Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Ultrazvuk bezbolestně odstraní děložní myomy

( Redakce | přečteno: 51642x )

Ve Fakultní Tomayerově nemocnici v Praze odstraňují lékaři pacientkám děložní myomy bez narkózy a bez bolesti, za pomoci speciálního ultrazvuku, navigovaného magnetickou rezonancí.

Fakultní Thomayerova nemocnice

Fokusovaný ultrazvuk navigovaný magnetickou rezonancí dovede nejen diagnostikovat oblasti hlavy, páteře, malých kloubů, krku a břicha včetně gynekologických a urologických vyšetření pánve, ale zvládne i neinvazivní léčebné zásahy. Jeho specializací je odstranění děložních myomů, tedy nezhoubných nádorů dělohy. „Během zákroku pacientka nepociťuje žádnou bolest, krátce po výkonu je ve velmi dobré kondici a po jednodenní hospitalizaci se vrací do běžného života,“ popisuje vedoucí lékařka z Radiodiagnostického oddělení FTN MUDr. Zuzana Ryznarová. Po celou dobu zákroku je oblast monitorována pomocí magnetické rezonance, což pomůže vyloučit poškození okolních tkání.  

Jak vypadá vyšetření magnetickou rezonancí, to velmi podrobně zjistíte v tomto článku a na videu.

Jeho uvedením do provozu se Fakultní Thomayerova nemocnice zařadila mezi 70 prestižních světových zdravotnických center.

Co jsou myomy

Děložní myomy jsou nezhoubné nádory děložní hladké svaloviny a podle odhadů postihují až 40 % žen mladších padesáti let. Typickým příznakem výskytu děložních myomů je velmi silné, či dlouhé menstruační krvácení a pocit plného podbřišku. „Gynekolog pojme podezření na myom na základě anamnézy pacientky a vyšetření a vše si ověří ultrazvukem. Samovyšetření u myomů možné není,“ vysvětluje MUDr. Michal Mára, který je uznávaným odborníkem na léčbu myomů v České republice.

Více se o jejich výskytu, příčinách vzniku i léčbě dozvíte v tomto článku.

Jednou z možností, jak prokázat myomy, je hysteroskopie. Podrobnosti o tomto vyšetření se od MUDr. Martiny Kasperové dozvíte zde.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
HelenaG

Hledám ženy s děložním myomem na testování srozumitelnosti dotazníku, který se týká příznaků děložního myomu. Jsem překladatelka, a tento dotazník překládám z angličtiny. Potřebuji zjistit, zda bude přeložený dotazník pro ženy srozumitelný. Nabízím za tuto spolupráci finanční odměnu. V případě zájmu se mi ozvěte na email [email protected] Předem moc díky za pomoc! Helena

Evik
3x

Má sestra měla myom 4.5kg,měla namale,já měla 3 po 3cm,jeden 6cm,čekala jsem než opravý tento stroj kterej nebyl funkčni,trvalo to dlouho,a jaměla strach,nemusela jsem jit na operaci,ale raději jsem šla než čekat na 50.let až budu v přechodu a nebo ve staři operace neni dobra na uzdraveni,tak jsem se rozhodla na LAVH.a mam klid,ponechani vaječniku mam.jen nenechavat myomy zajit tak daleko,hlidat sito a chodit na kontroly.a nebat se hezkej den

anička
3x

Já mam 2 myomy 4,5x5 a 6,8x8 cm. Je mě lito odstranit dělohu-chci mit hezky vztah. Rozhodně mně hysteretomie připravi o orgasmus. Ti ženy, co tvrdi, e sex se nezhoršil rozhodně patři k 1/3 ŽEN, CO ORGAZMUS NEMĚLI NIKDY


Celkový počet příspěvků v diskusi: 9. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Transvaginální ultrazvuk

Ultrazvukové transvaginální vyšetření je nebolestivé vyšetření orgánů nacházejících se v okolí pochvy. Jedná se zejména o dělohu a vaječníky, případně plod v děloze.

Prevence proti rakovině děložního čípku

Po rakovině prsu je rakovina děložního čípku celosvětově druhým nejčastějším nádorem u žen. Každoročně na ni zemře 250 tisíc žen na celém světě. Každých 18 minut zemře v Evropě na rakovinu děložního čípku jedna žena. V ČR ročně onemocní více než 1000 žen a přibližně 400 pacientek této nemoci podlehne. Během týdne věnované prevenci rakovině děložního čípku, se dozvíte, jak je možné se proti tomuto onemocnění chránit.

Inkontinence žen pohledem gynekologa

MUDr. Jaromír Mašata, Gynekologicko-porodnická klinika, 30. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce