Darujte nejbližším to nejcennější – zdraví

V tomto článku se dozvíte, jaké doplňky stravy se hodí pro babičku, dědu, manžela, manželku a pro děti. Nastíníme vám jaké léky jsou vhodné ke koupi a které opravdu fungují. Ne všechny doplňky stravy můžete kombinovat a ne všechny jsou vhodné na dlouhodobé užívání.

Darujte zdraví

Na trhu existuje nepřeberné množství různých doplňků stravy, které jsou vhodné pro konkrétní osoby a onemocnění. Stačí zadat pro koho chcete dárek, eventuálně jaké má onemocnění a hned vám vyjedou ideální doplňky stravy.

Pro děti

Protože jsou děti ve vývoji a potřebují kvalitní vitamíny, které jim podpoří zdraví růst a vývoj, není nic jednoduššího než sáhnout po klasickém doplňku stravy v podobě Marťánků či Rakytníčku.

Pokud má vaše dítko nějaké konkrétní onemocnění, je dobré pořídit mu specializované vitamíny a doplňky stravy. Velice oblíbené jsou také vitamíny na posílení imunity, zraku, svalů a kostí.

Pro ženy

Nejrozšířenějším doplňkem stravy pro ženy jsou vitamíny A, C, D, železo a hlavně vápník a draslík. Protože ženám v určitém věku hlavně vápník chybí, je dobré brát tento minerál již od 30 let jako prevenci. Pro ženy jsou také vhodné doplňky stravy na prevenci či onemocnění pohlavních a hlavně močových cest, také pomocné látky na lepší zažívání a prevenci srdečních chorob.

Dávejte si však pozor na přecitlivělost na vitamín C, který jestliže je ve vašem organismu v normálním množství doplňovat nepotřebujete a mohla by se u vás objevit vyrážka.

Pro muže

Muži trpí více na onemocnění srdce, cév a mozku. Proto je dobré sáhnout pro preparátech podporující srdeční činnost a činnost mozku. Gingko biloba je v tomto případě velice účinná a ideální jako vánoční dárek pro muže. Pokud vašeho syna čeká důležitá zkouška či maturita, doplněk stravy v podobě pilulek či čaje na paměť je ideální. Jako prevence poslouží preparát Prostenal či přípravek se skořicí, Omega 3 či Koenzym Q10, tyto doplňky jsou vhodné jako prevence srdečního infarktu a dalších cévních problémů.

Pro babičku

Babička bude mít s největší pravděpodobností problémy s bolestí kloubů a cukrovkou. Proto je vhodné pořídit jí opět vitamíny a minerály především s obsahem vápníku. Protože jsou starší lidé náchylnější na onemocnění jako je chřipka, je dobré sáhnout také pro Wobenzym či Pharmaton Geriavit, který dodá babičce vitalitu a dá jí novou chuť do života.

Pro dědečky

Pro dědečky máme velice účinný přípravek na problémy s prostatou. Vyzkoušejte nejenom klasické doplňky stravy Prostenal, ale také přírodní preparáty s brusinkou.

Ať se rozhodnete darovat doplněk stravy, vitamín či jiné podpůrné preparáty, uděláte vždy radost a dopřejete vašemu okolí šanci na lepší a kvalitnější život.

Doba je taková, že mnoho lidí si nemůže dovolit pestrý jídelníček, který by obsahovat všechny potřební vitamíny a minerály, proto se doplňkům stravy nevyhýbejte a vyzkoušejte je. Pokud vám nebudou sedět, tělo si samo řekne, zda potřebujete doplnit vitamín A či vápník.

Nejprodávanějším vánočním dárkem tohoto druhu je doplněk stravy na klouby a poté přírodní doplňky stravy na celkové posílení imunity.

Jestliže nemáte v rodině nikoho kdo by potřebovat výše zmíněné doplňky stravy a je zdraví, nepropadejte panice. Vždy mu můžete koupit podpůrný preparát například pro zdravé vlasy, nehty, opálení nebo pro lepší metabolismus. Třeba bylinkový čaj a výživa dodávající energii je vhodná pro každého bez rozdílu věku.

Autor: Lucie Kliková, DiS.

pletení a háčkování