Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Pozor: S teplým počasím stoupá výskyt gynekologických mykóz

( Komerční prezentace | přečteno: 10664x )

Čtyři z pěti žen prodělají gynekologickou mykózu (známou také jako vaginální či poševní mykóza, kvasinková infekce nebo kandidóza) nejméně jednou za život.

Mucos

Původcem gynekologických mykóz je přemnožení kvasinek rodu Candida. S jejich přemnožením se narušuje rovnováha poševní mikroflóry a teplé, vlhké prostředí pochvy je pro ně ideálním prostředím. Vzniku napomáhá neprodyšné či dokonce vlhké oblečení, např. plavky. Mykózy mohou často souviset i s nošením těsných džínových kalhot, přiléhavého spodního prádla, cyklistických kalhot či punčocháčů, s konzumací sladkého jídla anebo s léčbou antibiotiky. Změnu poševní mikroflóry jako vedlejší projev doprovází výtok, zarudnutí zevních rodidel, pocit pálení a nepříjemné svědění.

Při prvních projevech bělavého výtoku, zarudnutí či svědění ihned začněte s léčbou. Bolestivé obtíže či svědivý pocit se mohou projevit i při sexuálním styku. Vhodné je neodkládat návštěvu svého gynekologa. K léčbě se užívají čípky, masti nebo tablety, souhrnně označované jako antimykotika. Naštěstí na ně většina žen reaguje rychle a dobře, a tak se obvykle již po několika dnech obtíží zbaví. Bohužel mnohé z nich však musí počítat s tím, že se potíže mohou opakovat. Přesná příčina vzniku opakovaných gynekologických mykóz ještě není určena, souvisí však zřejmě především s oslabenou imunitou v lokální tkáni.

Dobrá zpráva: na opakované mykózy pomáhá lék Wobenzym

V časopise Česká gynekologie duben/ 2013 právě vyšel článek o výsledcích podpůrné léčby opakovaných gynekologických mykóz enzymovým lékem Wobenzymem. Nejprve byly sledovány ženy, které i přes léčbu antimykotickými přípravky trpěly mykózou čtyřikrát až devětkrát za rok. Když užívaly deset týdnů Wobenzym, zůstaly celý rok dvě třetiny z nich úplně bez mykóz a také u ostatních se počet mykóz výrazně snížil. Průměrný počet mykóz klesl na přibližně jednu desetinu počtu před léčbou. Po uplynutí dalších tří let teď bylo zjištěno, že účinek enzymů nadále přetrvával a pokud tyto ženy někdy mykózou onemocněly, tak jen naprosto výjimečně. Wobenzym tedy působil i čtyři roky poté, co ho ženy začaly užívat. Jestliže Vás trápí opakované gynekologické mykózy, přidejte k dosavadní léčbě lék Wobenzym. Doporučená doba užívání 10 týdnů v dávce 2x8 tablet denně.

Přečtěte si také

Online konzultace s gynekologem: hormony, infekce, problémy při sexu i s otěhotněním

Hubnutí blokuje nepravidelnost

Proč ženy tloustnou?

Napište nám do diskuse nebo na [email protected].

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
anna

Zdravím, já se dostala k emulzi intime. Při mytí po styku, či návštěvě bazénu, ji vždy nanesu na houbičku, emulze vždy suprově zpění, tím pádem se dobře nanáší. Opravdu zabírá! Mykózu jsem již od doby co Intime užívám neměla


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Posílení imunity

Mám problémy s imunitou jsem často nemocná a potřebovala bych léky na posílení imunity můžete mi nějaké doporučit? Předem děkuji Růžena Seppová

Plísňová onemocnění nehtů, kůže, sliznic a vlasů

Mykózy jsou nakažlivé (infekční) nemoci, přenosné na různé hostitele. Začínají průnikem podhoubí (mycelia) do rohovinové vrstvy různých tkání.

Gynekologické potíže k létu patřit nemusí

Horké počasí a koupání dovedou potrápit. Své o tom ví mnoho žen, které právě v tuto dobu sužují opakované záněty. Jak jim předejít?

Výtok z pochvy

Trpím velmi často na výtoky z pochvy,jedná se o tvarohovitý hlen, který občas svědí, občas zapáchá, svědění, někdy i pálení se objevuje hlavně po styku. Jaká je prevence či léčba?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce