Reklama

Apple a Facebook přispívají pracovnicím na zmrazení jejich vajíček

Americké společnosti Apple a Facebook se rozhodly nabízet příspěvek až 20.000 dolarů (skoro 440.000 Kč) svým zaměstnankyním v USA, které se rozhodnou nechat si zmrazit vajíčka, a zvýšit tak šanci na otěhotnění i v pozdějším věku. Firmám by to mohlo pomoci přilákat a udržet si talentované pracovnice, které se často musí rozhodovat mezi mateřstvím a profesním růstem, napsala agentura AP.

 Facebook začal příspěvek nabízet letos ve formě zaměstnanecké výhody. Apple by jej měl následovat v lednu 2015.

    Peníze by jejich zaměstnankyním ve Spojených státech měly pomoci financovat náklady spojené s odebráním a zmrazením vlastních vajíček. Kvalita ženských reprodukčních buněk se kolem 35. roku začíná prudce zhoršovat. Uchovávání zmražených vajíček v takzvané kryobance může ženám pomoci odložit rozhodnutí o mateřství na později, podotýká stanice NBC News, která o nových zaměstnaneckých výhodách obou předních amerických technologických firem informovala jako první.

    Mezi velkými technologickými firmami v Silicon Valley panuje tvrdý boj o zkušené odborníky. Mnoho největších firem se zároveň snaží rozšířit řady dosud převážně mužských pracovníků a nalákat do nich více žen. Někteří komentátoři ale upozorňují, že společnosti by se měly raději zaměřit na zajištění pružné pracovní doby a na další způsoby podpory pro mladé rodiny, napsal server BBC.

    Podíl žen, které měly první dítě mezi 40 a 44 lety, se v posledních 20 letech v USA více než zdvojnásobil, uvádí americké federální Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC).

Reklama

Reklama

Komentáře

Jaryn (Čt, 1. 1. 2015 - 15:01)
T zaplatíme my,za placený internet a megabyty co sežere běžící reklama.
Reklama