#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mnohočetné nespecifické tělesné potíže

Fyzioterapie Kamil 25.10.2019

Dobry den,
Muj popis bude delsi, ale urcite bych slysel rad i nazory jinych odborniku.
Muj problem se tahne od konce kvetna 2019.
Z niceho nic jsem v prubehu jizdy v aute jako spolujezdec mel stavy, kdy jsem temer omdleval a nevedel co se deje. Bylo mo divne a stav jsem pripoustel pravdepodobne k zubu, leve horni sedmicce na ktere mi trhaly v cca. breznu 2019 nervy. Navstivil jsem onehda v den 25.5.2019(od teto doby vnimam veskere problemy) kdy se toto delo zubni pohotovost, kde mi dignostikovali zanet v dasni okolo zmineneho zubu - osetrili a dali desinfekcni vlozky - chlumsky. Ten den jsem se stale citil divne a navstivil jsem pohotovost v rozmezi cca 1h od vysetreni na zubni pohotovosti, kde nakonec nedoslo vesmes k zadnemu vysetreni a automaticky jsem od doktorky dostal prasky Dalacin na zanet v tele - soudila dle zpravy od zubare. Prasky jsem temer dobral, ale bylo mi po nich blbe, takze jsem je nedobral cele baleni. V pondeli 27.5.2019 jsem navstivil svoji obvodni lekarku kde ji zastupovala doktora ktera me brala na pohotovosti. Rekl jsem ji, ze stav je furt stejny, ze mi je divne a ruzne se motam. Udelala mi CRP, ktere bylo zvysene jen minimalne - pravdepodobne prelecene tim Dalacinem. Domluvil jsem se na odberech krve, nevyslo mi nic spatne co by odpovidalo zminenym stavum. 31.5.2019 se mi udelalo zle a otec me odvezl na pohotovost. Doma jsem si nameril tlak 160/100 pred odjezdem na pohotovost. Na pohotovosti mi odebrali krev - nic nevyslo vylozene spatne a dali mi kapacku - FR 250ml + 1.amp Novalgin + 1amp guajacuran + 1amp. MgSO4. Zaver z pohotovosti znel ze to vypada pravdepodobne od krcni patere. Doporucili redukcni dietu, kde s mymi 130kg je to opravdu treba. Doporucili mi rentegen C patere a pro jistotu i holter a doplnit testy na stitnou zlazu a proti klistatum. Tyto dalsi testy jsem podstoupil jiz u sve obvodni lekarky s negativnim vysledkem. EEG i rentgen plic tez vporadku. Vysledek holteru - prasky na tlak(ty jsem zacal brat az nekdy kolem zacatku rijna 2019 ze sveho rozhodnuti), kdy jsem mezitim z pohotovostí dostal tuny prasku - foxis, guajacuran, neurol, dorsiflex, myolastan,….. V realu jsem bral jen foxis, guajacuran ktere mi predtim zabirali ale casem jiz bez efektu. Vyzkousel jsem i neurol, ale nepocitil jsem zadne zmeny. Mezitim jsem odjel na dovolenou, kde jsem navstivil dalsi pohotovost 8.6.2019. Orientovali se dle predchozich zprav a dostal jsem Dolminu na uvolneni svalu, jelikoz mi castecne pomahala i u obvodniho lekare a z dovolene jsem se vratil predcasne a doporucili mi rehabilitace. Zatim vyjadreni pohotovosti vypadalo na diagnozu M5455.
11.6.2019 jsem se dostal k rehabilitacnimu lekari, ktery mi odblokoval krcni pater a doporucil fyzioterapeuta na procviceni a uvolnovani patere. Navstivil jsem cca. 5 sezeni u fyzioterapeuta, kde jsem po masazich a castecnem rovnani necitil zmenu k lepsimu, takze jsem ze sveho vlastniho rozhodnuti ukoncil rehabilitaci a rozhodl jsem se pro si zaplatit chiropraktika. Po prvnim sezeni u chiropraktika jsem citil mirne zlepseni. Po druhem sezeni u chiropraktika jsem nakonec skoncil na pohotovosti a nasledne ihned v nemocnici kde jsem tyden polezel. Mezi temito vsemi procedurami jsem castecne cvicil, ale neprehanel jsem to, jelikoz jsem stale poradne netusil co se mnou je. V nemocnici jsem si polezel od 14.7 - 19.7.2019 kde jsem prodelal rentgeny, odbery krve, a na kapackach - vesmes vse na uvolnovani svalu a psychiky. Zaver z nemocnice svalova dysbalance. Temer po dvou mesicich jsem se realne dozvedel presne co mi je. Zaver nemocnice M54.5 pravostranne thorakalgie svalove-vazivoveho puvodu s doprovodnymi polymorfnimi stesky. Minuly rok jsem prodelal diagnozu G51.0 - bellovu paralyzu obliceje - prave strany, kterou jsem jiz do dnesniho dne nedal na 100% zpet, ale funguji a nikdo to nepozna.
V ramci dysbalance doporuceno cvicit dale s fyzioterapeutem, redukce vahy, guajacuran a foxis, pripadne neurol.
Bohuzel moje stavy se prohlubovali cejtil jsem na sobe realne bolesti od svalu ci patere ktere jsem predtim kdyz vse zacalo nevnimal - nebo ale ne aspon v takove mire. Puvodne vse zacinalo motanim a pocity na omdleni. Zacal jsem mit i divne stavy, kdy jsem nevedel zda uprimne jiz z tohoto sveta odchazim, jestli omdlim, piskani v usich… Pri lezeni na prave strane tela ci otoceni smerem doprava tak jsem se motal a bylo mi vzdy temer na odpadnuti, realne jsem neodpadnul nikdy, ale ty stavy mivam. Vnimam i jakoby klepani na usni bubinek v pravem uchu a cukani smerem nekde od toho mista v zadech co mi dela asi cely problem. Zacal jsem realne hodne pozorovat bolest od hrudni patere(na zadech od patere) smerem k lopatce vse prava strana a trva to zatim i dodnes - vnimam tento stav mnohem vice po rehabilitaci s fyzioterapeutem, kdy se po jednom cviceni tento stav zhorsil, je popsano dale v clanku. Obcas z niceho nic mi pripada jak kdyz mam teplotu, mam rude tvare, ale realne teplotu kdyz si zmerim, tak nemam a tlak dle tlakomeru je vporakdu vcetne buseni srdce. Obcas se mi stavalo ze kolem 3h rano jsem se ze spanku vzbudil a cely se klepal z niceho nic, vzdy jsem to resil foxisem a guajacuranem a do 15min tyto stavy odezneli. Tyto stavy jsem mel cca. 3x za celou dobu od kvetna. Jeden tento stav se mi povedlo udelat po cca. 1h plavani stylem prsa a v noci kolem zminene doby tento stav. Vesmes sam od sebe se v noci probouzim pravidelne na 3h rano a vubec nevim proc. Nikdy predtim jsem nemel problemy se spankem ci zkusenost s necim podobnym.
Obvodni lekarka me poslala pro jistotu k neurolozce a doporucila i vysetreni u internisty a doporucila i psychologii. U internistky vyslo vse vporadku sono - ledviny, bricho.. Doporuceno klidny rezim a hubnout. Neurolozka me projela od hlavy az k pate a nevi co se mnou kdyz jsem ji popsal veskere stavy co se dejou - mela i podezreni na prohazene krystalky v uchu, ale neposlala me na ORL, ze to tim nebude. Od neurolozky jsem se dostal na magnetickou rezonanci hrudni a krcni patere - nic spatneho dle vysledku nebylo nalezeno krom uzisch kanalku, ktere by tento problem zpusobovat nemeli. Vysledek lordoza naprimena s naznakem inverze ve vysi C4. Paterni kanal primarne uzsi cca. 8,5mm. Meziobratlove plotenky jsou ponekud nizsi a hyposignalni v T2 pri exiskoze bez poturzi ci herniaci - to jsou vesmes nejzajimavejsi vysledky, zbytek dle me neni treba vypisovat.Tyto vysledky jsem obdrzel k 27.9.2019. V soucasne dobe pravidelne denne cvicim a platim si soukromeho fyzioterapeuta. Po jednom ze sezeni se mi udelalo hur a aktualne travim 3ti tyden doma a pracuji z domova. Po cvicenich s fyzioterapeutem na krcni pater, kdy hlava sla uklonem na levou stranu tela a prave rameno jsem tahal dolu, tak se vse zhorsilo a tu bolest od zad k lopatcce vnimam aktualne nejvic a je to neprijemne a dela mi to tyto vsechny divne stavy. Zacinam byt osobne zoufaly, jestli toto vse realne opravdu zpusobuje svalova dysbalance a neni to treba nejake skripani nervu(predpokladam ze by se vse zjistilo na rezonanci). Mel jsem stavy pred tim nez jsem si zacal platit fyzioterapeuta i takove, ze od toho bolaveho mista nekde mezi pravou lopatkou a pateri se mi jakoby po tele zacla rozlevat voda smerem na bricho a do nohou, kde jsem v tomto stavu citil nohy i mene - jako kdybych behal po mesici. Tento stav byl tak neunosny, ze jsem skoncil opet na pohotovosti kde mi pichli novocain(nebo mesocain ted nevim) - udelali proste obstriky kolem lopatky. Necitil jsem vesmes zadnou ulevu krom toho, ze to rozlejvani jakoby vody po tele nyni nevnimam. Vnimam stale jedno misto mezi pateri a lopatkou s tim, ze me to stale mota a mam stavy jakoby na omdleni a citim i jak mi to casto stahuje nejaky bod a zveda mi to zaludek. Kolikrat citim jak kdyby někdo projizdel od zad směr bricho ci smerem na prso. Vse ale jde furt nekde od zad mezi pateri a pravou lopatkou.
V soucasne dobe tedy beru Prestarium na tlak, cvicim vesmes jiz pravidelne dle fyzioterapeuta v nejhorsim si vezmu foxis a guajacuran a doufam v zazrak sveta, ktery se zatim nedostavil. Často polehavam, jelikož zaspat to je nejlepší soucasny lek pro me. Dodrzuji klidny rezim. Realne jsem nekdy od cca. tusim ze cervna 2019 stravil 2mesice doma na neschopence.

Nez mi toto vse zaclo tak jsem od ledna - brezen 2019 navstivil zubarku, ktera mi davala doporadku 8zubu - plomby a z toho jeden zub byl leva horni 7ka kde trhali i nerv a vyplnovali - tim i zacala cela anabaze tohoto meho textu kdy jsem zacinal na zubni pohotovosti prave se zminenou 7kou. Vesmes u zubarky byla vymena puvodnich jiz zkazenych plomb a mem nepravidelnem navstevovani prevence. V roce 2018 jsem prodelal Bellovu paralyzu prave strany obliceje.
Pred tim kvetnem 2019 jsem realne mel fyzickou zatez na ktere moje telo urcite nebylo drive zvykle, predelaval jsem byt a tahal tezke veci a u kamarada sekal kalačí drevo, spousty dreva - hlupak jsem s kalaci pracoval na antibiotikach kdy jsem prodelaval anginu o které jsem mimo bilich povlaku na mandlich ani byval nevedel.
Vesmes vsichni doktori rikaji zhubnout, to je mi jasna vec na ktere se jiz pracuje, ale bohuzel s temito stavy to uplne nejde jak bych si predstavoval. Vsude mi rikaji, ze to je od spatneho sedeni u pocitace, u ktereho ja travim 8-10h denne jako IT pracovnik.
Muze toto vse realne zpusobovat svalova dysbalance, hlavne ty stavy kolem? Realne a pravidelne jsem se do cviceni pustil na plno cca 14dni zpet, dnes je 24.10.2019. Ikdyz vse resim od kvetna s tim, ze opravu pravidelne a pocitve cviceni je ted 14dni, nepocitam predchozi rehabilitace + rehabilitace v nemocnici. Jsem ve fazi, kdy si rikam, zda uz to neni fakt na psychologa, jelikoz to trva uz fakt dlouhou dobu( a rano vstavam s pocitem, ze den zase bude stat za hov.. a v hlave nemam skoro nic jineho nez moje stavy a resni tohoto problemu), ale nevim zda my psychlog realne ulevi od bolesti kterou ja v zadech ci spise ve svalu citim a vnimam to jako pravdepodobneho strujce vsech problemu vcetne stavu kolem.
Stale nejak nechci verit ze vsechny testy jsou vporadku a svalova dysbalance zpusobuje tyto stavy. Vse zatim po celou dobu odpovida tomu, ze ano i presto ze jsou vsude vysledky vporadku, tak bohuzel toto neni vporadku, nevedu plnohodnotny zivot jako predtimto. Nevim jake dalsi vysetreni podstoupit ci co udelat abych se tohodle demona zbavil a jiz nikdo tohle nemusel prozivat znovu.
Dekuji za odpoved.
Lekarske zpravy neprikladam, nevedel bych uprime kterou drive zacit, kolik jich bylo.
Vek 31.let

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Kamile.
Máte za sebou řadu vyšetření, na základě kterých byla vyloučeno on...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Mnohočetné nespecifické tělesné potíže
Dobrý den, abych pravdu řekla, tak ani nevím jak začít......
Mnohočetné nespecifické tělesné potíže
Dobrý den. Chtěl jsem se Vás zeptat, zda je možné,...
Mnohočetné nespecifické tělesné potíže po porudu
Dobry den, jiz jsem sem nedavno jendou psala, ale rozhodla...
Nespecifické mnohočetné potíže
Dobrý den, je mi 29 let, před několika měsíci mě trápila...
Nespecifické mnohočetné potíže
Dobrý den, cca před 3 lety mi začalo být špatně (zvláštní...
Potíže s dýcháním
Dobry drn mam potiže s dychanim občas a už mě třidni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mnohočetná alergie

Dobry den,prosim o radu,zjistili mi alergii na kalafunu,formaldehyd,cistici...

Mnohočetná alergie

Dobrý den, je mi 54 let a již od dětství jsem alergik. V dětství ekzémy, v...

Mnohočetná alergie, průjem, kolonoskopie

Dobrý den, prosím o radu. Asi před půl rokem mi začaly otékat oči a dělat se...

Mnohočetné bolesti kloubů

Dobrý večer, chtěla bych se Vás zepat, již delší dobu mám bolest v pravém rameni,lokti,předloktí,kolene,...

Mnohočetné boule po těle

Dobrý den. Mohl bych se prosím zeptat na pár otázek? Trochu jsem se rozepsal,...

Mnohočetné cystické uzlíky štítné žlázy

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit ohledně věci, která mě teď napadla....

Mnohočetné lipomy

Dobrý den, všude po těle se mi dělají lipomy enormním tempem. První jsem začala...

Mnohočetné meta postižení skeletu

Dobrý den, po rakovině prsu se mamince objevily bolesti bederní páteře a nemůže...

Mnohočetné nespecifické potíže večer v klidu a potíže se spánkem

Dobrý den, je mi 35 let, beru Euthyrox 50, mám dvě malé děti. Již několik týdnů...

Mnohočetné nespecifické tělesné potíže

Dobrý den. Chtěl jsem se Vás zeptat, zda je možné, že se může ateroskleróza...

Mnohočetné nespecifické tělesné potíže

Dobrý den, abych pravdu řekla, tak ani nevím jak začít... V srpnu se mi stala...

Mnohočetné nespecifické tělesné potíže po porudu

Dobry den, jiz jsem sem nedavno jendou psala, ale rozhodla jsem se diky dalsim...

Mnohočetné obtíže

dobrý den,moje potíže začaly na podzim 2015,kdy se mi večer během 1 hodiny rozvinul...

Mnohočetné obtíže

Dobry den, v posledni dobe mam nekolik problemu a chtela bych vedet, jestli...

Mnohočetné obtíže

Dobrý den paní/ pane doktore chci se zeptat, mamka už několik let trpí bolesti...

Mnohočetné obtíže

chtěl bych se poradit ohledně neurologických problémů.Koncem roku jsem bral...

Mnohočetné obtíže

Dobrý den chtěl bych se zeptat, již 8 týdnů mne trápí píchavé bolesti na hrudi,...

Mnohočetné obtíže

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možné závěry mého problému. Před 8 měsíci...

Mnohočetné obtíže

Dobrý den. Již 30 let trpím na vertigo, nejdříve občasné, nyní je stálé. Dále...

Mnohočetné obtíže

Dobry den. Moj problem je, ze uz skoro 2 mesiace mam obcastne bolesti na rôznych...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#