Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Katka: Vyzkouším nový přípavek na problematickou jizvu po očkování

( Komerční prezentace | přečteno: 15295x )

Nestojíme o viditelné jizvy, ale zatím marně hledáme způsob, jak si s nimi poradit. I to vyplynulo z nedávného průzkumu Ordinace.cz. Na trhu se ale nedávno objevil nový přípravek, který slibuje, že vyhladí, zjemní a potlačí viditelnost i starších jizev a strií. Bude řešením pro ty, které jizvy trápí? Rozhodli jsme se najít odpověď - na vlastní kůži to vyzkouší Katka, kterou kvůli jizvě na zádech už léta nenosí trička na ramínka.

archiv Ordinace.cz

Jaký problém Katka má? "Po očkování mi zůstaly na zádech dvě velké jizvy. Když mi bylo 15 rozhodla jsem se jít na operaci, ale ta bohužel jizvu jen zvětšila. Od té doby uplynulo už 10 let a já se s jizvou naučila žít. Teď mi ale bylo nabídnuto, abych otestovala nový krém, který slibuje, že i tak starou jizvu zesvětlí a vyhladí. Rozhodně jsem neváhala to vyzkoušet, byla bych ráda, kdybych už nemusela na své jizvy myslet ve chvíli, kdy si v létě vybírám oblečení..." Katka tedy dostala k dispozici balení přípravku Esthetique® Scar Crème. Požádali jsme ji, aby nám vždy po týdnu napsala své dojmy a subjektivní hodnocení. Aby popsala, zda se jizva nějak mění.

Před začátkem testování

Abych pravdu řekla, můj přístup je trochu skeptický a samotnou mne moc zajímá, jak krém zafunguje. Zkoušela jsem se svou jizvou už opravdu leccos, takže budu mít srovnání. Trochu mne sice nalákalo jeho opravdu velmi bohaté složení, ale s hodnocením počkám...

Zkušenosti po prvním týdnu testování:

Když jsem si měla poprvé jizvu namazat, uvědomila jsem si, jak mi ta tuba přijde malá - hlavně když si uvědomím, kolik stojí. Po týdnu používání, kdy se krémem mažu nejméně dvakrát denně, ale musím říct, že ho vůbec neubylo - je hodně dobře roztíratelný, takže i takto malá tuba vydrží opravdu dlouho. Stačí velmi malé množství, abych natřela celou jizvu.

Po týdnu používání krému musím říct, že jsem zatím mile překvapena. Už po několika použitích je jizva na dotek jemnější. I přesto, že jizvu mám již velmi dlouho, tak mě dost často svědí - tedy vlastně svědila. Uvědomila jsem si, že od chvíle, co jsem ale začala používat krém, tak svědění téměř ustalo. Po operaci se ke svědění navíc přidávala i občasná řezavá bolest... Ani ta se ale během týdne pravidelného mazání nedostavila. Co se týče vzhledu jizvy, zatím jsem nezaznamenala žádné zjevné zlepšení. Uvidíme, co udělá krém s jizvou po delší době používání.

Zkušenosti po druhém týdnu používání:

Po dvou týdnech užívání krému je jizva a její okolí na dotek o dost jemnější. Osobně mi přijde že prostřední část jizvy, která vznika při operaci, je o trochu světlejší a kůže není tak napnutá. Od doby kdy krém užívám se nedostavily žádné bolesti ani "škubání" v jizvě.

Přidejte se ke Katce a napište nám, jak ošetřujete svoji jizvy. Napište nám o tom v diskusi nebo na mailu [email protected].

Inzerce
2012_05_23_ScarHeal_546x160px_bez_ceny.png
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Alena

Velmi mě toto téma zajímá a budu dále sledovat zkušenosti Katky. Syn měl taktéž velkou jizvu po očkování, donutila jsem ho v 16 k operaci a dopadl stejně, jizva se výrazně zvětšila. Dnes je mu 24, nerad nosí tílka a jizva mu vadí, já jako máma si to dodnes vyčítám !!!

Radana

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu nedovolené nabídky prodeje registrovaných léčivých přípravků.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Hojení ran a jizev
Partner rubriky Hojení ran a jizev

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Stříbro a jeho hojivé účinky

Všichni spojujeme představu stříbra především s jeho využitím ve šperkařském průmyslu, případně si vzpomeneme na babiččiny stříbrné lžičky. Méně rozšířená už je informace o tom, že stříbro také patří k nejvodivějším látkám a má antibakteriální účinky. Proto se z něj vyrábějí například některé chirurgické nástroje nebo slouží k podpoře hojivých procesů při léčbě ran.

Jak urychlit hojení ran po operaci

Rychlé hojení operačních ran znamená menší pooperační komplikace a časnější návrat do normálního života. Rychlost, s jakou se rána zahojí, lze ovlivnit mnoha faktory: od správného provedení chirurgického zákroku po péči o ránu, dostatečnou výživu a přísun vitamínů a minerálů.

Jizvu po císařském řezu poctivě masírujte

Stále větší počet těhotenství končí císařským řezem, po kterém zůstane doživotní památka v podobě jizvy. Aby to byla památka co nejméně výrazná, potřebují prvních pár měsíců patřičnou péči – například masáž nebo ochranu silikonovými pásky. Nic ale není ztraceno ani v případě, že je jizva velká nebo nevzhledná, to se ke slovu dostává plastická chirurgie, o jejíchž možnostech mluví primář Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice na Bulovce MUDr. Karel Urban.

Máte jizvu a trápí Vás co s ní?

Jizva, latinsky cicatrix, je výsledným, definitivním stavem, který vzniká jako následek poranění kůže pronikající až do podkoží.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce