Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Test závažnosti inkontinence moči

( | přečteno: 26444x )

Pokud jste se již setkala s únikem moči, věnujte několik minut temuto testu.

shutterstock.com

Jak závažné jsou vaše potíže?

Pokud jste se již setkala s náhlým únikem moči ze svého močového měchýře - inkontinencí , věnujte, prosím, několik minut zodpovězení následujících otázek. Vaše pravdivé odpovědi na ně mohou pomoci určit vašemu lékaři, případně specialistovi – urologovi, zda trpíte inkontinencí a pokud ano, o který typ se jedná.

Jak postupovat?

Snažte se zodpovědět každou otázku co nejpravdivěji a poznamenejte si každou kladnou odpověď.

  • Již jste se u sebe někdy setkala s bezděčným, náhlým únikem moči buď během spánku nebo v průběhu dne?
  • Už se vám stalo, že k úniku moči došlo když jste se smála, při kašli nebo kýchnutí, při cvičení nebo při provádění jiného pohybu, jenž způsobil zvýšený tlak na váš močový měchýř?
  • Setkáváte se často s náhlým a bezprostředním nutkáním k močení?
  • Zaznamenala jste změnu ve frekvenci močení (chodíte „na malou“ častěji než dříve)?
  • Navštěvujete toaletu více než osmkrát v rozmezí 24 hodin?
  • Probouzíte se více než dvakrát za noc, abyste si došla na toaletu?
  • Když plánujete výlet, procházku nebo podobnou sportovní aktivitu, má dostupnost zařízení s toaletou po cestě vliv na vaše rozhodování?

Výsledky našeho malého testu můžete použít jako určité vodítko, nápovědu. Pokud jste si alespoň na jednu otázku odpověděla ANO, pak je vhodné, abyste si promluvila se svým lékařem a výsledky tohoto testu s ním konzultovala.

Skutečně není proč se ostýchat. Inkontinence moči je lékařský problém, který se dá vyřešit. Proto si výsledky testu vytiskněte a se svým lékařem je rozhodně proberte. Lékař vám může pomoci předepsáním speciálních vložek nebo kalhotek, pomocí kterých můžete svůj problém dočasně či trvale řešit. Pokud chcete vyzkoušet pomůcky TENA, neváhejte si napsat o vzorek zdarma.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Diskuse k článku
Holbičkova
4x

jsem 1rok po zákroku byly mi aplikovany pasky TVTkvuli uniku močí nicméně nevyřešilo se nic po kratší době se oběvil unik moči opět a ještě více dokonce poslední dva měsíce i tak obden obdva trochu špiním,po kontrole mi zdělil doktor,že pásky dobře drží a že špiním ,že tam je jakási živá tkán kolem stehu,nasadil mi furantoin trochu se to sklidnilo ale jsem z toho psichicky velmi špatná je mi 43let dá se stím ještě něco dělat?

holbičkova
3x

jěště jsem chtěla říst,že ta moč mi už uniká skoro stále bez vložek se neobejdu a na záchod ani kolikrát nedojdu a počurám se ještě než sednu na mísu je to děsný poradte co se stím dá dělat

Martin47
6x

Vážená paní, snažím se zavést na česk trh výrobek,který pomáhá ženám v Německu.Jelikož je ochota na ministersvu zdravotnictví obrovská,dostal jsem se až do podatelny,není tento výrobek u nás k dispozici,doufám,že jen zatím.Máte-li zájem o podrobnosti,kontaktujte mne na [email protected],rád Vám pomohu. S pozdravem Martin Kovářík


Celkový počet příspěvků v diskusi: 5. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Prostata - Zbytnění prostaty

Nejčastějšími projevy zbytnění prostaty jsou obtíže při močení. Zbytnění prostaty může močení ovlivnit mnoha způsoby.

Ultrazvukové vyšetření malé pánve

Ultrazvuk malé pánve je nebolestivé vyšetření orgánů v malé pánvi. Mezi vyšetřované orgány patří močový měchýř, slepé střevo, děloha, vaječníky a u mužů prostata.

Uroflowmetrie

Uroflowmetrie je metoda, pomocí které se měří rychlost proudu moči za určitou časovou jednotku. Výsledná naměřená hodnota závisí na stavu dolních cest močových.

Inkontinence žen pohledem gynekologa

MUDr. Jaromír Mašata, Gynekologicko-porodnická klinika, 30. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce