Lymfodrenáž, proč je důležité ji podstoupit

Mízní uzliny neboli lymfatické uzliny v sobě mají tekutinu, která se nazývá lymfa. Tato tekutina má podobné vlastnosti jako krevní plazma. Dospělý člověk má v sobě asi 10 litrů lymfy.

Lymfodrenážní masáž

Na co je dobrý lymfatický systém a lymfa jako taková? Její hlavní funkcí je odvádět z těla škodlivé látky. Protože je přímo napojena na cévy, může tak odvádět z jednotlivých orgánů nepotřebné a škodlivé látky a pomoci tak k obrannému mechanismu těla.

Je přirozené, že pokud se někde lymfatické cévy ucpou, může to pro tělo znamenat velkou zátěž. Nejenom, že se objevují otoky, ale také bolesti a hromadění škodlivin v těle. Tím se může rozjet mnoho nepříjemných onemocnění.

 

Co je to lymfodrenáž

Pomocí této speciální léčebné metody můžete přispět k přirozenému odtoku lymfy a napomoci k pročištění organismu. Tak jako všechny orgány a soustavy v lidském těle, se může i lymfatický systém časem opotřebit a nefungovat správně, proto je potřeba nastartovat lymfatický systém lymfodrenážní masáží.

Mezi nejúčinnější lymfodrenážní metody patří provedení pomocí domácího automatického přístroje pro lymfodrenáž, který je navíc cenově velice přijatelný a je schválen pro zdravotnické využití zkušebním a certifikačním úřadem.

Co vše dokáže přístroj pro lymfodrenáž?

Jedná se o velmi zajímavou masáž, která díky stlačování vede ke zlepšení průtoku lymfy. Detoxikuje organismus a zlepšuje celkové prokrvení a pružnost pokožky. Snižuje otoky, redukuje podkožní tuk a vede ke zlepšení celulitidy. Přístroj pro lymfodrenáž můžete najít ve speciálních masážních studiích, nebo si ho můžete pořídit domů. Používání přístroje doma vyjde v konečném výsledku mnohem levněji, protože ho můžete provozovat častěji a využije ho celá rodina. K pořízení domácího přístroje pro lymfodrenáž, který je dlouhodobě nejprodávanější, budete mít zajištěný servis, který má platnost dokonce i po záruce.

Vybrat si ovšem můžete i z jiných modelů na lymfodrenážní masáže, které jsou profesionální a doporučují se i pro rekonvalescenci sportovců a v neposlední řadě také pro uvolnění a relaxaci po náročném dni.

Nepodceňujte svůj lymfatický systém a využijte zajímavých cenových nabídek. Uleví se vám nejenom po fyzické, ale také po duševní stránce.

Autor: Lucie Kliková, DiS.

pletení a háčkování