Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Vítězný boj s cukrem v krvi

( Komerční prezentace | přečteno: 6494x )

Onemocnění cukrovkou (Diabetes mellitus – úplavice cukrová), nabývá ve světové populaci stále většího významu. V České republice jím trpí téměř 9 % z celkového počtu obyvatel, v Evropě 7 až 10 % podle regionů a v Asii, zejména Indii, je procento ještě vyšší. Z tohoto důvodu Indická vláda vyhlásila "boj s cukrovkou" jako vládní program a investovala finanční prostředky a čas do vývoje nového účinného prostředku na bylinném základě bez vedlejších účinků.

shutterstock.com
Díky spojení vědy a Ajurvédských zkušeností a znalostí má svět nového velmi významného a silného hráče v boji proti tichému a zákeřnému zabijákovi, jakým cukrovka je.

krabička s lékyNárodní Indický botanický výzkumný ústav a Národní Indický institut léčivých a aromatických bylin za podpory Indického ministerstva pro výzkum vyvinul nový Ajurvédský preparát - doplněk stravy BGR-34EU.

BGR-34EU je vhodný i pro diabetiky s diabetem 2. typu a pro pre-diabetiky (osoby se zvýšenou hladinou cukru, které zatím nesplní kritéria pro diabetes).

„Všichni víme, jak na populaci stále více působí civilizační faktory a přesun lidí do velkých městských aglomerací. To sebou nese zásadní změny životního stylu a to je živná půda pro vznik prediabetických stavů a následného rozvinutí onemocnění cukrovkou. Diabetes mellitus 2. typu je zákeřný v tom, že na začátku “nebolí“, nedává o sobě výrazně vědět, přichází nenápadně,“ říká  MUDr. Ioannis Svilias.
Spouštěčů je celá řada a navíc se vyskytují i v kombinacích. Patří mezi ně nedostatek pohybu, nevhodný jídelníček, stres, životní prostředí, oxidativní stres a další. Za produkci inzulinu v těle je odpovědná slinivka, respektive ß-buňky ve slinivce, které jsou současně velmi citlivé na oxidační stres, tedy na volné radikály v těle. Diabetes mellitus 2. typu vzniká při kombinaci porušené sekrece inzulínu a jeho působení v cílových tkáních. Cukrovka se bohužel netočí pouze kolem slinivky, tělo funguje jako celek a je tedy nutné na něj jako na celek pohlížet. A toto splňuje právě Ajurvéda, která je celostní medicínou - tedy celostním pohledem na tělo a jeho potíže - tedy i na cukrovku.“

Díky více než pětiletému vývoji, který využíval bohatých 5000letých Ajurvédských znalostí a zkušeností a současným moderním technologiím a prostředkům, se podařilo vyvinout nový Ajurvédský doplněk stravy. Výzkumníky bylo zkoumáno, studováno a prověřováno více než 500 různých rostlin, finální složení doplňku stravy je postaveno na unikátní kombinaci šesti vybraných rostlinách.

Jednotlivé rostliny a jejich kombinace byly podrobovány optimalizačním studiím pro stanovení jejich správného vzájemného poměru. Ve finálním složení jsou kombinované dvě frakce (pulvis a extrakt). Nakombinováním různých množství těchto dvou frakcí a různých částí výše uvedených rostlin bylo dosaženo unikátního výsledku. Doplněk stravy BGR-34EU disponuje 34 důležitými deriváty rostlinných složek.

panáčekVšechny rostliny jsou u nás už známé:
Dřišťál chitria / osinatý (Latinsky: Berberis aristata) a indicky: Daruharidra
- přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému - cholesterolu v krvi, a k normální hypolipidemické reakci.
Křídlok vakovitý (Latinsky: Pterocarpus marsupium) a indicky: Vijaysar
- Bohatý na flavonoidy nebo bioflavonoidy. Bioflavonoidy jsou látky rostlinného původu, které najdeme ve všech rostlinných buňkách, a jsou pro naše tělo nepostradatelné. Jsou řazeny mezi látky s antioxidačními účinky, které mají příznivý účinek na lidský organismus. Ajurvédská medicína doporučuje výrobu nádob na pití ze dřeva Křídloka vakovitého (Pterocarpus marsupium) a to hlavně z důvodů jeho pozitivního vlivu na harmonizaci hladiny cukru v krvi, pro očistu krve a pro lepší trávení.
Gymnéma lesní (Latinsky: Gymnema sylvestre) a indicky: Gurmar
- přispívá ke kontrole tělesné hmotnosti, působí na metabolismus glukózy, metabolismus tuků a hlavně přispívá k normální hladině cukru v krvi.
Mořena srdčitá (Latinsky: Rubia cordifolia) a indicky: Majeeth
- přispívá k normální funkci imunitního systému - antioxidant a hlavně k normální funkci močové soustavy, ledvin a metabolismu cukrů.
Pískavice řecké seno (Latinsky: Trigonella foenum-graecum) a indicky: Methika
- přispívá k normální hladině glukózy v krvi a k metabolismu lipidů.
Chebule srdčitá kmen, jinak také Indický chinin (Latinsky: Tinospora cordifolia) a indicky: Giloy
- přispívá k normální funkci močových cest a k normální hladině cukru v krvi a současně přispívá k normální imunitě - antioxidant.

StudieV před-klinické studii provedené v Indii začalo testování u 100 lidí ve dvou skupinách. Jedna skupina s doplňkem stravy a druhá skupina s placebem. Testování trvalo 20 týdnů (4 týdny = startovací perioda + 16 týdnů testování). Hodnoty glykovaného hemoglobinu se snížily z 95,6 ± 11,5 na 75,8 ± 9,90, což bylo ve skupině na BGR-34 považováno za vysoce významný pokles. Naproti tomu ve skupině na placebu bylo během sledovací periody trvající 16 týdnů zaznamenáno relativně méně významné snížení hladiny glykovaného hemoglobinu, a to z 99,1±10,5 na 88,6±13,0. (viz tabulka).

Dobrou zprávou pro trpící cukrovkou a jejich rodiny je, že BGR-34EU po dvouletém působení na indickém trhu, kde si získalo důvěru více než dvou milionů nemocných cukrovkou, přichází na český i evropský trh. Postupně se bude dostávat do všech prodejních míst, nejdříve však bude možno BGR-34EU získat na speciálním e-shopu společnosti Aimil Pharmaceuticals EU.

 „Může se BGR-34EU užívat s jinými alopatickými léky?“ zeptali jsme se MUDr. Ioannise Sviliase.

„Ano, BGR-34EU je bezpečný a účinný Ajurvédský doplněk stravy. Pokud již někdo v rámci léčby diabetu užívá jakékoli alopatické perorální léky nebo inzulin, může spolu s nimi začít užívat BGR-34EU. BGR-34EU funguje vyváženě s ostatními alopatickými léky a pod pečlivým dohledem svého lékaře tak můžete snížit dávkování alopatických léků, event. v případě prediabetu je přestat užívat.“
Na otázku, co Vás přivedlo až do Indie a k BGR-34EU, nám odpověděl zástupce společnosti MUDr. Sláma.

“Pharmaceuticals India je druhá největší firma na světě vyrábějící Ajurvédskou medicínu. Byla založena 30. listopadu 1984 a jejím zakladatelem a předsedou je K. K. Sharma. Jedná se o jednu z předních společností v oblasti Ajurvédských bylinných léků a doplňků stravy. Její produkty se těší velké oblibě po celé Indii a okolí. Centrála pro Evropu, Aimil Pharmaceuticals EU, vznikla v roce 2016 a sídlí v České republice v Brně. Jejím hlavním úkolem a zaměřením je zabezpečit obchod, marketing a komunikaci v rámci celé Evropy. Aimil Pharmaceuticals EU na evropském trhu nabízí Ajurvédské produkty a doplňky stravy. Na český trh momentálně dodáváme přírodní doplněk stravy BGR-34EU, který pomáhá regulovat hladinu krevního cukru a můžeme se těšit i na další zajímavé produkty z celostní Ajurvédské medicíny, např. AmytrolEU napomáhající k normálnímu metabolismu lipidů a funkci jater a přispívá k normální antioxidační ochraně pro celý kardiovaskulární systém.“

MUDr. Ioannis Svilias, lékař se specializací na endokrinologii a diabetologii
MUDr. Tomáš Sláma, zástupce společnosti AIMIL Pharmaceuticals EU s.r.o.

 
Diabetu a všemu s ním spojenému se věnuje náš speciál cukrovka.lekarna.cz, kde se dozvíte další zajímavé a lékaři ověřené informace, novinky a tipy z oboru diabetologie .
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Diabetická neuropatie

Diabetická neuropatie zahrnuje postižení nervů u diabetiků, jde o jednu z tzv. pozdních komplikací diabetu mellitu. Přitom mohou být postiženy nervy motorické, zodpovědné za svalovou činnost, nervy senzitivní, které umožňují vnímání např. tepla, a nervů, vedoucích k různým tělním orgánům.

Poruchy potence u diabetiků

Sexuální život významně ovlivňuje kvalitu života většiny lidí, včetně nemocných s diabetem mellitem. Právě poruchy sexuálního života, poruchy potence patří mezi častě obtíže, kterých se diabetici obávají. Zatímco u žen se sexuální poruchy pozorují zřídka, dokonce není ani ovlivněna jejich plodnost. U mužů jsou sexuální poruchy mnohem častější.

Komplikace cukrovky

Mám cukrovku 1. typu již 9 let, píchám si inzulín čtyřikrát denně a je mi 30 let. Nedávno na pravidelné kontrole u mé lékařky mi bylo sděleno, že dle výsledků vyšetření krve a moči mi začínají hůře pracovat ledviny. Chtěla jsem se touto cestou zeptat, jak na sobě laickým pohledem mohu tyto zhoršené změny pozorovat.Měla jsem asi před rokem poměrně silný zánět očních spojivek. Oční lékařka mi předepsala sterilní oční mast MAXITROL a sterilní oční kapky CILOXAN. Vše mi velmi dobře zabralo, ale jen asi na 3 měsíce. Od té doby se mi zánět vrátil asi pětkrát, čemuž se oční lékařka podivovala. Ví o tom, že jsem diabetička. Může můj zdravotní stav mít na opakovatelný zánět vliv? Jana

Diabetes mellitus, úplavice cukrová, lidově cukrovka

Diabetes mellitus představuje skupinu chronických onemocnění, která mají různý mechanismus vzniku a projevují se poruchou metabolismu cukrů, tuků a bílkovin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce