Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Dětské ekzémy milují homeopatika

( Redakce | přečteno: 26344x )

Klasická „alopatická“ medicína nerada připouští, že ekzém vyléčit neumí, daří se jí pouze dočasně řešit jeho nepříjemné příznaky. Jinak řečeno – potlačit je. A v tom je právě problém, vzhledem k tomu, proč a jak vlastně ekzém vzniká. Jiné řešení nabízí homeopatická léčba.

shutterstock.com

Ekzémem se obvykle tělo snaží něco říci. Na orgánu, který není životně důležitý, dává najevo, že něco není v pořádku. Klasická léčba, čili potlačení ekzému kortikoidní mastí, zabrání tělu „stěžovat si“. Pak se může stát, že si organismus najde cestičku jinde. Často to bývá např. astma, které se objeví u malých ekzematiků po dlouhodobém potlačení ekzému. Oproti tomu homeopatický lék stimuluje tělo tak, aby se léčilo směrem zevnitř ven a nikoli z povrchu dovnitř.

Kolik ekzémů, tolik léků

Časté řešení, kdy sousedce pomohl nějaký lék a tak si ho jdete koupit také, v tomto případě raději nezkoušejte. Podobně jako existují desítky příčin, jsou i desítky různých řešení, proto každý pacient patří do rukou odborníka. Rozdíl ovšem bude v přístupu klasické a homeopatické medicíny. Homeopatie chápe nemoc jako narušení rovnováhy v organizmu a hledá příčiny, které k tomuto stavu vedly. Proto také homeopaté svým pacientům ordinují nejen léky pro určitý typ ekzému. Zkoumají, jak se ekzém chová a reaguje a zda odpovídá psychickému stavu a celkové konstituci pacienta. Dobrý homeopatický lékař by se měl zajímat i o jiné věci než je pouze ekzém, zvláště o psychický stav, rodinnou situaci, apod.

Trpělivost, trpělivost…

Léčba atopického ekzému je „běh na delší trať“, zvlášť když už se předtím pacient delší dobu léčil kortikoidy. Často se na počátku homeopatické léčby problémy přechodně zhorší, což se ovšem považuje za kladný, čistící proces. Nicméně u dětí dlouhodobě léčených kortikoidními preparáty není dobré tyto léky náhle vysadit kvůli prudkému zhoršení ekzému. Řešením je postupné snižování dávek kortikoidů při podávání homeopatického léku.

Úplné vyléčení?

„Abychom si rozuměli, žádná stávající léčba nezmění genetickou dispozici k určité chorobě jako je například atopický ekzém“, říká homeopat MUDr. Tomáš Janíček. „Atopický ekzém je ale celkem vděčná oblast pro homeopatii zejména u dětí, které jsou obecně vnímavější k této metodě.  Čím jsme starší a více poznamenaní životem, tím více naše reaktivita klesá.“ A jaké léky se dají využít při první pomoci?  „Při řešení nepříjemných příznaků, nejčastějšími symptomatickými léky ekzému jsou Rhus toxicodendron u puchýřkovitého stádia projevů a u svědivého vysychání a olupování kůže je to nejčastěji Arsenicum album,“ říká MUDr. Janíček.

Přečtěte si také

Zajímá vás, jak homeopatika fungují? Přečtěte si Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků. Na co vše se dá předepsat homeopatický lék, se dozvíte zde - Homeopatická léčba a její možnosti. O zkušenostech s homeopatickou léčbou v Česku se dočtete v článku Češi pomocí homeopatie léčí hlavně nachlazení, chřipku a alergii.

Rada na závěr Při větších obtížích se poraďte s našimi předními odborníky v online poradně.

Podařilo se vám vyléčit ekzém?  Napište nám do diskuse nebo na [email protected].

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce