Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Plastika může být i prevencí rakoviny prsu

( Barbora Neubergerová | přečteno: 40085x )

Každé tři minuty se jedna žena na světě dozví, že má rakovinu prsu. Následná onkologická léčba je náročná a její součástí je buď částečné, nebo úplné odstranění prsu, jehož následky může napravit plastika. Ovšem jsou případy, kdy může plastický chirurg zasáhnout i preventivně a rakovině zabránit.

shutterstock.com

To, že může plastický chirurg pomoci ženě, která v rámci léčby rakoviny prsu přišla o část nebo celé prso, je logické. Možná by vás ale nenapadlo, že rekonstrukce prsu může být i součástí prevence rakoviny.„O „preventivním“ zákroku přemýšlíme u žen s nezhoubným nádorem, kde je nepřehledná riziková mléčná žláza. Vhodné jsou také pro ženy, u kterých genetické vyšetření prokázalo přítomnost tzv. BRCA genu. Ten znamená vysoké riziko vzniku rakoviny prsu. Pak můžeme zasáhnout, odstranit ještě zdravé mléčné žlázy z obou prsů a tím vzniku onemocnění předejít. Bradavku většinou zachováme a současně, během jediné operace, uděláme i rekonstrukci prsu pomocí implantátů, podobně jako je tomu při zvětšení,“ vysvětluje primář Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice na Bulovce MUDr. Karel Urban.

Pokud vás zajímá zvětšování prsou, přečtěte si tento článek.

kapitola

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce