Glykemický šok? - poradna, diagnózyZde je poradna o tématu: Glykemický šok?. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info |
ŠokSpolečnými projevy všech forem šoku je porucha vědomí, především neklid, úzkost, apatie, somnolence až koma.Více info |
Šok a první pomoc při němSlovo „šok“ zná většina z nás jako přenesený pojem znamenající „otřes“, „leknutí“ či další příbuzné pocitové stavy. Z lékařského hlediska se však jedná o velmi nebezpečný...Více info |
Hypoglykemický šokHypoglykemický šok (hypoglykemický záchvat) je velmi závažný stav organismu, který může pacienta vážně ohrozit na zdraví, a dokonce i na životě. Jaký okruh pacientů postihuje,...Více info |
Anafylaktický šokAnafylaktický šok (též alergický šok) je druh alergické reakce, která vážně ohrožuje život pacienta, a může způsobit také jeho smrt. Tato reakce je vyvolána neadekvátní...Více info |
Glykemický profilGlykemický profil je vyšetření sledující vývoj hladiny cukru ve Vaší krvi. Slouží ke sledování průběhu onemocnění cukrovkou (diabetes...Více info |
Anafylaktický šok – první pomocAnafylaktický šok je závažná celková alergická reakce doprovázená poruchami krevního oběhu či dýchání. Objevuje se v souvislosti...Více info |
Anafylaktický šok může zabíjetNejtěžší alergickou reakcí je náhlá celková závažná alergická reakce, která může končit smrtí. Často vede nejprve k selhání krevního...Více info |
Jak určit glykemický indexHodnoty GI se zjišťují experimentálně můžete je najít na internetu v článku Sacharidy a hubnutí nebo na www.istob.cz nebo v knize Obezita…Více info |
Glykemický indexVe světě již bylo vymyšleno tisíce způsobů jak zhubnout a mnohi zaručených diet, které popírají jedna druhou.Více info |
Anafylaktický šokVelice diskutované téma především letošního léta, kdy byly přemnoženy vosy a alergické reakce byly na denní pořádku. Jak se účinně bránit alergické reakci? Co dělat jestliže ve vašem okolí někdo anafylaktický šok dostane?...Více info |
Glykemický index potravin aneb Jak zhubnout natrvalo a bez strádáníNení tomu tak dávno co jsme slýchali ze všech stran doporučení zvýšit spotřebu komplexních sacharidů, konkrétně tedy těstovin, rýže, brambor, pečiva a dalších obilovin. Tato snaha vycházela z logického předpokladu, že pokud chceme snížit spotřebu tuků, musíme je nahradit něčím jiným a sacharidy se zdály být tím nejvhodnějším zástupcem.Více info |
Proč si při redukční dietě hlídat glykemický index potravin (GI)Lidé s redukční dietou by měli pečlivě sledovat takzvaný glykemický index, který udává rychlost využití glukózy z konzumované potraviny lidským organismem. Vhodné jsou pro ně zejména potraviny s nižším glykemickým indexem. Mezi ně patří například většina ovoce a zeleniny, ořechy, tmavá rýže, tmavý chléb, mléko a jogurty.Více info |
Velký a malý glykemický profilVíce info |
ŠokVíce info |
Septický šokVíce info |
Kardiogenní a hypovolemický šokVíce info |
Glykemický profilVíce info |
Šok (anafylaktický)Více info |
Anafylaktický šokVíce info |
Alergický šokVíce info |