Měď v potravinách - témata, diagnózyNa této stránce naleznete veškeré informace o tématu: Měď v potravinách. Jsou zde články, související nemoci, diagnozy a další info |
Med u kojenceDobrý den., můj dotaz se týká obav z botulismus u kojence. Sama mám pětiletého syna který myval koliky od dvou měsíců dostával namocenou špičku dudlíku do medu nansklidnenou. Nyní v 5 ti letech má zoubky v pořádku. Dnes na návštěvě byla u mne kamarádka s dvouměsíční holčičkou, a dost plakala, tak...Dobrý den paní Blanko. Z důvodů nákazy a rozvoje botulismu by se neměl med u dětí do 1 roku podávat.... Více info |
Měď v potravináchMěď patří mezi stopové prvky. V těle se ho nachází pod 50 ppm. Jde o látku, kterou tělo nedokáže samo vytvořit, musí ho přijímat...Více info |
Měď v potravináchMěď patří mezi stopové prvky. V těle se ho nachází pod 50 ppm. Jde o látku, kterou tělo nedokáže samo vytvořit, musí ho přijímat...Více info |
Měď v potravináchMěď patří mezi stopové prvky. V těle se ho nachází pod 50 ppm. Jde o látku, kterou tělo nedokáže samo vytvořit, musí ho přijímat...Více info |
I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakciVýroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích...Více info |
Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterolPořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat....Více info |
Hořčík v potravináchHořčík je životně důležitým minerálem známým i jako prvek života. V každém zdravém těle dospělého člověka by měl být zastoupen 20-25 gramy. Minerál se...Více info |
Vitamín D v potravináchVitamín D patří k známým důležitým vitamínům, který se významně podílí na zdravých a silných kostech. Kromě toho ochraňuje i kardiovaskulární systém, ovlivňuje hladinu...Více info |
Draslík v potravináchDraslík patří k těm nejdůležitějším minerálům v organismu. V těle zajišťuje takřka veškeré životně důležité funkce, především se však podílí na správné funkci kardiovaskulárního...Více info |
Železo v potravináchChudokrevnost je poměrně častou diagnózou, která trápí lidi po celém světě, a to i v těch civilizovaných zemích. Nedostatek železa se projevuje zejména bledostí,...Více info |
Puriny v potravináchPuriny jsou chemickou látkou, heterocyklickou sloučeninou, která je v čistém stavu krystalickou, zásaditou látkou. Puriny se zcela běžně vyskytují v životně nezbytných látkách. V...Více info |
Selen v potravináchSelen je významný stopový prvek, bez něhož se neobejdeme. Jde o zajímavou skutečnost, protože ještě před 60 lety jej považovali za zdraví škodlivý. V...Více info |
Osteoporóza a vápník v potravináchVápník (Calcium) sice nedokáže zastavit postup osteoporózy, ovšem pokud je užíván v dostatečném množství, může přispět ke zpomalení rozvoje onemocnění. To platí zejména v případě,...Více info |
I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakciVýroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích jižní Evropy. Suché salámy, šunky nebo...Více info |
Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterolPořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat. Mnoho lidí přitom ani neví, k čemu...Více info |
Manukový med certifikovaný novozélandskou vládou - MGO ratingNovinka na trhu s Manukovým medem. Hodnocení účinků podle MGO - Methylglyoxal Activity Rating. MGO prokazuje antimikrobiální účinky a jejich hodnocení v manukovém medu je spojené se zničením některých bakterií. MGO je odvozen z DHA (dihydroxyaceton), který se přirozeně vyskytuje v nektaru z keře Manuka.Více info |
Syntetická barviva v potravináchBarviva hrají velmi důležitou roli při výrobě průmyslových potravin. Barva potraviny často utváří první dojem spotřebitele. Většina…Více info |
Skrytý lepek v potravináchBezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu. Většina…Více info |
Báječné přírodní léky - MedVedle česneku je med pravděpodobně jedním z nejsilnějších přírodních antibakteriálních prostředků. Včelí dělnice shánějí nektar z květů a skladují jej ve včelích váčcích. V úlu vyvrhují nektar do šestihranných buněk. Poté se práce ujmou další dělnice po dobu zhruba dvaceti minut nektar znovu polykají a vyvrhují. Nektar se takto zahušťováním cukru a vypařováním vody mění v med. K výrobě asi půl kilogramu medu musí včely uletět vzdálenost rovnající se pětinásobku obvodu zeměkoule, přičemž nasbírají 75 000 dávek nektaru.Více info |
MedVíce info |
Med |
Fitness Doktoři Životní styl Strava, doplńky Zdraví, věda |