Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Bolest hlavy před menstruací

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 13196x )

Ráda bych se zeptala, zda lze něco dělat proti bolestem hlavy před menstruací a špatnému spánku. Večer dobře usnu, ale probudím se ve 3-4 hodiny a potom již nemohu usnout. Trpím tím již zhruba šest let, poslední dobou i v době menstruace. Nikdy dříve jsem na toto netrpěla, o příchodu menstruace ani jejím průběhu jsem prakticky "nevěděla". Nekouřím, a nikdy jsem nekouřila, nepiji, žiji zdravě a sportuji. Neberu hormonální antikoncepci, naposledy jsem ji brala několik měsíců před 15 lety, kdy jsem ji vysadila po také úporných bolestech hlavy. Neberu žádné léky, v životě jsem onemocněla jen z nachlazení. Jsem dárce krve. Je mi 51 let.

Otázky a odpovědi
shutterstock.com

Odpověď k tomuto případu:

Dobrý den, bolesti hlavy při menstruaci jsou poměrně běžné, bývají u konkrétní pacientky typicky lokalizovány před /při / po menstruaci. Souvisí s výkyvy hormonální hladiny. Je možné, že se u Vás pomalu začíná hlásit menopauza a dochází tedy ke změně hormonálních hladin, proto se objevují obtíže, kterými jste dříve netrpěla. Nespavost vázaná na menstruaci příliš běžná není, ale nejspíše také souvisí s kolísáním hormonálních hladin. Doporučuji návštěvu u neurologa a u gynekologa.

MUDr.Ulmanová

Komerční sdělení
2022_Magniflex_Ordinace_Bannery_1900x500px_Bolesti hlavy.jpg
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Bolesti hlavy
Partner rubriky Bolesti hlavy

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Migréna

Nevolnost, zvracení, světloplaschost, větší citlivost na zvuky, zápachy - to může proovázet migrénu.

Pomoc při migréně

Záchvaty migrény jsem úspěšně zvládala včasným užitím Ergofeinu, později v kombinaci s Alnagonem. Ergofein se nedodává a Alnagon je přísně dokladovaný receptem. Jakou pro mne můžete mít radu? Migrénu mívám v posledních letech velmi často (každý týden). Jitka

Nadměrné pocení v oblasti hlavy

Syn se poslední dobou nadměrně potí.Nejvíce ale v oblasti hlavy. I když je chladné počasí, potí se tak,že má úplně mokré vlasy.Trápí ho to a společensky velmi znemožňuje.Je mu 19let,180/90,nepije,nekouří.Doporučeno mu bylo magnesium,ale žádný efekt nenastal.Děkuji předem za odpověď a radu,kam se obrátit a co může být příčinou.

Bolesti hlavy

Bolesti hlavy jsou jako bolesti v zádech nebo bolesti břicha velmi všeobecným příznakem a mohou být způsobeny celou řadou nejrůznějších příčin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce