• nutkani jist - diagnóza, příznaky, léčba

    Na této stránce naleznete veškeré informace o nemoci nutkani jist. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí nutkani jist.

  • Články na téma nemoci nutkani jist

  • Když dítě nechce jíst

    Když dítě odmítá jídlo, rozhodně nepomůže přemlouvání, nucení do jídla, ani vyhrožování typu "Když to nesníš, nebudeš se dívat na pohádku." Toto naše jednání...

    Více info


    Jak naučit jíst děti zdravě

    Pokud jsou pokrmy ve školních jídelnách připravovány profesionálním kuchařem a jídlo vypadá přitažlivě, snědí děti více i tak nenáviděné zeleniny, jako je květák. Chutně upravené sezónní ovoce a zelenina, dokonce i bez cukru a soli, a kreativní jídelníček přesvědčí i ty nejzatvrzelejší školáky, aby jedli zdravěji. K takovým závěrům dospěli autoři studie Harvard Medical School při Harvardově univerzitě realizované na 14 základních školách s 2600 dětmi po dobu jedenácti let. Píše o tom italský deník La Repubblica.

    Více info


    Jaké ryby můžete jíst v těhotenství bez rizika?

    Tělo potřebuje, a to nejen při těhotenství, vhodné tuky. Ty kvalitní jsou obsaženy například v rybách. Odborníci konzumaci ryb v těhotenství doporučují, ale nastávající maminky musejí z ryb vybírat jen ty vhodné.

    Více info


    Co jíst, když vás pálí žáha

    Po větším množství jídla, tučném jídle nebo po zvýšené konzumaci alkoholu se u některých lidí dostaví pálení žáhy. Vzniká tak,… 

    Více info


    Strava při chřipce II – co jíst při chřipce

    Vhodně zvolený jídelníček při chřipce může usnadnit a urychlit léčení. Správná skladba stravy doplní látky, které při boji se...

    Více info


    Ovoce a zelenina nás před rakovinou příliš neochrání. Přesto má smysl je jíst

    Odborníci zjistili pouze mírný vliv konzumace ovoce a zeleniny na snížení rizika vzniku rakoviny. Jinými slovy, ani pět doporučených...

    Více info


    Jíst méně znamená žít déle. Není to lehké, ale jde to

    „Tvá výživa bude tvým lékem,“ pravil starořecký lékař Hippokrates již před více než dvěma tisícovkami let a jeho slova za tu dobu...

    Více info


    Tak to by mě tedy zajímalo, co vlastně mám jíst ?

    Maso a vajíčka mi zakázal doktor kvůli cholesterolu. Včera jsem se dočetl, že cukr a sůl jsou bílé jedy. Mé oblíbené buchty mi prý na zdraví nepřidají. Tak to by mě tedy zajímalo, co vlastně mám jíst ?! Takto lamentuje plno lidí. Vědí, co je nezdravé a čemu by se měli vyhnout. Často jde o téměř všechny potraviny, které dosud měli tak rádi. Čím je však nahradit?

    Více info


    Méně jíst, déle žít

    Možnost, jak dát organismu šanci déle žít, spočívá ve snížení množství požívaného jídla. Četné průzkumy stále potvrzují, to, co v Německu dokázalo již válečné a poválečné období: Omezená výživa obsahující velmi málo masa a tuků skutečně vede ke zdravějšímu a delšímu životu. Že se podle statistických údajů život v uplynulých desetiletích v celkovém průměru podstatně prodloužil, je zásluhou medicíny, a zvláště pak snížení úmrtnosti kojenců, nikoliv však vlastním chováním lidí.

    Více info


    16 důvodů proč jíst rýži

    Domovem rýže je tropická jižní Asie. Vedle pšenice a žita je rýže nejdůležitější obilovinou světa, která poskytuje potravu skoro polovině světa. Nehodnotnější je přírodní hnědá rýže (rýže Natural). Loupaná bílá rýže je zbavena povrchových vrstev obsahujících minerály a B vitamíny. V zbylém zrnu je velký obsah sacharidů a malé množství bílkovin. Tzv. Parboiled rýže má uchováno 80 % cenných živin. Zde jsou důvody, proč je rýže tolik ceněna:

    Více info


    Proč jíst pohanku

    Pohanka je obilnina. Pochází z oblastí střední Asie, odkud se postupně rozšířila do Japonska, Evropy i do Severní Ameriky. Na území dnešní České republiky se pěstovala již ve 12. století. V 16. století byla u nás dokonce nejoblíbenější potravinou. Pak začalo její pěstování ustupovat. V poslední době prudce vzrůstá obliba pohanky mezi vegetariány, makrobiotiky, ale i u ostatní populace.

    Více info


    Nespecifické střevní záněty: co jíst a čemu se vyhnout

    Název „nespecifické střevní záněty“ souhrnně označuje dvě zánětlivá onemocnění trávicího traktu: Crohnovu nemoc a ulcerózní kolitidu....

    Více info


    Co jíst, když máte vysoký krevní tlak

    Vysoký krevní tlak bývá nazýván "tichým vrahem" a je odpovědný za velkou část srdečních problémů. Nemocný se zpravidla cítí dobře.… 

    Více info


    Pálení a neustálé nutkání…

    Jak předejít zánětu močového měchýře? Časté nutkání na malou, bolest v podbřišku a pálení při močení - to jsou hlavní příznaky...

    Více info


    Budeme jíst klonované maso?

    Čechům vadí používání klonovaného masa pro potravinářské účely nejméně v Evropské unii. Vyplývá to z aktuálního průzkumu veřejného mínění Eurobarometr, který se zabýval postoji Evropanů ke klonování a jeho využívání v potravinářství. Výrobky z klonovaných zvířat se sice v současnosti nikde na světě neprodávají, podle odborníků by se ale na trhu mohly objevit do roku 2010.

    Více info


    Víte, co jíst a nejíst při průjmu?

    S průjmem se téměř každý člověk setká několikrát za život. Ať už ho způsobí střevní chřipka, nebo špatně stravitelné jídlo, je...

    Více info


    Co (ne)jíst při snížené funkci štítné žlázy

    Když štítná žláza vylučuje méně hormonů, než organismus aktuálně potřebuje, jde o stav zvaný hypotyreóza. Ačkoli změna stravy...

    Více info


    Dvanáct tipů, jak naučit děti jíst zeleninu

    Některé děti jedí zeleninu samy, jiné vůbec. Chcete, aby se jí i u vás snědlo víc? Máme návod, jak na to. Pro začátek si řekněme...

    Více info


  • Příznaky nemoci nutkani jist

  • časté nutkání k močení



    Více info

    Nutkání k močení



    Více info

2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín