Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nové materiály pro chirurgické řešení kýly

(MUDr. Karel Piš | přečteno: 8114x )

Popularita našeho Hernia centra - centra pro pacienty s kýlou zaznamenala v posledním půlroce výrazný nárůst pacientů. Je to dáno především osvětou a opakovanými informacemi praktickým lékařům na různých seminářích a odborných akcích...

Popularita našeho Hernia centra - centra pro pacienty s kýlou zaznamenala v posledním půlroce výrazný nárůst pacientů. Je to dáno především osvětou a opakovanými informacemi praktickým lékařům na různých seminářích a odborných akcích.

V současné době zaznamenáváme zvýšený počet pacientů s kýlou v jizvě po předcházejících operacích v dutině břišní, časté jsou především v podbřišku po gynekologických operačních výkonech. V těchto případech se nám osvědčila nová částečně vstřebatelná síťka, kterou velmi dobře překryjeme i rozsáhlé kýly, které se v minulosti léčily pouhým přikládáním kýlních břišních pásů.

Nová chirurgická síťka se vstřebatelnou antiadhezivní vrstvou nám umožnila častější laparoskopické operace (miniinvazivní - šetrnější operace pomocí nitrobřišní kamery) i v těch případech, kde jsme v minulosti byli nuceni užít klasických metod s otevřeným přístupem. Jednoznačně se potvrzuje nutnost koncentrace nemocných s kýlami na vybraná pracoviště, která se systematicky věnují dané problematice, mají zkušenosti, erudované odborníky a moderní prostředky k řešení nejen běžných, ale především problematických kýl.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Kýly

Vznik kýl souvisí s celkovou stavbou břišní stěny, která je tvořena směrem z vnitřní strany tenkou pobřišnicí, pevnými vazivovými vrstvami (fasciemi), svaly a vrstvami podkožního tuku a kůže, avšak v některých místech je již od narození břišní stěna u každého zeslabena a v těchto místech se pak kýly nejčastěji vyskytují.

Tříselná kýla

Máme podezření , že má manžel v oblasti třísel kýlu. Když leží, tak je to neznatelné, ale když vstane, tak mu to jakoby "vyjede" a udělá se mu tam boule . Bude nutná operace, nebo se to dá řešit i jinak? Marie

Kýla

Kýla je vyklenutí pobřišnice vystýlající dutinu, které obsahuje tuk nebo střevní kličky, a který se vychlipuje skrze otvor nebo štěrbinu v břišní stěně, pánvi nebo v bránici (tzv. kýlní branku).

Historie a metoda léčby kýl

Kýla se historicky řešila různě, až roku 1882 Bassini přišel s metodou, která byla široce přijata. Šlo o sešití okrajů defektů a štěrbin a vrstev stěny břišní, takže zanikl otvor – kýlní branka a výchlipka (vak) byl odstraněn a zašit. Tento princip se držel na výslunní 75 let.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce