• Důležitost masa ve výživě - poradna, diagnózy

    Zde je poradna o tématu: Důležitost masa ve výživě. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info

  • Články na téma Důležitost masa ve výživě

  • Kravské mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí

    Pro člověka je mléko základním a přirozeným zdrojem živin. Je cenným zdrojem bílkovin a minerálních látek, hlavně vápníku. Bohatší na vápník je už jen...

    Více info


    Sacharidy v dětské výživě aneb Zdravé mlsání

    České děti mlsají více sladkostí, než by prospívalo jejich zdraví. Školáci ve věku sedm až deset let překračují povolený denní příjem sacharidů až o třetinu. ČTK to řekla Dana Růžičková z Poradenského centra Výživa dětí Praha. Varovala, že trvale vysoký příjem sacharidů, který není vyrovnán dostatkem pohybu, vede k obezitě a může vést i k rozvoji cukrovky.

    Více info


    Zelenina ve výživě dětí

    Česká republika patří bohužel již dlouhodobě k evropským zemím s nejnižším příjmem ovoce a zeleniny. Hrozí, že se tento stav ani v nejbližších letech nezlepší. Dokládají to čerstvé výsledky průzkumu Poradenského centra Výživa dětí, který ukázal, že už v batolecím věku trpí v České republice citelným nedostatkem zeleniny až 80 % dětí!

    Více info


    Co prozradí vaše střeva aneb důležitost střevního mikrobiomu

    Střevo je největší imunitní orgán našeho organizmu, ve kterém máme až půl kilogramu bakterií. Co všechno může osídlení střev –… 

    Více info


    Zlom ve výživě: snížení energetického příjmu snižuje riziko rakoviny

    Že přejídání vede ke zdravotním problémům, to je dnes jasné asi většině z nás. Co je ale pravdy na tradované informaci, že hladovění...

    Více info


    Máte nemocná játra? Omezte konzumaci červeného masa

    Vztah mezi konzumací masa a nemocemi jater zkoumalo několik vědeckých týmů, výsledky studií však nebyly zcela přesvědčivé.

    Více info


    Vracíte se po operaci z nemocnice? Chcete, co nejdříve získat zpět svou sílu? Věnujte péči výživě!

    Doplňte chybějící živiny – především bílkoviny – a dbejte na přísun vitamínů, minerálních látek a dostatečný příjem tekutin. Velkým...

    Více info


    Dostaňte astma pod kontrolu – i díky výživě

    Astma je novodobou metlou lidstva. Postihuje děti stejně jako dospělé. V případě, že se pacient neléčí, může být život s tímto...

    Více info


    Důležitost správného zažívání

    Nemá velký význam pokoušet se vylepšit kvalitu stravy, pokud není snaha o vylepšení kvality zažívání a vstřebávání. Pravděpodobně bychom plýtvali mnoha blahodárnými živinami. Zdravá pokožka je závislá na stálém přísunu nejlepších živin - takže je důležité, aby se tyto živiny dostaly tam, kde jsou potřebné.

    Více info


    Pozor na mykotoxiny ve výživě

    Mykotoxiny jsou jedovaté sekundární metabolity mikroskopických hub. Riziko akutní toxicity se považuje v České republice za málo závažné a to vede až k podceňování nebezpečnosti mykotoxinů vůbec. Větší význam se u nás přikládá, a to i ze strany odborníků, pozdním toxickým účinkům, jako jsou karcinogenita (rakovinotvornost), imunotoxicita a vývojová toxicita (vliv na vvývoj plodu), k nimž dochází přijímáním jednorázových nízkých dávek nebo opakovaných malých dávek z potravin. Mykotoxiny jsou naturální toxiny a jejich výskyt i koncentrace jsou rok od roku proměnlivé. V některém vlhkém roce je ohrožena hromadně úroda zemědělských plodin. Obsah mykotoxinů se mění mj. též v závislosti na uchovávání a skladování potravin.

    Více info


    Alternativní soli ve výživě

    V závislosti na geografických podmínkách se jako hlavní zdroj NaCl používá sůl kamenná (těží se v solných dolech, pro konzumaci je často jodidována s cílem prevence onemocnění štítné žlázy), mořská (získává se odpařováním mořské vody) nebo z různých jiných přírodních zdrojů NaCl (například himalájská sůl).

    Více info


    Devět nepravdivých mýtů o výživě

    Které mýty o výživě nejčastěji mezi lidmi stále kolují? Věříte jim také?

    Více info


    Zatěžuje konzumace masa oslabený organismus?

    Když je člověk nemocný, měl by se více starat o svoji životosprávu. Napovíme, co tělo potřebuje, aby mělo sílu co nejrychleji...

    Více info


    Jídelníček bez masa není nudný – má ale svá pravidla

    Vegetariánství může být bezpochyby prvním krokem k úpravě životního stylu. Ke změně jídelníčku se dá přistoupit různými způsoby,...

    Více info


    Nádor prostaty - důležitost prevence

    Rakovina prostaty se v raném stádiu neprojevuje žádnými příznaky, a proto je důležitý systém preventivních prohlídek, které mohou na chorobu včas upozornit. V pozdějším stádiu je tento karcinom prakticky nevyléčitelný, řekl dnes novinářům přednosta urologické kliniky Fakultní nemocnice Brno Dalibor Pacík. Podle něho je rakovina prostaty u mužů třetí nejčastější příčinou úmrtí na zhoubný nádor. V České republice ročně onemocní 7000 mužů a každý rok této nemoci podlehne asi 2500 pacientů.

    Více info


    Důležitost hydratace pro lidské orgány

    Už jste někdy přemýšleli nad tím, jak je možné, že se všechny živiny z potravin a nápojů, které sníme a vypijeme, dostanou tam, kam mají? Základem přenosu sacharidů, vitamínů a minerálních látek, dalších důležitých živin do jednotlivých buněk je v našem organismu právě voda. Díky ní buňky získávají energii potřebnou na to, aby naše tělo mohlo fungovat.

    Více info


    Důležitost samovyšetření varlat

    Varlata, hovorově koule a latinsky testes, jsou jedním z nejfrekventovanějších orgánů, co se dotyků týče. Muži si na ně sahají v průměru až 369x za měsíc. Málokdo už ale ví, že by se měl svých varlat dotýkat jednou měsíčně v rámci tzv. samovyšetřování. To je totiž nejjednodušším a nejefektivnějším způsobem, jak včas odhalit rakovinu varlat.

    Více info


    Základní vývojové potřeby a důležitost jejich naplnění.

    Jako psycholog a psychoterapeut se často setkávám s tím, že nedostatečně naplněné základní potřeby v dětství, jsou jednou z hlavních příčin potíží a nespokojenosti v současném životě klientů.

    Více info


  • Dotazy na téma Důležitost masa ve výživě

  • Důležitost masa ve výživě

    Dobrý den, mám 2,5letého syna, který velmi pěkně jí, pokud jde o chuť k jídlu, horší už je to však se skladbou jeho jídelníčku. Velmi rád má pečivo a přílohy (těstoviny, rýže, brambory). Jí mléčné výrobky, občas ovoce. Naprosto však odmítá zeleninu a maso. Předpokládala jsem, že to bude přechodné období...

    Dobrý den, Ivano! Maso není pro člověka a jeho zdravý vývoj nezbytné a syna k jeho konsumaci nemusíte...

    Více info


    Rozpaky k doporučení o výživě

    vážený pane doktore, synovi je 6 měsíců, velmi zvolna (pár lžiček) jsme začali s příkrmy cca před 14 dny, jinak byl plně kojen. stále kojím, absolutně bez problémů jí ze lžičky (zelenina, maso, ovoce, jogurt, kaše na noc) - velmi mu chutná, kojím 3-4 denně, v noci jednou nebo spí až do rána (po kaši...

    Dobrý den, názory na délku kojení se poměrně různí. Přesto ale platí, že kojit se může bez obav cca...

    Více info


2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín