• jíst chleba a zelí - diagnóza, příznaky, léčba

    Na této stránce naleznete veškeré informace o nemoci jíst chleba a zelí. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí jíst chleba a zelí.

  • jíst chleba a zelí - poradna

  • Kdy jíst zmrzlinu

    Dobrý den, nedávno jsme měli v rodině takovou diskuzi. Chtěl jsem vzít děti po obědě na zmrzlinu nebo zmrzlinový pohár. Ale babička říkala, aby jsem raději počkal chvíli až jim trochu stráví, protože by jim mohlo být prý špatně. A já jí říkal, že zmrzlina je jako dezert a ten se také někdy podává po...

    Dobrý den, dát si zmrzlinu je určitě moc fajn. Musím ale souhlasit s babičkou , že bývá lepší po jídle...

    Více info


  • Články na téma nemoci jíst chleba a zelí

  • Co jíst před odběrem krve

    Ptáte se, co jíst před odběrem krve? Pokud nechcete, aby byly výsledky zkreslené, je důležité před odběrem krve dodržet několik zásad. Nejde o nic...

    Více info


    Když dítě nechce jíst

    Když dítě odmítá jídlo, rozhodně nepomůže přemlouvání, nucení do jídla, ani vyhrožování typu "Když to nesníš, nebudeš se dívat na pohádku." Toto naše jednání...

    Více info


    Co jíst, když vás pálí žáha

    Po větším množství jídla, tučném jídle nebo po zvýšené konzumaci alkoholu se u některých lidí dostaví pálení žáhy. Vzniká tak,… 

    Více info


    Jíst méně znamená žít déle. Není to lehké, ale jde to

    „Tvá výživa bude tvým lékem,“ pravil starořecký lékař Hippokrates již před více než dvěma tisícovkami let a jeho slova za tu dobu...

    Více info


    O zelí a králích

    Během stavby Velké čínské zdi dostávali kuliové nasolené zelí s rýží, aby byli zdraví a silní. Nasolení chránilo zelí po celou sezónu i déle a zelí bylo jedinou zeleninou, která byla užívána jako doplněk k nezpracované rýži. Když Mongolové dobyli Čínu, věděli, co dělají, když převzali používání nasoleného zelí jako potraviny na cesty. Mongolské hordy se ve třináctém století dostaly až do Maďarska a přinesly do Evropy i používání nasoleného zelí. To se stalo jednou ze základních potravin ve východní Evropě a v Německu.

    Více info


    Nespecifické střevní záněty: co jíst a čemu se vyhnout

    Název „nespecifické střevní záněty“ souhrnně označuje dvě zánětlivá onemocnění trávicího traktu: Crohnovu nemoc a ulcerózní kolitidu....

    Více info


    Co jíst, když máte vysoký krevní tlak

    Vysoký krevní tlak bývá nazýván "tichým vrahem" a je odpovědný za velkou část srdečních problémů. Nemocný se zpravidla cítí dobře.… 

    Více info


    Kyselé zelí proti rakovině?

    Podle zjištění finských vědců obsahuje kysané (fermentované) zelí izothiokyanáty, které jsou řazeny mezi látky se silně antikancerogenními účinky. Ve studiích na zvířatech bylo pozorováno významné preventivní působení izothiokyanátů zejména proti karcinomu plic, prsu, kolon a jater.

    Více info


    Braňte se nákaze: co na cestách (ne)jíst

    Při cestách do dalekých krajů potkáváme pokrmy, nad kterými se sbíhají sliny. Z kulinářského požitku se však rychle může stát...

    Více info


    Zelí a jeho léčivé vlastnosti

    Tato běžná zelenina má také léčivé vlastnosti. Málokterá rostlina, která roste na zemi, se s ním může srovnávat svou hodnotou. Už Hippokratés předepisoval svým pacientům najemno nastrouhané zelí se solí při onemocnění cystami, uretritidě a při bolestivém močení. Galén praktikoval zelné zábaly na rány, na nemocné klouby a předepisoval také obkládat zelnými listy nemocné s horečkou.

    Více info


    Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Zimní salát z červené řepy a kysaného zelí

    V tomto seriálu vám budeme přinášet recepty, které jsou vhodné do chladného zimního období. Dodávají velké množství vitamínů, minerálů a celkově posilují obranyschopnost organismu. Budeme vybírat recepty bez obsahu lepku a mléčných výrobků, jež v zimě přispívají k zahlenění organismu.

    Více info


    Brokolice, květák a zelí proti rakovině

    Chemická látka I3C, která je obsažena v brokolici, květáku a zelí, dokáže "opravit" DNA v buňkách, a tím zabránit jejich rakovinnému bujení. Zjistili to vědci z Georgetownské univerzity ve Spojených státech. Podle vědců má stejnou vlastnost také genistein - látka obsažená v sóji.

    Více info


    Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Bílé zelí s hráškem

    V tomto seriálu vám budeme přinášet recepty, které jsou vhodné do chladného zimního období. Dodávají velké množství vitamínů, minerálů a celkově posilují obranyschopnost organismu. Budeme vybírat recepty bez obsahu lepku a mléčných výrobků, jež v zimě přispívají k zahlenění organismu.

    Více info


    Víte, co jíst a nejíst při průjmu?

    S průjmem se téměř každý člověk setká několikrát za život. Ať už ho způsobí střevní chřipka, nebo špatně stravitelné jídlo, je...

    Více info


    Zdravě jíst, vypadat dobře, skvěle se cítit!

    Také se neustále snažíte zhubnout, ale pořád to nějak nejde? Ačkoli nejčastějším důvodem hubnutí je snaha vypadat štíhlejší, spolu...

    Více info


    Lék našich prababiček - kysané zelí

    Kysané zelí nechybělo v žádné domácnosti našich předků a jeho moci využívali obzvlášť v zimě. Jeho účinky na zdraví jsou vědecky prokázané a není se tedy čemu divit, že se tato chutná a levná zelenina vrací do našich domovů.

    Více info


    Co (ne)jíst při snížené funkci štítné žlázy

    Když štítná žláza vylučuje méně hormonů, než organismus aktuálně potřebuje, jde o stav zvaný hypotyreóza. Ačkoli změna stravy...

    Více info


    Dvanáct tipů, jak naučit děti jíst zeleninu

    Některé děti jedí zeleninu samy, jiné vůbec. Chcete, aby se jí i u vás snědlo víc? Máme návod, jak na to. Pro začátek si řekněme...

    Více info


    Čekám dítě – co jíst a čemu se raději vyhnout – část 1.

    Plánujete rodinu a záleží vám na vývoji vašeho dítěte? Pak je ideální, aby byl váš jídelníček co nejvíce pestrý a zdravý. A to...

    Více info


2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín