Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Varovné příznaky dětských nemocí

(MUDr. Milan Kudyn | přečteno: 33179x )

I malé dítě si může stěžovat, že se necítí dobře. Potíž je v tom, že dítě neumí či nedovede jasně říci, oč vlastně jde.

shutterstock.com
Dítě

I malé dítě si může stěžovat, že se necítí dobře . Potíž je v tom, že dítě neumí či nedovede jasně říci, oč vlastně jde. První známky nemoci zachytí rodiče, kteří podle chování dítěte poznají, že se něco děje. Dítě je méně aktivní nebo podrážděnější. Jestliže jsou dítěti méně než dva roky, obvykle snadno poznají, kdy mu není dobře. Bude vypadat podrážděně a ustavičně plakat a zvuk pláče bude asi úplně jiný, než zdravý "vřískot", na který jsou zvyklí.

U dítěte mladšího dvou let , které nedovede popsat své pocity, je často obtížné nalézt příčinu problému. Kromě toho, nemoci u malých dětí mají tendenci se vyvíjet mnohem rychleji než u dětí starších a u dospělých. Je proto nejlepší vyhledat radu lékaře , když se zdá, že kojenec nebo batole se necítí dobře bez zjevné příčiny.

Kdy volat lékaře?
Vždy, když má malé dítě některý z následujících symptomů, je dobré minimálně konzultovat s dětským lékařem zdravotní stav dítěte. K těmto příznakům patří:

• abnormální apatičnost a nereagování
• teplota nad 39 stupňů
• opakující se zvracení
• průjem po více než 24 hodin
• abnormálně rychlé dýchání
• hlučné dýchání
• odmítání pití
• vyrážka
• dětské infekce

Často jsou problémy způsobeny infekcí. Dětské infekce většinou vyvolávají dva typy mikrobů – bakterie nebo viry . Nemoci se pak navzájem liší v několika důležitých ohledech.

Bakterie se rozmnožují v tělesných tekutinách, jsou dosti veliké, aby je bylo vidět pod mikroskopem, a ničí je antibiotika . Dítě může být nakaženo toutéž bakterií mnohokrát. Viry jsou mnohem menší než bakterie a rozmnožují se přímo v buňkách těla. Nejsou vidět pod mikroskopem a nepůsobí na ně standardní antibiotika. Jedno jediné postižení určitým virem obvykle dává doživotní imunitu, a proto mají děti příušnice nebo plané neštovice jen jednou.

Dětský lékař vyšetřující nemocné dítě se musí rozhodnout, zda je příčinou virová nebo bakteriální infekce. Většinou stanoví diagnózu na základě výsledku laboratorních testů přímo v ordinaci. Pokud to vypadá, že je za onemocnění zodpovědný virus, léčení je cíleno k úlevě příznaků, jako je bolest a horečka. Pokud jde o bakteriální infekci, předepíše lékař antibiotika.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
verča

Děkuji za pěkný článek. Nemoci dětí dají zabrat hlavně rodičům. Někdy pomohou imunokúry, třeba s curenzymem, vitamíny apod.

hanka

hlavně je potřeba tomu předejít hned od začátku a tohleto jefakt bomba my ji bereme celá rodina i s manželem http://chlorella-a-spirulina.euweb.cz/


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Akutní zánět zvukovodu (otitis externa)

Jde o akutní zánět postihující kůži zvukovodu. Rozlišuje se forma difusní a forma ohraničená. Při difusní formě je zánětem postižena kůže celé zevní části zvukovodu.

Známky zhoršování sluchu aneb Jak mne slyšíte?

Musíte partnera v konverzaci často žádat o opakování určitých slov nebo vět, které jste dobře neslyšeli? Musíte partnera v konverzaci často žádat o opakování určitých slov nebo vět, které jste dobře neslyšeli...

Otoskopie

Pro úplnost je třeba dodat, že existuje ještě vnitřní ucho složené z blanitého a kostěného hlemýždě.

Akutní zánět středního ucha (otitis media acuta)

Akutní zánět středního ucha je náhle vzniklé prudké onemocnění způsobené bakteriální nebo virovou infekcí. Zánět postihuje střední ucho.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce