Reklama

Sledování vývoje embryí na internetu

Pražská klinika asistované reprodukce IVF CUBE uvedla do provozu unikátní technologii EmbryoScope, která klientům umožňuje sledovat vývoj embryí prostřednictvím internetu v reálném čase.

Kamera zabudovaná v inkubátoru pro vývoj embryí snímá každý plod v přibližně dvacetiminutových intervalech. Jednotlivé obrázky jsou chronologicky řazeny počítačovým programem, který je umožňuje zrychleně přehrát a získat tak časovou videosekvenci zachycující dění od začátku snímání až po jeho ukončení.

Natočená videosekvence slouží embryologovi k určení dynamiky vývoje, což přináší lepší určení vývojového potenciálu embryí a tím umožňuje snížit počet transferovaných embryí bez snížení úspěšnosti celé léčby, případně zvýšit úspěšnost léčby v případech, kde doposud nebyla úspěšná. Pro objasnění základních dějů zachycených na snímcích je klientům k dispozici erudovaný personál laboratoře.

Podle vedoucí lékařky kliniky MUDr. Hany Višňové, Ph.D. jsou reakce klientů na možnost sledování embryí v reálném čase velmi pozitivní. „EmbryoScope samozřejmě pomáhá nejenom naší práci, ale zejména představuje významný mezník v přístupu  budoucích rodičů  k informacím o preimplantačním vývoji. Z emocionálního hlediska je povzbuzující a uklidňující, když mohou sami sledovat vývoj svého budoucího potomka, místo aby napjatě čekali na informace od nás,“ říká Višňová. „Vidět rozvoj plodu na vlastní oči je pocit, na který mnoho rodičů nikdy nezapomene.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Reklama