Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Očkování proti rakovině děložního čípku ve vyšším věku

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 6944x )

Dobrý den, je mi 30 a nevím jak problém nazvat. Můj doktor mi stále doporučuje očkování proti rakovině děložního čípku, prý citologie není úplně čistá a jsem riziková, ale já si myslím, že na očkování sem už poněkud stará, nehledě na to, že mi nikdo nezaručí, že očkování zabere a já do sebe nechci cpát chemii. Zkusila jsem dalšího doktora a ten mě ani nevyšetřil, prý je to jen mé rozhodnutí. Tak poraďte prosím, jaké mám jiné možnosti. Pokoušíme se o miminko a doktor naposledy trval na tom, že až po očkování. Působilo to při nejmenším podezřele, prý na něho tlačí, abych se nechala očkovat, ale netuším kdo, je možné, že mu nejde o léčbu, ale o peníze? Je to na delší povídání, ale to vše, co řeším s panem doktorem, trvá tak tři čtvrtě roku.

Otázky a odpovědi
shutterstock.com

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, nemůžu se konkrétně k Vašemu případu vyjádřit, nevím, jaké máte výsledky cytologie. Ale "stará"rozhodně nejste. Samozřejmě k očkování vakcínou proti HPV virům je účinnější u žen, které ještě neměly pohlavní styk a tak se s žádným typem HPV nesetkaly. Ale rozhodně to neznamená, že by u Vás bylo nesmyslné. Bylo by vhodné se s Vaším gynekologem pohovořit o dalším řešení Vaši situace. Samozřejmě do očkování Vás proti Vaší vůli nikdo nutit nebude.

Další informace: HPV vakcíny dosahují nejvyššího efektu před zahájením sexuálního života, tedy dříve než se organismus s HPV infekcí setká. Typů HPV virů je spousty, které způsobují onkologické onemocnění - proto není nikdy "pozdě" na očkování, jelikož se sexuálně aktivní žena s nimi ještě nemusela setkat.

MUDr. Miklošová

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Počítačová tomografie (CT) neboli "CéTéčko"

Je to nebolestivá vyšetřovací metoda, pomocí které může lékař prohlédnout vnitřní orgány celého Vašeho těla. Poskytuje odborníkovi důležité informace například o Vašem mozku, páteři, kloubech a důležitých hrudních a břišních orgánech. Je to "okno" do Vašeho těla, které není potřeba otvírat.

Histologické vyšetření

Je mikroskopické vyšetření malého kousku tkáně, který byl předem odebrán z Vašeho těla. Vzorek se odebírá z nemocného orgánu.

Rentgenové vyšetření (RTG)

Rentgenové vyšetření patří k základním vyšetřovacím metodám. Metoda pracuje s rentgenovým zářením, které má velkou schopnost pronikat hmotou.

Sonografie (vyšetřování ultrazvukem)

Vyšetřování ultrazvukem je v současnosti základní a pravděpodobně i nejrozšířenější zobrazovací diagnostickou metodou. Má totiž mnoho předností: nezatěžuje vyšetřovaný organizmus pronikavým zářením ani nutností podávat kontrastní látku jako metody rentgenové, a vyšetřovací přístroj není zdaleka tak drahý jako u počítačové tomografie (CT) nebo magnetické rezonance (MR). Navíc lze, je-li to potřeba, vyšetřovat přímo u lůžka nemocného. Vyšetření je možno dokumentovat: jednotlivé záběry na speciální papír nebo celý průběh na videokazetu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce