Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Několikaminutová operace vás zbaví brýlí

( Renata Vyšínová | přečteno: 10840x )

Stačí jeden ambulantní operační zákrok a vaše oční vady jsou pryč, stejně jako nutnost nosit brýle. Moderní nitrooční čočka vám umožní zbavit se šedého zákalu, astigmatismu a dalších očních vad během několika minut a skoro bez bolesti.

shutterstock.com

„Pacienti mají štěstí, neboť jsou operováni v době, kdy technologie nitroočních čoček zaznamenává výrazný pokrok. Operační zákrok trvá jen pár minut na jednom oku. Provádí se v lokální anestezii a je minimálně bolestivý. Rekonvalescence je obvykle jen několik dní a pacient je znovu schopen vykonávat své každodenní činnosti či provozovat své koníčky bez omezení“, upřesňuje přednosta Refrakčního centra a oddělení jednodenní chirurgie kliniky Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Svatopluk Synek a dodává: „Pro výměnu vlastní, zakalené oční čočky, používá naše centrum nejkvalitnější nitrooční čočky s nesmáčivým hydrofobním povrchem, ochranným žlutým filtrem a asférickou optikou. Operace je v naší fakultní nemocnici plně hrazena zdravotními pojišťovnami.“

Pacient nedostane nové oči, ale lékaři mu zvládnou vrátit zrak v plné kvalitě. Dřív používané monofokální sférické čočky obnovily funkční vidění pouze na dálku, ale neodstranily optické vady očí. Pacient byl tedy i nadále nucen nosit brýle. Moderní čočky ale zlepší kvalitu a ostrost obrazu, a to i za zhoršených světelných podmínek, což má značný význam např. pro řidiče, ale i při sportovních aktivitách.

Které oční vady čočka řeší:

  •  šedý zákaljak poznáte šedý a zelený zákal, to se dočtete v tomto článku
  •  astigmatismus - nepravidelnost rohovky způsobující rozmazané nebo zkreslené vidění
  • presbyopii - nutnost použít na blízko čtecí brýle ve vyšším věku

Kvůli očním vadám nemohou někteří lidé sledovat 3D filmy – koho se to týká, se dozvíte zde.

 

Prodělali jste operaci oči - s jakým výsledkem, jak jste prožívali samotný zákrok a kolik vás to stálo - o vaše zkušenosti se můžete podělit v diskusi, ale i na tomto mailu.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Abdominoplastika

Tento termín označuje estetickou operační metodu upravující vzhled a napětí břišní stěny. Upravuje se nadbytek tukové tkáně a kůže u převislého a ochablého břicha, případné deformity břišní stěny, kýly, nevzhledné jizvy nebo rozestup svalů břišní stěny.

Abdominoplastika (plastika stěny břišní)

Abdominoplastika je chirurgický zákrok, při kterém je odstraněna nadbytečná kůže a tukové tkáně převislého břicha. Lze upravit i napětí a případné deformity břišní stěny, kýly, nevzhledné jizvy nebo rozestup svalů břišní stěny.

Blefaroplastika (operace očních víček)

Blefaroplastika představuje operační výkon prováděný téměř vždy z kosmetických důvodů, kdy se odstraňují esteticky nevzhledné přebytky tkáně horních nebo dolních víček. Výsledkem je "omlazení" vzhledu této, z estetického hlediska, velmi důležité krajiny...

Operace očních víček

Jedná se o operační výkon prováděný téměř vždy z kosmetických důvodů, kdy se odstraňují esteticky nevzhledné přebytky tkáně horních nebo dolních víček.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce