnici v Opavě zásadní revoluci.

Slezská nemocnice v Opavě

Tradiční léčebné postupy benigní hyperplázie prostaty (neboli nezhoubné zbytnění) zahrnují v počáteční fázi onemocnění terapii léky a následně případný invazivní operační zákrok, který sebou nese riziko pooperačních komplikací. Nová moderní laserová technologie GreenLight™ XPS, kterou bude nyní vybaveno urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě pod vedením primáře MUDr. Romana Staňka, umožňuje provádět rychlé a účinné odpaření prostatické tkáně nekrvavou, minimálně invazivní formou. Výsledkem je rychlý ústup potíží a dramatické zlepšení průtoku moči.

Čtěte také: Vyšetření prostaty

„Tato nová laserová technologie výrazně zkracuje pobyt pacienta v nemocnici, pooperační cévka může být odstraněna již několik hodin po operaci a riziko nežádoucích vedlejších účinků je zcela mizivé,“ vyjmenoval největší přednosti zákroku primář urologického oddělení Roman Staněk a pokračoval: „Významně se zkracuje i celková rekonvalescence a návrat pacienta k běžným každodenním aktivitám. Velkou výhodou je, že zákrok lze provádět i u rizikových pacientů (např. pacienti na antikoagulační terapii, polymorbidní pacienti ap.), kde by byla tradiční operace komplikovaná nebo i zcela vyloučená,“ doplnil výčet nejzásadnějších výhod zákroku primář Staněk.

„Jsem rád, že se podařilo opavské nemocnici nabídnout zavedením laserové technologie GreenLight™ XPS do klinické praxe svým pacientům léčebný standard, který je běžný na špičkových klinikách ve světě, jako jsou mimo jiné například King’s College Hospital v Londýně, Mayo Clinic,  UCLA, Univerzitní klinika LMU Mnichov a další 3 pracoviště v České republice“ řekl MUDr. Ladislav Václavec, MBA ředitel SNO  a dodal: „Jak Slezská nemocnice v Opavě, tak SZZ Krnov budou pokračovat v trendu specializací jednotlivých pracovišť.“

První operace laserem GreenLight™ XPS se uskutečnila na urologickém oddělení Slezské nemocnice v Opavě za účasti klinického specialisty Stave Aldouse z Velké Británie 9. července 2012. Následně bude zahájena operativa.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Problémy s prostatou

Slyšel jsem o léku na prostatu, který se jmenuje curbisken blutepolls-dražé, ale nejsem schopný ho nikde sehnat, ani o něm najít jakékoliv informace. Stanislav

Co je to prostata

Prostata je orgánem pohlavního systému muže. Má tvar kaštanu, jehož širší část je obrácena k močovému měchýři a zúžená ke svalovému dnu pánve. Ne zcela ve středu probíhá část močové trubice, která dále pokračuje přes svaly dna pánevního do penisu...

Příznaky onemocnění prostaty

Zpravidla se objeví dosud nepozorované problémy s močením. Jejich nástup může být nenápadný a postupný, takže si muž zvykne. V tom případě nechápe zvětšení prostaty jako obtěžující, neboť "už zapomněl", jaké je to normálně močit. Řada mužů je přesvědčena, že poruchy močení patří ke stárnutí a že jde o obraz zcela normální...

Může onemocnění prostaty ovlivnit chuť na sex?

Dobrý den. Doktor mi řekl, že mám zvětšenou prostatu. Od té doby (ale i dřív) mám pocit, že sex neprožívám s partnerkou tak dobře a tak často, jako dříve. Také můj penis není zdaleka tak tvrdý, jako dříve.Nejvíc se ale bojím reakce mé partnerky. Dá se s tím ještě něco dělat? Nebo už to nebude jako dřív?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce