Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Liposukce není hubnutí

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 6241x )

K nepříjemným kosmetickým změnám, ztrpčujícím život hlavně ženám, patří zvýšené ukládání tuku v geneticky a hormonálně určených lokalitách. K odstranění tuku lze užít operační metoda, která se nazývá liposukce. Jde o chirurgické zmenšení tukových vrstev z různých partií. Zejména jde o kyčelní a hýžďové oblasti, vnitřní strany stehen a kolen, břicho a boky.

K nepříjemným kosmetickým změnám, ztrpčujícím život hlavně ženám, patří zvýšené ukládání tuku v geneticky a hormonálně určených lokalitách.

K odstranění tuku lze užít operační metoda, která se nazývá liposukce. Jde o chirurgické zmenšení tukových vrstev z různých partií. Zejména jde o kyčelní a hýžďové oblasti, vnitřní strany stehen a kolen, břicho a boky.

Dále se odstraňuje nadbytečný tuk z podbradku, z oblasti kotníků a lýtek. Méně se provádí liposukce paží a zad.

Zásadně se jedná pouze o formování tvaru těla, nikoliv o novou metodu hubnutí. K posouzení vhodnosti liposukce je samozřejmě nutná konzultace s chirurgem, kde se pacient dozví odpovědi na otázky očekávání a předpokládaného výsledku.

Při konzultaci se hodnotí věk, elasticita a kvalita kůže. Dále je třeba posoudit i tak nezanedbatelnou složku krásy jako je asymetrie tvaru těla. Nikdo není přesně symetrický. Ani liposukce není schopná zaručit zrcadlový obraz. Operace je jen prvním krokem k úspěšnému výsledku.

Po ní je nutné nosit na operovaných partiích kompresivní elastické prádlo. Jeho nošení a masáž se významně podílejí na celkovém efektu. Dnes se používá nejčastěji klasická liposukce, ale existují i pracoviště, kde se provádí tzv. pneumatická vibrační liposukce. Ta je zatím nejšetrnější metodou k odsátí tuku.

K rozpouštění tukových buněk se využívá vibrací tenkých kanyl, zavedených z malých několikamilimetrových řezů.

Související články

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Podváha

Nedostatečná výživa je důsledkem nepoměru mezi energetickými požadavky organizmu energií z potravin.

Máte problém s nadváhou?

S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...

Zdravou výživou ke zdravé hmotnosti

V našem dnešním článku začneme hovořit o základních zásadách zdravé výživy a o tom, jakým způsobem si může každý vytvořit zdravý jídelniček podle svých jídelních zvyků. K lepšímu porozumění tohoto tématu se však musíme nejprve seznámit s důležitou pomůckou - potravinovou pyramidou.

Dieta - co vše se skrývá pod tímto slovem?

Řecké slovo původně znamenalo životní styl, vše, co lze ovlivnit. Dnes jím rozumíme přechodnou nebo trvalou odchylku od obvyklého stravování nebo způsob stravování vůbec.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce