Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Mléko šetrně „obstarají“ homeopatika

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 9151x )

Kojení je dar – chrání dítě proti infekcím dýchacích cest a zánětu středouší i před průjmy. Kojené děti mívají v dospělosti a stáří silnější kosti. Matce se děloha po porodu rychleji vrací do původního stavu. Kojení chrání ženu před rakovinou prsu i vaječníků a podporuje citové vazby mezi matkou a dítětem. Ale ne vždycky to jde tak jednoduše.

shutterstock.com

Kojení je proto často také příležitostí pro první setkání s homeopatiky. Maminky po nich sahají hlavně proto, že mohou pomoci a nemají žádné kontraindikace pro kojící ženu ani pro miminko.

Na podporu tvorby mléka neváhejte užít Ricinus 5 CH,  5 granulí před každým kojením (se zlepšením lék postupně vysazujte). Tuto léčbu můžete užívat na počátku kojení, nebo pokud dochází po nástupu laktace k pozvolnému úbytku mléka během následujících týdnů, či pokud kojící žena cítí snížení sekrece mléka. Pokud je výše uvedený lék nedostatečný, můžete přidat Lac caninum 5 CH.

Pomožte si k mléku

Rodila jste císařským řezem? Tady zvlášť se homeopatika a čaje hodí - ženám trvá déle (tři až čtyři dny po narození dítěte), než se mléko spustí a než jej organismus začne produkovat, protože tělu chybí přirozené hormonální spouštěče, které dávají signál k výrobě mléka v prsou při přirozeném porodu. Užívat homeopatika a čaje tak můžete začít okamžitě po císařském řezu a mléko by se mělo začít tvořit už za dva dny.

MUDr. Eva Kettmannová, odbornice v homeopatii, tvrdí, že právě období kojení je často místem prvního setkání žen s homeopatií. Úspěšného setkání, protože vztah k tomuto šetrnému způsobu léčby pak často pokračuje. Díky homeopatikům si kojící matky mohou lehce pomoci od obtíží, a to samy, aniž by v homeopatii byly vzdělané. Nabízíme jednoduchou tabulku s možnostmi samoléčby.

Pomohou i bylinky

Na podporu kojení především fenykl a anýz. Takže kojící žena, která chce, aby se tvořilo co nejvíce mléka, neudělá chybu, když si bude například brambory při vaření dochucovat místo kmínem drceným fenyklem a do chleba při pečení v domácí pekárničce bude zase sypat semínka anýzu.

Také v lékárně se dá koupit řada dobrých čajových směsí, například zde.

Čaj na podporu laktace

Potřebovat budete tuto směs: anýz, fenykl, černuchu, kopr, majoránku a meduňku. Vždy po jednom díle. Smíchat, zalít vroucí vodou, deset až patnáct minut nechat vylouhovat a pít třikrát denně dokud se situace s mlékem neupraví.

Zkušenosti matek říkají, že zatímco homeopatika zabírají tak do dvou tří dnů, čajům to trvá o něco déle – týden nejméně. Nejlepší je ovšem zkombinovat oba způsoby.

Kojení podpoří například:

  • bylinky, např. fenykl, anýz či kopřiva
  • homeopatika, např. Ricinus communis nebo Lac caninum
  • teplé obklady, teplá sprcha
  • teplý nápoj před kojením
  • psychická pohoda

Přečtěte si také

Když dítě nechce spát

Když jídlo nechutná…

Ve školce se bacilům daří

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Zánět prsu u kojící matky

Chtěla bych se zeptat, jak se léčí zánět prsu kojící matky mimo antibiotik?? Jaká receptura např. i našich babiček může pomoci?? Mnohokráte děkuji za odpověď.

Kojení

Kojení dětí je už od pradávna jedním z obecných rysů všech kultur, protože na něm záviselo samotné přežití narozeného dítěte. Mateřské mléko je nejpřirozenější a nejhodnotnější výživa pro novorozence a kojence a v plném rozsahu je nelze ničím nahradit...

Problémy při kojení

Je důležité dodržovat správnou techniku kojení a přisátí dítěte. V prvních dnech po narození nenechávejte dítě příliš dlouho u bradavky, je třeba bradavky otužit. Dítě někdy už nesaje a používá prs jen jako dudlík...

Vitaminy v těhotenství a v období kojení

Vitamíny a minerály jsou nezbytnou součástí potravy. Správné složení jídelníčku je jejich nejpřirozenějším zdrojem. Ale ne vždy se vám podaří zajistit tělu dostatečný přísun syrového ovoce a zeleniny, tepelná úprava vede...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce