• Lékařské vyšetření - diagnóza, příznaky, léčba

    Na této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Lékařské vyšetření. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Lékařské vyšetření.

  • Články na téma nemoci Lékařské vyšetření

  • Originály, generika, biosimilars aneb Vyznejte se v lékařské terminologii

    Také jste od svého lékárníka slyšeli větu typu „Lék, který je na vašem receptu uveden, nemáme. Mohu vám ale nabídnout vlastně...

    Více info


    Lékařské fórum: První antikoncepce v patnácti letech

    Je pravda, že současné dívky začínají se sexem velmi brzy a většina si pro svou první dávku antikoncepce přichází velmi záhy po… 

    Více info


  • Lékařské fórum: Zájem o homeopatii roste

    S výsledky průzkumu názorů pacientů na téma Homeopatie jsme oslovili lékaře, lékaře-homeopaty i lékárníky. Jejich seznam je uveden… 

    Více info


    Lékařské fórum: Pokroky v léčbě lupénky jsou obrovské

    Leptání kyselinou či pojídání hub ve velkém, i těmito scestnými způsoby se snaží pacienti zbavit šupinatých ložisek na kůži, když… 

    Více info


    Lékařské fórum na téma chřipka: Úplné znění

    V Lékařském fóru na téma chřipka odpovídali MUDr. Jiří Šoukal, lékařský ředitel Moje ambulance a.s., doc. RNDr. Lubomír Opletal, CSc.,… 

    Více info


    Lékařské fórum: Chřipka patří do postele, nestačí jen zahnat bolest

    Kdo si myslí, že chřipka je běžné, nezáludné onemocnění, které nepotřebuje vyležet, dělá tu největší chybu. Odborníci v našem… 

    Více info


    Lékařské fórum: za opakované vaginální infekce může moc hygieny a málo trpělivosti

    Jen čtyři ženy ze sta mohou prohlásit, že zatím nepoznaly vaginální infekci. Zbylých 96 % žen už s tímto problémem u gynekologa bylo,… 

    Více info


    Lékařské fórum vyvrací mýty o cukrovce

    Inzulín je droga, nahradí ho borůvky, ale i to, že cukrovka je nakažlivá – to jsou mýty, se kterými se můžete často potkat. Bojují s… 

    Více info


    Lékařské fórum: Prevencí cukrovky jsou i ořechy a káva

    Cukrovka nebolí, často s ní může člověk žit i poměrně dlouho, než na ni přijdete. O to je ale nebezpečnější, protože v těle… 

    Více info


    Lékařské fórum: Rýma je nemoc, která si žádá léčbu

    Zánět nosní sliznice způsobuje otok, neprůchodnost nosu, svědění, kýchání a smrkání. Hledáte-li účinný a zároveň šetrný způsob,… 

    Více info


    V Bretani chovají miliony mořských červů pro lékařské účely

    Mořští červi, kteří jsou tradiční návnadou při lovu ryb, mají nečekané vlastnosti. Vědci je testují jako náhražku lidské krve. Společnost Aquastream jich na západě Francie chová miliony. ... 

    Více info


  • Dotazy na téma Lékařské vyšetření

  • Vysvětlení pojmů z lekařské zprávy

    Po návštěvě u specislisty které jsem si po vaší radě vyžádala u obvodní dr. jsem byla vyšetřena.A chtěla bych se zeptat na odborné názvy léčby co to znamená?.Mám zánět štítnice a hyper funkci .TSH 0,005 a volná T4 -33,5 protilátky anti-Tg:447 IU/ml,Anti TPO-386IU/ml dostala jsem Thyrozol 10 1-1-1 .Do...

    Hezký den Jarčo, podle údajů, které popisujete ve zprávě se jedná tedy o tzv. Hyperfunkci štítné žlázy...

    Více info


    Vysvětlení lékařské zprávy

    Dobrý Den, chtěla bych poprosit o vysvětlení této lékařské zprávy. Děkuji

    Dobrý den, dle zprávy došlo k tomu, že v placentě vznikly infarkty (ucpaly se cévky) a to mnohočetně,...

    Více info


    Vysvětlení nálezu- lékařské zprávy

    Dobry den Mamka prisla se zpravou od lekare nevime co to znamena mohli by jste mi prosim rict o jakou nemoc presne se jedna? Dekuji

    Dobrý den, Vaše maminka je sledována pro zvýšený počet bílých krvinek (leukocytóza) a zvýšený počet krevních...

    Více info


    Špatné krevní testy při pravidelné lékařské prohlídce

    Dobrý den, Asi před týdnem jsem byl na pravidelné lékařské prohlídce, součástí které byl i klasický odběr krve, který vyšel katastrofálně.Přesné hodnoty neznám ale vše bylo špatně.Hyperlipidemie, hyperglikemie, zvyšené jaterní testy a cholesterol. Po návratu domů mi to nedalo a zkoušel jsem najít příčiny.Je...

    Dobrý den Miroslave, kdybych znala přesné hodnoty, mohla bych se k danému problému vyjádřit lépe, nicméně...

    Více info


    Vysvětlení lékařské zprávy

    Dobrý den, měla bych na Vás dotaz - prosbu o vysvětlení lékařské zprávy. Mám totiž docela obavy. Jedná se o zprávu z oční kliniky, kde jsem podstoupila nitrooční výměnu čočky na obou očích. Předpokládala jsem, že tím pádem mé oči budou, tak jaký byl záměr - čili čočky -0.75 a -1.5 dioptrie. Operace proběhla...

    Dobrý den, dle poslední zprávy nález vypadá v pořádku, stabilní, bez nových nálezů. V popisu zraku je...

    Více info


    Vysvětlení lékařské zprávy

    Dobrý den, prosím o laické vysvětlení lékařské zprávy: počínající def.spondylóza a spondylartróza. Chodroza etáže L4/5 - bulging disku asymetricky zvýrazněný foraminálně doleva s dorz.přesahem 4-5mm, v kontaktu na durální vak a odstupy kořenů L5 bez jejich útlaku. Mírná počínající fasetová artroza se...

    Jde o popis počínajících degenerativních změn. Ty k životu patří a u třicátníků jsou běžné. U někoho...

    Více info


    Přeložení lékařské zprávy

    Dobrý den, chápu zlomenou ruku i kde, prosím o přeložení zprávy doslova, děkuji...:) Dg. fr.subperiost.metaph. dist.radii, abruptio proc. styl ulnnae terapie: SF předloktí volárně s dolomením dorsální kortiky děkuji,

    Dobrý večer, diagnóza je: zlomenina pod periostem okostice (tzv. vrbového proutku), metafýza je úsek...

    Více info


    Laické vysvětlení lékařské zprávy: závěr CT

    Dobrý den, prosím o laické vysvětlení lékařské zprávy: závěr CT : Def.spondyloza,osteoproduktivní spondylartroza difuzně. V etáži L3/4 drobná levostranná asymetrická protruze laterální až foraminální bez afekce nervového kořene či stenotizace příslušného foramina.Epidurální lipomatoza této etáže -...

    Dobrý den, souhlasím plně s kolegyní. Na CT máte degenerativní změny postihující všechny lidské páteře;...

    Více info


    Vysvětlení lékařské zprávy

    Dobry den. Moc prosim o vysvetleni teto zpravy. Normalni nalez na sliznici, rasach i lumen, GE junkcw nerovna, s jazyky do 15mm nad linii z, hiatovou hernii dale volne do zaludku, kde autoplasticke rasy, jezirko cire, sliznice klidna. Pylorem do bulbu, dale do distalniho duodena, kde susp. Na lehke prosaknuti...

    Dobrý den, paní Petro, jsem ráda, že Vás naše předchozí odpovědi trochu uklidnily. Dokud nebudete mít...

    Více info


    Vysvětlení lékařské zprávy

    Dobry den, chtel jsem se imformovat.v unoru jsem mel zlomeninu vnejsiho kotniku (reseno operativne).v dubnu mi chteji prej povolovat srouby,abych mohl zacit rehabilitovat (9.4 v LA extrakce SS sroubu( rezim karpalniho tunelu) . Chtel bych vedet, co to znamena, hlavne ten rezim karp.tunelu.a jestli mi...

    Dobrý den, ze zprávy chápu, že by se šroub měl zcela vyndat, nicméně na Váš dotaz Vám přesněji odpoví...

    Více info


  • Poradna na téma Lékařské vyšetření

  • Výrazy v lékařské zprávě



    Více info

    Ředění krve, trombóza a lékařské pijavice



    Více info

    Prosím o vysvštlení lékařské zprávy



    Více info

    Prosím o vysvětlení lékařské zprávy po artroskopii levého kolene



    Více info

    Prelozeni lekarske zpravy



    Více info

    Prosíl o přeložení lékařské zprávy a doporučení léčby



    Více info

    Vyžádání lékařské dokumentace



    Více info

    Výsledky z lékařské zprávy



    Více info

    Vysvětlení lékařské zprávy z histologie



    Více info

    Výklad lékařské zprávy



    Více info

    Zasílání lékařské zprávy praktickému lékaři



    Více info

    Nález z lékařské zprávy



    Více info

    Vysvětlení pojmů z lekařské zprávy



    Více info

    Jdu ne sportovní lékařské prohlídky a chtěla jsem se zeptat zda se testuje přítomnost na drogy?



    Více info

    Vysvětlení nálezu- lékařské zprávy



    Více info

    Může člověk z bezvědomí bez lékařské pomoci nabýt vědomí?



    Více info

    Špatné krevní testy při pravidelné lékařské prohlídce



    Více info

    Přeložení lékařské zprávy



    Více info

    Laické vysvětlení lékařské zprávy: závěr CT



    Více info

    Vysvětlení lékařské zprávy



    Více info

2018 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy