DM, perdiktivní faktory, glykemická křivka - poradna, diagnózyZde je poradna o tématu: DM, perdiktivní faktory, glykemická křivka. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info |
Glykemická křivkaGlykemická křivka je výsledkem u nás velmi známého vyšetření, jako orální glukózový toleranční test, nebo také OGTT. I když si glykemickou křivku ponejvíce spojujeme...Více info |
Dietní faktory a riziko rakoviny prsu – studie u žen v jižní FranciiO stravě se mluví jako o jednom z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících vznik nádorového bujení, znalosti o jejím vlivu na jednotlivé...Více info |
Rizikové faktory předčasného porodu lze ovlivnit jen částečněPředčasný porod je porod dítěte před 38. týdnem těhotenství. Příčiny těchto porodů se podaří zjistit asi v polovině případů. Některé...Více info |
Ochranné faktory v opalovacích krémech – fakta a fikceSnahu o ochranu kůže před slunečními paprsky můžeme v historii lidstva vystopovat už ve starém Egyptě zhruba 5000 let před Kristem,...Více info |
Alzheimerova choroba a glaukom: různé nemoci, stejné rizikové faktoryVědecké studie prokázaly, že lidé s Alzheimerovou chorobou mají významně vyšší riziko, že se u nich rozvine také zelený zákal....Více info |
Rizikové faktory pro vznik rakovinyMnoho lidí se snaží pro své zdraví udělat maximum. Lze se ale také ubránit vzniku rakoviny? Genetické vlohy, které nám byly dány...Více info |
Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktoryI když nelze předpovědět, u koho se v průběhu života zelený zákal rozvine, a u koho nikoliv, existují okolnosti, které naše „naděje“...Více info |
Rakovina prsu aneb jak eliminovat rizikové faktoryOdborníci se shodují v tom, že existuje mnoho rizikových faktorů, které určují, koho rakovina postihne. S některými z nich, jako...Více info |
Faktory přispívající k překyselení organismuKožní problémy, únava, bolesti hlavy, trávicí potíže, pálení žáhy, bolesti kloubů, osteoporóza - to vše může mít jednoho společného jmenovatele - překyselení organismu. Nejčastěji k překyselení organismu vede nesprávná strava obsahující přemíru kyselinotvorných potravin mezi které patří předevší maso, mléko, vejce, cukr, sladkosti, průmyslově zpracované výrobky a obiloviny. Existují však i další faktory, které přispívají k překyselení tělních tekutin.Více info |
Vnější zdraví škodlivé faktory a okolnosti životaV běžném životě je člověk vystaven zdraví škodlivým faktorům, pokud musí pasivně žít ve špatném životním prostředí, za které většinou sám osobně nemůže. Smutné je, je-li svým genetickým kódem predestinován k vadám, nemocem i negativním povahovým vlastnostem. Špatné je, je-li vystavován disharmonickým stresorovým vztahům na pracovišti, v rodině či společnosti. Tím hůře, jestliže sám úmyslně přispívá (například ekologickou nekázní, nesprávným životním stylem a životosprávou a aktivním vyhledáváním různých škodlivých faktorů) k ohrožení svého zdravotního stavu.Více info |
Rizikové faktory vzniku rakoviny prsuBezmoc a beznaděj jsou důležitými faktory u velkého nebezpečí: rakoviny. Někteří vědci zjistili "typ často postižený rakovinou", což označuje člověka neprojevujícího žádné negativní pocity.Více info |
Rizikové faktory pro vznik katarakty neboli šedého zákaluKatarakta, česky šedý zákal znamená snížení průhlednosti oční čočky, kdy dojde k jejímu zakalení shlukem proteinů. Více než 50% lidí starších šedesáti let má určitý stupěň šedého zákalu. Onemocnět však mohou i mladší lidé. Katarakta je celosvětově přední příčinou slepoty.Více info |
Rizikové faktory vzniku rakoviny prostatyDědičnost má u karcinomu prostaty prokazatelný význam. Výskyt karcinomu prostaty u jednoho nebo více přímých příbuzných znamená pro konkrétného muže větší riziko vzniku této choroby.Více info |
Rizikové faktory mozkové mrtviceRůzné mechanizmy, kterými může dojít k mozkové mrtvici, mají obvykle několik společných rizikových faktorů. Jsou to:Více info |
Faktory provokující záchvat migrényOdedávna je známo, že některé zevní i vnitřní podněty mohou vyprovokovat vznik migrenózních záchvatů. Již starověký řecký lékař Aeginata se zmiňuje ve svých dílech o takových podnětech, mezi něž řadil hluk, výkřiky, prudké světlo, silně vonící látky a pití vína.Více info |
Lipotropní faktoryLipotropní faktory jsou látky, které zabraňují hromadění cholesterolu a tuku v játrech. Jsou užitečné při rozličných jaterních onemocněních.Více info |
Rizikové faktory syndromu vyhoření na pracovištiNejčastější příčiny vzniku syndromu vyhoření pocházejí z pracovní oblasti. Náročné podmínky, soutěživé prostředí nebo strach o pozici vedou u mnoha postižených ke stresu.Více info |
Obecné rizikové faktory syndromu vyhořeníV prohlášení agentury OSHA (Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci) z roku 2007 jsou jako příčiny pracovního stresu uvedeny tyto faktory:Více info |
Glykemická křivkaVíce info |
Glykemická křivkaVíce info |
Glykemická křivka Glykemická křivka |
Fitness Doktoři Životní styl Strava, doplńky Zdraví, věda |