Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Co je to erektilní dysfunkce?

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 7053x )

Jako erektilní dysfunkce (ED) mužů se označují přetrvávající potíže při dosahování a udržení erekce dostatečné pro úplný pohlavní styk. Asi znáte veřejností častěji používaný výraz impotence. ED nemá nic společného s Vaší schopností prožívat orgasmus nebo plodností. ED postihuje Vaši erekci a tím Vám znemožní se do tohoto stádia vůbec dostat.

Jako erektilní dysfunkce (ED) mužů se označují přetrvávající potíže při dosahování a udržení erekce dostatečné pro úplný pohlavní styk. Asi znáte veřejností častěji používaný výraz impotence. ED nemá nic společného s Vaší schopností prožívat orgasmus nebo plodností. ED postihuje Vaši erekci a tím Vám znemožní se do tohoto stádia vůbec dostat.

Jak se může ED projevovat? V zásadě jde o poruchu v některém ze tří základních prvků určujících kvalitu erekce:

  • schopnost dosáhnout erekce
  • dostatečné ztopoření penisu
  • schopnost udržet erekci

Možná se i Vám už někdy stalo, že jste "byli poraženi sami sebou". Nevěste hlavu, rozhodně v tom nejste sami. Mužská erektilní dysfunkce je jednou z vůbec nejčastějších poruch sexuálních funkcí. Odhady uvádějí, že některým z jejích stupňů trpí až polovina všech mužů po čtyřicítce. S přibývajícími léty se počty ještě zvyšují. Na celém světě se problémy s erekcí trápí odhadem až 152 milionů mužů. Podle některých průzkumů přiznává v České republice poruchu erekce každý druhý muž starší 40 let. Není to tedy problém nikterak vzácný.

Mnozí muži mívají občas problémy s erekcí, to však neznamená, že by se u nich ED měla stát chronickým problémem. Aby byla v případě takových potíží stanovena diagnóza ED, musely by se objevovat pravidelně. Potíže s erekcí se nemusí vyskytnout pokaždé, když hodláte uskutečnit pohlavní styk. Objevují se však v určitém časovém horizontu opakovaně.

Změny v kvalitě erekce mohou mít celou řadu příčin. Objeví se v okamžiku, kdy z nějakého důvodu selže některá ze složek důležitých pro dostatečné ztopoření penisu.

S přibývajícím věkem si muži obvykle všimnou, že jim dosahování erekce trvá déle. Pozorují, že jejich pohlavní úd při ní již není tak tuhý, jako býval, a že k vyvrcholení dochází později. Jedná se o normální změny, které mají souvislost se stárnutím, a které by se tedy neměly zaměňovat za ED. Erektilní dysfunkce není součástí procesu stárnutí a je dobře léčitelná.

Erektilní dysfunkce bývá u mužů výrazně svázána s dalšími zdravotními komplikacemi. Obvykle se jedná o určitý příznak nějakého jiného zdravotního problému. Proto by se rozhodně neměla podceňovat.

Některé případy jsou způsobeny pouze psychickými problémy. Většina má ale organický základ. ED je velmi citlivý indikátor celkového zdraví a může být prvním příznakem dosud skryté závažné choroby.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Rychlé sexuální vzrušení

Znáte nějakou bylinu, která by mi pomohla se rychleji vzrušit při pohlavním styku? Vlaďka

Cukrovka (diabetes)

Chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké homeopatické léky, které by pomohly v léčení cukrovky. Alice

Diabetes mellitus, úplavice cukrová, lidově cukrovka

Diabetes mellitus představuje skupinu chronických onemocnění, která mají různý mechanismus vzniku a projevují se poruchou metabolismu cukrů, tuků a bílkovin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce