Arginin v potravinách - témata, diagnózyNa této stránce naleznete veškeré informace o tématu: Arginin v potravinách. Jsou zde články, související nemoci, diagnozy a další info |
Arginin v potravináchL-arginin je aminokyselina, čili jeden ze základních kamenů bílkovin. Získáváme ho ze stravy, a to hlavně z živočišných zdrojů. Jde o semi-esenciální kyselinu, kterou...Více info |
Kyselina listová v potravináchKyselina listová je ve vodě rozpustným vitamínem ze skupiny B-komplexu. Jde také o jinak známý B9 vitamín, folacin, folát anebo acidum folicum. Tento vitamín...Více info |
I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakciVýroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích...Více info |
Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterolPořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat....Více info |
Kotvičník zemní, maca peruánská nebo L-arginin. Látky, které pomáhají erekci a libidu.Problémy s erekcí čas od času potrápí většinu z nás. V mladším věku máme sexuální energie na rozdávání, výsledkem čehož bývá často předčasná ejakulace.Více info |
Bílkoviny v potravináchBílkoviny patří k základním živinám, základní stavební jednotku každého živého organismu. I přes veškerou snahu některých z nás, se bez ní neobejdeme. V těle...Více info |
Hořčík v potravináchHořčík je životně důležitým minerálem známým i jako prvek života. V každém zdravém těle dospělého člověka by měl být zastoupen 20-25 gramy. Minerál se...Více info |
Vitamín D v potravináchVitamín D patří k známým důležitým vitamínům, který se významně podílí na zdravých a silných kostech. Kromě toho ochraňuje i kardiovaskulární systém, ovlivňuje hladinu...Více info |
Draslík v potravináchDraslík patří k těm nejdůležitějším minerálům v organismu. V těle zajišťuje takřka veškeré životně důležité funkce, především se však podílí na správné funkci kardiovaskulárního...Více info |
Železo v potravináchChudokrevnost je poměrně častou diagnózou, která trápí lidi po celém světě, a to i v těch civilizovaných zemích. Nedostatek železa se projevuje zejména bledostí,...Více info |
Puriny v potravináchPuriny jsou chemickou látkou, heterocyklickou sloučeninou, která je v čistém stavu krystalickou, zásaditou látkou. Puriny se zcela běžně vyskytují v životně nezbytných látkách. V...Více info |
Selen v potravináchSelen je významný stopový prvek, bez něhož se neobejdeme. Jde o zajímavou skutečnost, protože ještě před 60 lety jej považovali za zdraví škodlivý. V...Více info |
Osteoporóza a vápník v potravináchVápník (Calcium) sice nedokáže zastavit postup osteoporózy, ovšem pokud je užíván v dostatečném množství, může přispět ke zpomalení rozvoje onemocnění. To platí zejména v případě,...Více info |
Arginin s ornitinem pro lepší sex a plodnostZvýšená konzumace potravin s obsahem těchto aminokyselin nebo potravinových doplňků společně s pohybem mají vliv na zvyšování počtu spermií a na sexuální apetit mužů.Více info |
I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakciVýroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích jižní Evropy. Suché salámy, šunky nebo...Více info |
Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterolPořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat. Mnoho lidí přitom ani neví, k čemu...Více info |
Hluk , znečištěné ovzduší a jedovaté látky v potravináchTo jsou hlavní problémy, na něž poukazují výsledky šetření zdravotního stavu obyvatel Česka ve vztahu k životnímu prostředí. Novinářům to řekla ředitelka ústředí monitoringu Státního zdravotního ústavu Růžena Kubínová.Více info |
Syntetická barviva v potravináchBarviva hrají velmi důležitou roli při výrobě průmyslových potravin. Barva potraviny často utváří první dojem spotřebitele. Většina…Více info |
Skrytý lepek v potravináchBezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu. Většina…Více info |
Cholesterol v potravinách prý nevadí, ten špatný v krvi ale anoTým expertních poradců americké vlády, který sestavuje potravinová doporučení, se rozhodl odvolat varování před požíváním pokrmů s vysokým obsahem cholesterolu. Napsal to americký list The Washington Post. Varování před vysokým obsahem takzvaného špatného cholesterolu v krvi ale zůstává v platnosti.Více info |
L-arginin a L-ornitin - aminokyseliny nejen pro sportovceObě aminokyseliny podporující produkci růstového hormonu, stimulují růst svalové hmoty a urychlují celkovou regeneraci organismu. Jsou nezbytné pro správné fungování imunity a jaterní funkce. Kladně působí na mužskou sexualitu a plodnost.Více info |
L-arginin zlepšuje průtok krve cévami, snižuje krevní tlak a pomáhá při poruchách erekceL-arginin je aminokyselina, která se získává z potravy a je nezbytná pro tělo jako stavební blok proteinů. L-arginin se nachází v červeném masu, drůbeži, rybách a mléčných výrobcích. Může být také získán v laboratoři a užíván jako potravní doplněk. L-arginin je přeměněn v těle na chemickou látku zvanou oxid dusnatý. Oxid dusnatý způsobuje rozšíření krevních cév pro zlepšení průtoku krve. L-arginin také stimuluje uvolňování růstového hormonu, inzulínu a dalších látek v těle.Více info |
Aminokyseliny arginin a lysin a jejich vliv na oparyMěli byste vědět, že potrava bohatá na arginin či lysin nebo užívání dopňků stravy s těmito aminokyselinami může negativn či pozitivně ovlivnit výskyt herpetických virů způsobujících opary.Více info |
Závislost na potravinách-nadváha-cukrovkaPočet dětí a mladých lidí trpících obezitou v průmyslových zemích už několik let narůstá. Tlusté děti se nevystavují jen nebezpečí, že v dospělosti budou trpět srdečními potížemi. Už v raném mládí se u nich stále častěji projevují závažné choroby, jakými jsou cukrovka nebo onemocnění jater. Cukrovku způsobují nesprávné stravovací návyky, které jsou podle amerických expertů srovnatelné s drogovou závislostí.Více info |
Po dietních potravinách se tloustneVětšina lidí, kteří si pečlivě hlídají váhu a nechtějí přibrat, bedlivě studuje informace o energetickém obsahu vyhlédnuté potraviny, bez něhož se prakticky neobejde žádný lákavý obal. Pokud zahlédnou slova, jako je light, dietní nebo bez použití tuku, pak věří, že jejich výběr je jedině možný a správný. Oponovat si jim troufá Helen La Fontaineová z Deakinovy univerzity v Melbourne.Více info |
Aminokyseliny arginin a lysin mají podle vědců stimulovat pocit sytostiVědci zjistili, že aminokyseliny arginin a lysin jsou schopny ovlivňovat rozhodující struktury našeho mozku, jimž předávají impuls spojený s pocitem sytosti. Zjednodušeně řečeno, mohly by nám pomáhat shazovat kilogramy tím, že bychom nepociťovali hlad, píše italský deník Corriere della Sera. Je tomu skutečně tak?Více info |
Alergie na emulgátory v potravinách a dalších produktechDobrý den, ještě tedy upřesňuji dotaz kvůli své mamce. Anafylaktický šok jí způsobily emulgátory v instantní polévce. Může tedy, dle lékařky a nějakých tabulek, které jsem našel i na internetu na stránkách www.emulgatory.cz a www.dobromysl.cz, pouze ty "méně" ryzikové, nebo neškodné. Natrium (Sodium)...Dobrý den, Alane! Pokud je žena na Natrium (Sodium) Lauryl Sulfát, lék samozřejmě užívat nesmí. Pokud... Více info |
Plíseň na potravináchDobrý den paní doktorko/pane doktore, mám poněkud specifický dotaz, nevím zda mi budete schopni dát odpověď, ale zkusím to.Dnes jsem loupala vlašské ořechy, z kterých chci připravit vanilkové rohlíčky. Asi pět mělo na sobě malé chomáčky plísně,ty jsem vyhodila a šla si vždy umýt ruce.Dalších asi šest...Ořechy, které jsou "chlupaté" i tmavé, jsou postiženy plísní a neměly by se tedy konzumovat. Pokud jste... Více info |
Pachuť po určitých potravináchDobrý den, okamžitě při konzumaci vajec se dostavuje při vydechování taková prázdná oxidová pachuť. Navíc když jím například rajčata na lačno, po chvíli se dostaví jiná pachuť, stejně tak po černém čaji. Nevím čím by to vůbec mohlo být. Z počátku jsem myslel že by to mohlo být spojené s mými...Dobrý den, onemocnění zažívací traktu (nález na endoskopii nijak blíže nespecifikujete) může být příčinou... Více info |
Plíseň v potravináchDobrý den, pane doktore, může nějak ohrozit mé těhotenství (27 tt), když jsem snědla sušené meruňky s vlašskými ořechy- toto jsem dala dohromady a 3krát propláchla vařící vodou. Na meruňce jsem pak viděla něco, co mohla být plíseň, a i chuť pak byla divná, tak jsem od jídla upustila. Je zde možné riziko...Myslím,že vaše obavy jsou zbytečné,malé množství které jste snědla plod jistě neohrozilo,hlavně se zklidněte,to... Více info |
Alergie v potravináchDobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak zjistím náznaky, když jsem na něco alergická z potravin? Léčitel mi řekl, že na 95% jsem a já sama poznám, že někdy po nějakém jídle trpím s křečmi v břiše a já nemůžu stále poznat po čem by to mohlo být.Alergické reakce na potraviny nejsou tak časté, jak je obecný názor. Vodítkem jsou rychle nastupující... Více info |
Pupínky po potravináchDobrý den, již delší dobu se mi na obličeji tvoří pupínky po konzumaci jídla, dle mého pozorování se jedná o mléko a čokoládu. Avšak chtěla bych odbornou radu. Proto jsem vyhledala lékaře, ale ti mi dali vždy jen léky proti alergii a mastičky. Chci se zeptat, zda je to jediné řešení mého problému. Chtěla...dobrý večer, bohužel jediné řešení je vynechat potraviny , které Vám pupínky dělají, také bych potřebovala... Více info |
Arginin a umělá chlopeňDobrý den, jsem 5 let po operaci srdce (umělá chlopeň) Chtěl jsem se zeptat jestli mohu užívat v dopuručené dávce arginin. DěkujiAleši, u toho preparátu nejsou známy kontraindikace, které by jeho užívání omezovaly u pacientů s umělou... Více info |
Arginin a MSMDobrý den, jsem po implantaci kardioverter-defibrilátoru, z důvodu městnavého srdečního selhání, EF 15-20 %, zároveň mi byla nalezena sraženina v levé komoře (cca 2x3cm) - již rozpuštěna, tep pravidelný bez arytmií, ICD pouze jako prevence - nestimuluje. Užívám léky Concor 2,5mg 1-0.-1, Tritace 2,5mg...Dobrý den, doporučuji potravinové doplňky konzultovat s ošetřujícím kardiologem. Máte vážné onemocnění... Více info |
Alergie na emulgátory v potravinách a dalších produktechVíce info |
Plíseň na potravináchVíce info |
Pachuť po určitých potravináchVíce info |
Plíseň v potravináchVíce info |
Alergie v potravináchVíce info |
Pupínky po potravináchVíce info |
Arginin a umělá chlopeňVíce info |
Arginin a MSMVíce info |