Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nejmodernější metoda léčby křečových žil pomáhá okamžitě a bezbolestně

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 11884x )

Křečové žíly nepředstavují pouze estetický, ale také zdravotní problém. Projevy tohoto chronického onemocnění by proto měly být důvodem k okamžité návštěvě lékaře. Pacientům je k dispozici nejmodernější léčba – terapie VenaSeal spočívající v zalepení postižené žíly speciálním lepidlem. Na rozdíl od klasické operace řeší VenaSeal problém okamžitě, bezbolestně a zcela bez následků.

Asklepion.cz

Otoky nohou, křeče, pocit tíhy a tlaku v nohách a v případě podcenění problému i otevřené rány na kůži – to jsou typické projevy způsobené varixy neboli křečovými žilami. „K potížím dochází v důsledku nedomykavosti žilních chlopní. Tím se zvyšuje tlak v povrchových žilách, krev přestává proudit jedním směrem a hromadí se ve spodní části nohy,“ vysvětluje MUDr. Radek Vyšohlíd, cévní chirurg z kliniky Asklepion.

Čtěte také: Jakou léčbu křečových žil hradí zdravotní pojišťovna

Konzervativní léčba pomocí kompresních punčoch a léků na podporu žil často jen zmírňuje průvodní obtíže onemocnění.  Mnohdy je tak efektivnější sáhnout po chirurgickém řešení. Klasická operace křečových žil se provádí v plné anestezii a spočívá v zaslepení a následném vytržení poškozené žíly. Kromě toho, že je tento zákrok bolestivý, způsobuje krvácení do podkoží a vznikají po něm modřiny. Pacient také zůstává několik dní v nemocnici a celková rekonvalescence u něj může trvat i několik týdnů. Metoda lepení křečových žil je oproti tomu k pacientovi maximálně šetrná, nevyžaduje hospitalizaci ani celkovou anestezii.
„Zákrok je bezbolestný a trvá přibližně půl hodiny – v závislosti na počtu ošetřených žil. Spočívá ve velmi šetrném zavedení katétru do nemocné žíly, kde jeho pomocí aplikujeme malé množství tkáňového lepidla. Následně žílu stlačíme ultrazvukovou sondou, čímž dojde k zatvrdnutí lepidla a žíla se trvale uzavře,“ popisuje MUDr. Radek Vyšohlíd a dodává:
„Výsledek je viditelný prakticky okamžitě a v naprosté většině případů pacient může ihned po operaci odejít domů nebo zpět do zaměstnání. Nemusí nosit ani speciální kompresní punčochy.“

Terapii VenaSeal zvolila i Soňa Frnková, pro níž křečové žíly představují dlouhodobý problém. V 18 letech dokonce podstoupila jejich sklerotizaci. Ta ale postupně přestala pomáhat a problémy se jen zvětšovaly.
„Z počátku mě křečové žíly po zdravotní stránce nijak neomezovaly, trápilo mě jen to, že na moje nohy nebyl hezký pohled. Po druhém těhotenství se ale situace dramaticky zhoršila. Dennodenně jsem měla pocit těžkých a unavených nohou, v noci se navíc přidaly silné křeče v lýtkách. Hodně to bolelo,“ říká paní Frnková. Rozhodla se proto křečových žil definitivně zbavit.
„Klasická operace pro mě nepřichází v úvahu, protože bych musela být několik týdnů v neschopnosti. To si jako maminka dvou neposedných dětí nemohu dovolit. U metody VenaSeal není nutná dlouhodobá rekonvalescence. Budu se moci bez omezení věnovat běžným činnostem, které mně i mým dětem dělají radost,“ dodává.

Čtěte také: Prevence křečových žil: nedávejte nohu přes nohu

Varixy v současné době patří k nejrozšířenějším civilizačním chorobám. Uvádí se, že postihují každou třetí ženu a každého čtvrtého muže a trpí jimi asi polovina populace ve věku nad 50 let. Z velké části je jejich výskyt podmíněn dědičností, vliv má ale i řada dalších faktorů, jako je nadváha, životní styl nebo sedavé zaměstnání. Jako prevence vzniku křečových žil je vhodný pravidelný sport, například plavání či procházky. Odborníci naopak nedoporučují, aby se člověk s křečovými žilami věnoval sportům, které výrazně zatěžují dolní končetiny (např. vzpírání), stejně tak by se měl vyhnout dlouhému stání na nohou či pobytům v sauně.

Čtěte také: Pohanka zmírňuje problémy křečových žil

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Varixy

Jedná se o onemocnění při kterém dochází k tvorbě vakovitě rozšířených, vinutých žil, které způsobují větší či menší zdravotní nebo jen kosmetické komplikace.

Žilky na nohou

Ráda bych se dozvěděla, proč se mi na nohou trhají žilky. Chybí mi snad nějaké vitamíny? Věrka

Bércový vřed

Co to je? Bércovým vředem nazýváme delší dobu se nehojící ránu dolní končetiny, od kolena níže. Vzniká většinou po menším, drobném poranění kůže jako drobná ranka, ale postupně se může změnit v rozsáhlý kožní defekt, který přechází do chronického stadia. Nezřídka se vyskytují pacienti, kteří se s tímto onemocněním léčí i několik let.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce