Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Méně bolesti po návštěvě zubaře

( Komerční prezentace | přečteno: 8780x )

Vytržený zub moudrosti, zánět průdušek, zlomená noha a porod mají společné to, že nastartují vnitřní ozdravnou reakci, v níž zásadní úlohu sehrávají enzymy. Bez nich by veškeré biochemické procesy v organismu, tedy i hojení, místo zlomku vteřiny trvaly stovky let.

shutterstock.com

I když se tyto látky bílkovinné povahy v buňkách tvoří automaticky, někdy jejich množství nestačí pokrýt nároky nemocného nebo zraněného těla, a proto je prospěšné léčbu podpořit užíváním enzymatických přípravků. Obvykle obsahují přírodní enzymy jako jsou bromelain, jenž se pro farmaceutické účely získává ze stopek zralých ananasů, a papain z nezralých plodů papáje. Slinivky mladých jatečních zvířat jsou zdrojem pankreatinu a další mají mikrobiální původ (houby).

Je důležité, aby účinné látky byly chráněny speciálním obalem, aby je neohrozily tělu vlastní trávicí enzymy a kyselé prostředí žaludku. Tak se v neporušeném stavu dostanou až do dolní části tenkého střeva, odkud se vstřebávají do míst, kde jsou zrovna zapotřebí. Dejme tomu při potížích s chrupem a v dutině ústní.

Enzymatické přípravky omezují vznik otoků i hematomů, urychlují jejich vstřebávání, zkracují dobu hojení, předcházejí možným komplikacím a podstatné, že zmírňují bolest. Jsou významným pomocníkem zejména při léčbě:

  • akutních nebo chronických zánětů (parodontóza, abscesy, apod.)
  • po stomatologických zákrocích (trhání zubu, extrakce zubu moudrosti, resekce dásně, nasazení zubních implantátů, apod.)
  • revmatického onemocnění čelistního kloubu

Do klinické studie, která proběhla ve Vídni, se zapojili pacienti s neprořezaným zubem moudrosti v dolní čelisti a 80 z nich užívalo enzymatický přípravek Wobenzym 2 dny před a 7 dní po operaci. Téměř v 90 % tato podpůrná léčba omezila typické průvodní komplikace – bolesti, zduření, hematomy, otoky znesnadňující dýchání a polykání. Rovněž laboratorní testy prokázaly, že zánět u těchto pacientů ustoupil výrazně rychleji než tomu bylo u skupiny osob, které dostávaly jen placebo.

Zdroj: MUCOS Pharma CZ

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Zubní kaz

Abychom mohli správně pochopit vznik zubního kazu a jeho příčiny, musíme si stručně vysvětlit, z jakých částí se zub skládá.

Rentgenové vyšetření (RTG)

Rentgenové vyšetření patří k základním vyšetřovacím metodám. Metoda pracuje s rentgenovým zářením, které má velkou schopnost pronikat hmotou.

Zubní vyšetření

Zubní prohlídka je vyšetření, při kterém lékař prohlídne váš chrup. Zuby jsou vývojově velmi staré útvary a jsou složené z tvrdých tkání (zubovina, sklovina a cement). Slouží k uchopení, dělení a rozmělňování potravy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce