• Arginin v potravinách - témata, diagnózy

    Na této stránce naleznete veškeré informace o tématu: Arginin v potravinách. Jsou zde články, související nemoci, diagnozy a další info

  • Články na téma Arginin v potravinách

  • Arginin v potravinách

    L-arginin je aminokyselina, čili jeden ze základních kamenů bílkovin. Získáváme ho ze stravy, a to hlavně z živočišných zdrojů. Jde o semi-esenciální kyselinu, kterou...

    Více info


    Kyselina listová v potravinách

    Kyselina listová je ve vodě rozpustným vitamínem ze skupiny B-komplexu. Jde také o jinak známý B9 vitamín, folacin, folát anebo acidum folicum. Tento vitamín...

    Více info


    I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakci

    Výroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích...

    Více info


    Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

    Pořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat....

    Více info


    Kotvičník zemní, maca peruánská nebo L-arginin. Látky, které pomáhají erekci a libidu.

    Problémy s erekcí čas od času potrápí většinu z nás. V mladším věku máme sexuální energie na rozdávání, výsledkem čehož bývá často předčasná ejakulace.

    Více info


    Bílkoviny v potravinách

    Bílkoviny patří k základním živinám, základní stavební jednotku každého živého organismu. I přes veškerou snahu některých z nás, se bez ní neobejdeme. V těle...

    Více info


    Hořčík v potravinách

    Hořčík je životně důležitým minerálem známým i jako prvek života. V každém zdravém těle dospělého člověka by měl být zastoupen 20-25 gramy. Minerál se...

    Více info


    Vitamín D v potravinách

    Vitamín D patří k známým důležitým vitamínům, který se významně podílí na zdravých a silných kostech. Kromě toho ochraňuje i kardiovaskulární systém, ovlivňuje hladinu...

    Více info


    Draslík v potravinách

    Draslík patří k těm nejdůležitějším minerálům v organismu. V těle zajišťuje takřka veškeré životně důležité funkce, především se však podílí na správné funkci kardiovaskulárního...

    Více info


    Železo v potravinách

    Chudokrevnost je poměrně častou diagnózou, která trápí lidi po celém světě, a to i v těch civilizovaných zemích. Nedostatek železa se projevuje zejména bledostí,...

    Více info


    Puriny v potravinách

    Puriny jsou chemickou látkou, heterocyklickou sloučeninou, která je v čistém stavu krystalickou, zásaditou látkou. Puriny se zcela běžně vyskytují v životně nezbytných látkách. V...

    Více info


    Selen v potravinách

    Selen je významný stopový prvek, bez něhož se neobejdeme. Jde o zajímavou skutečnost, protože ještě před 60 lety jej považovali za zdraví škodlivý. V...

    Více info


    Osteoporóza a vápník v potravinách

    Vápník (Calcium) sice nedokáže zastavit postup osteoporózy, ovšem pokud je užíván v dostatečném množství, může přispět ke zpomalení rozvoje onemocnění. To platí zejména v případě,...

    Více info


    Arginin s ornitinem pro lepší sex a plodnost

    Zvýšená konzumace potravin s obsahem těchto aminokyselin nebo potravinových doplňků společně s pohybem mají vliv na zvyšování počtu spermií a na sexuální apetit mužů.

    Více info


    I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakci

    Výroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích jižní Evropy. Suché salámy, šunky nebo...

    Více info


    Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

    Pořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat. Mnoho lidí přitom ani neví, k čemu...

    Více info


    Hluk , znečištěné ovzduší a jedovaté látky v potravinách

    To jsou hlavní problémy, na něž poukazují výsledky šetření zdravotního stavu obyvatel Česka ve vztahu k životnímu prostředí. Novinářům to řekla ředitelka ústředí monitoringu Státního zdravotního ústavu Růžena Kubínová.

    Více info


    Syntetická barviva v potravinách

    Barviva hrají velmi důležitou roli při výrobě průmyslových potravin. Barva potraviny často utváří první dojem spotřebitele. Většina… 

    Více info


    Skrytý lepek v potravinách

    Bezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu. Většina… 

    Více info


    Cholesterol v potravinách prý nevadí, ten špatný v krvi ale ano

    Tým expertních poradců americké vlády, který sestavuje potravinová doporučení, se rozhodl odvolat varování před požíváním pokrmů s vysokým obsahem cholesterolu. Napsal to americký list The Washington Post. Varování před vysokým obsahem takzvaného špatného cholesterolu v krvi ale zůstává v platnosti.

    Více info


    L-arginin a L-ornitin - aminokyseliny nejen pro sportovce

    Obě aminokyseliny podporující produkci růstového hormonu, stimulují růst svalové hmoty a urychlují celkovou regeneraci organismu. Jsou nezbytné pro správné fungování imunity a jaterní funkce. Kladně působí na mužskou sexualitu a plodnost.

    Více info


    L-arginin zlepšuje průtok krve cévami, snižuje krevní tlak a pomáhá při poruchách erekce

    L-arginin je aminokyselina, která se získává z potravy a je nezbytná pro tělo jako stavební blok proteinů. L-arginin se nachází v červeném masu, drůbeži, rybách a mléčných výrobcích. Může být také získán v laboratoři a užíván jako potravní doplněk. L-arginin je přeměněn v těle na chemickou látku zvanou oxid dusnatý. Oxid dusnatý způsobuje rozšíření krevních cév pro zlepšení průtoku krve. L-arginin také stimuluje uvolňování růstového hormonu, inzulínu a dalších látek v těle.

    Více info


    Aminokyseliny arginin a lysin a jejich vliv na opary

    Měli byste vědět, že potrava bohatá na arginin či lysin nebo užívání dopňků stravy s těmito aminokyselinami může negativn či pozitivně ovlivnit výskyt herpetických virů způsobujících opary.

    Více info


    Závislost na potravinách-nadváha-cukrovka

    Počet dětí a mladých lidí trpících obezitou v průmyslových zemích už několik let narůstá. Tlusté děti se nevystavují jen nebezpečí, že v dospělosti budou trpět srdečními potížemi. Už v raném mládí se u nich stále častěji projevují závažné choroby, jakými jsou cukrovka nebo onemocnění jater. Cukrovku způsobují nesprávné stravovací návyky, které jsou podle amerických expertů srovnatelné s drogovou závislostí.

    Více info


    Po dietních potravinách se tloustne

    Většina lidí, kteří si pečlivě hlídají váhu a nechtějí přibrat, bedlivě studuje informace o energetickém obsahu vyhlédnuté potraviny, bez něhož se prakticky neobejde žádný lákavý obal. Pokud zahlédnou slova, jako je light, dietní nebo bez použití tuku, pak věří, že jejich výběr je jedině možný a správný. Oponovat si jim troufá Helen La Fontaineová z Deakinovy univerzity v Melbourne.

    Více info


    Aminokyseliny arginin a lysin mají podle vědců stimulovat pocit sytosti

    Vědci zjistili, že aminokyseliny arginin a lysin jsou schopny ovlivňovat rozhodující struktury našeho mozku, jimž předávají impuls spojený s pocitem sytosti. Zjednodušeně řečeno, mohly by nám pomáhat shazovat kilogramy tím, že bychom nepociťovali hlad, píše italský deník Corriere della Sera. Je tomu skutečně tak?

    Více info


  • Dotazy na téma Arginin v potravinách

  • Alergie na emulgátory v potravinách a dalších produktech

    Dobrý den, ještě tedy upřesňuji dotaz kvůli své mamce. Anafylaktický šok jí způsobily emulgátory v instantní polévce. Může tedy, dle lékařky a nějakých tabulek, které jsem našel i na internetu na stránkách www.emulgatory.cz a www.dobromysl.cz, pouze ty "méně" ryzikové, nebo neškodné. Natrium (Sodium)...

    Dobrý den, Alane! Pokud je žena na Natrium (Sodium) Lauryl Sulfát, lék samozřejmě užívat nesmí. Pokud...

    Více info


    Plíseň na potravinách

    Dobrý den paní doktorko/pane doktore, mám poněkud specifický dotaz, nevím zda mi budete schopni dát odpověď, ale zkusím to.Dnes jsem loupala vlašské ořechy, z kterých chci připravit vanilkové rohlíčky. Asi pět mělo na sobě malé chomáčky plísně,ty jsem vyhodila a šla si vždy umýt ruce.Dalších asi šest...

    Ořechy, které jsou "chlupaté" i tmavé, jsou postiženy plísní a neměly by se tedy konzumovat. Pokud jste...

    Více info


    Pachuť po určitých potravinách

    Dobrý den, okamžitě při konzumaci vajec se dostavuje při vydechování taková prázdná oxidová pachuť. Navíc když jím například rajčata na lačno, po chvíli se dostaví jiná pachuť, stejně tak po černém čaji. Nevím čím by to vůbec mohlo být. Z počátku jsem myslel že by to mohlo být spojené s mými...

    Dobrý den, onemocnění zažívací traktu (nález na endoskopii nijak blíže nespecifikujete) může být příčinou...

    Více info


    Plíseň v potravinách

    Dobrý den, pane doktore, může nějak ohrozit mé těhotenství (27 tt), když jsem snědla sušené meruňky s vlašskými ořechy- toto jsem dala dohromady a 3krát propláchla vařící vodou. Na meruňce jsem pak viděla něco, co mohla být plíseň, a i chuť pak byla divná, tak jsem od jídla upustila. Je zde možné riziko...

    Myslím,že vaše obavy jsou zbytečné,malé množství které jste snědla plod jistě neohrozilo,hlavně se zklidněte,to...

    Více info


    Alergie v potravinách

    Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak zjistím náznaky, když jsem na něco alergická z potravin? Léčitel mi řekl, že na 95% jsem a já sama poznám, že někdy po nějakém jídle trpím s křečmi v břiše a já nemůžu stále poznat po čem by to mohlo být.

    Alergické reakce na potraviny nejsou tak časté, jak je obecný názor. Vodítkem jsou rychle nastupující...

    Více info


    Pupínky po potravinách

    Dobrý den, již delší dobu se mi na obličeji tvoří pupínky po konzumaci jídla, dle mého pozorování se jedná o mléko a čokoládu. Avšak chtěla bych odbornou radu. Proto jsem vyhledala lékaře, ale ti mi dali vždy jen léky proti alergii a mastičky. Chci se zeptat, zda je to jediné řešení mého problému. Chtěla...

    dobrý večer, bohužel jediné řešení je vynechat potraviny , které Vám pupínky dělají, také bych potřebovala...

    Více info


    Arginin a umělá chlopeň

    Dobrý den, jsem 5 let po operaci srdce (umělá chlopeň) Chtěl jsem se zeptat jestli mohu užívat v dopuručené dávce arginin. Děkuji

    Aleši, u toho preparátu nejsou známy kontraindikace, které by jeho užívání omezovaly u pacientů s umělou...

    Více info


    Arginin a MSM

    Dobrý den, jsem po implantaci kardioverter-defibrilátoru, z důvodu městnavého srdečního selhání, EF 15-20 %, zároveň mi byla nalezena sraženina v levé komoře (cca 2x3cm) - již rozpuštěna, tep pravidelný bez arytmií, ICD pouze jako prevence - nestimuluje. Užívám léky Concor 2,5mg 1-0.-1, Tritace 2,5mg...

    Dobrý den, doporučuji potravinové doplňky konzultovat s ošetřujícím kardiologem. Máte vážné onemocnění...

    Více info


  • Poradna na téma Arginin v potravinách

  • Alergie na emulgátory v potravinách a dalších produktech



    Více info

    Plíseň na potravinách



    Více info

    Pachuť po určitých potravinách



    Více info

    Plíseň v potravinách



    Více info

    Alergie v potravinách



    Více info

    Pupínky po potravinách



    Více info

    Arginin a umělá chlopeň



    Více info

    Arginin a MSM



    Více info

2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín