• Měď v potravinách - témata, diagnózy

    Na této stránce naleznete veškeré informace o tématu: Měď v potravinách. Jsou zde články, související nemoci, diagnozy a další info

  • Měď v potravinách - poradna

  • Med u kojence

    Dobrý den., můj dotaz se týká obav z botulismus u kojence. Sama mám pětiletého syna který myval koliky od dvou měsíců dostával namocenou špičku dudlíku do medu nansklidnenou. Nyní v 5 ti letech má zoubky v pořádku. Dnes na návštěvě byla u mne kamarádka s dvouměsíční holčičkou, a dost plakala, tak...

    Dobrý den paní Blanko. Z důvodů nákazy a rozvoje botulismu by se neměl med u dětí do 1 roku podávat....

    Více info


  • Články na téma Měď v potravinách

  • Měď v potravinách

    Měď patří mezi stopové prvky. V těle se ho nachází pod 50 ppm. Jde o látku, kterou tělo nedokáže samo vytvořit, musí ho přijímat...

    Více info


    Měď v potravinách

    Měď patří mezi stopové prvky. V těle se ho nachází pod 50 ppm. Jde o látku, kterou tělo nedokáže samo vytvořit, musí ho přijímat...

    Více info


    Měď v potravinách

    Měď patří mezi stopové prvky. V těle se ho nachází pod 50 ppm. Jde o látku, kterou tělo nedokáže samo vytvořit, musí ho přijímat...

    Více info


    I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakci

    Výroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích...

    Více info


    Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

    Pořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat....

    Více info


    Hořčík v potravinách

    Hořčík je životně důležitým minerálem známým i jako prvek života. V každém zdravém těle dospělého člověka by měl být zastoupen 20-25 gramy. Minerál se...

    Více info


    Vitamín D v potravinách

    Vitamín D patří k známým důležitým vitamínům, který se významně podílí na zdravých a silných kostech. Kromě toho ochraňuje i kardiovaskulární systém, ovlivňuje hladinu...

    Více info


    Draslík v potravinách

    Draslík patří k těm nejdůležitějším minerálům v organismu. V těle zajišťuje takřka veškeré životně důležité funkce, především se však podílí na správné funkci kardiovaskulárního...

    Více info


    Železo v potravinách

    Chudokrevnost je poměrně častou diagnózou, která trápí lidi po celém světě, a to i v těch civilizovaných zemích. Nedostatek železa se projevuje zejména bledostí,...

    Více info


    Puriny v potravinách

    Puriny jsou chemickou látkou, heterocyklickou sloučeninou, která je v čistém stavu krystalickou, zásaditou látkou. Puriny se zcela běžně vyskytují v životně nezbytných látkách. V...

    Více info


    Selen v potravinách

    Selen je významný stopový prvek, bez něhož se neobejdeme. Jde o zajímavou skutečnost, protože ještě před 60 lety jej považovali za zdraví škodlivý. V...

    Více info


    Osteoporóza a vápník v potravinách

    Vápník (Calcium) sice nedokáže zastavit postup osteoporózy, ovšem pokud je užíván v dostatečném množství, může přispět ke zpomalení rozvoje onemocnění. To platí zejména v případě,...

    Více info


    I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakci

    Výroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích jižní Evropy. Suché salámy, šunky nebo...

    Více info


    Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

    Pořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat. Mnoho lidí přitom ani neví, k čemu...

    Více info


    Manukový med certifikovaný novozélandskou vládou - MGO rating

    Novinka na trhu s Manukovým medem. Hodnocení účinků podle MGO - Methylglyoxal Activity Rating. MGO prokazuje antimikrobiální účinky a jejich hodnocení v manukovém medu je spojené se zničením některých bakterií. MGO je odvozen z DHA (dihydroxyaceton), který se přirozeně vyskytuje v nektaru z keře Manuka.

    Více info


    Syntetická barviva v potravinách

    Barviva hrají velmi důležitou roli při výrobě průmyslových potravin. Barva potraviny často utváří první dojem spotřebitele. Většina… 

    Více info


    Skrytý lepek v potravinách

    Bezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu. Většina… 

    Více info


    Báječné přírodní léky - Med

    Vedle česneku je med pravděpodobně jedním z nejsilnějších přírodních antibakteriálních prostředků. Včelí dělnice shánějí nektar z květů a skladují jej ve včelích váčcích. V úlu vyvrhují nektar do šestihranných buněk. Poté se práce ujmou další dělnice po dobu zhruba dvaceti minut nektar znovu polykají a vyvrhují. Nektar se takto zahušťováním cukru a vypařováním vody mění v med. K výrobě asi půl kilogramu medu musí včely uletět vzdálenost rovnající se pětinásobku obvodu zeměkoule, přičemž nasbírají 75 000 dávek nektaru.

    Více info


  • Přehled Měď v potravinách

  • Med



    Více info

2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín



Další témata

Med Med