Po dietních potravinách se tloustne - témata, diagnózyNa této stránce naleznete veškeré informace o tématu: Po dietních potravinách se tloustne. Jsou zde články, související nemoci, diagnozy a další info |
Bílkoviny v potravináchBílkoviny patří k základním živinám, základní stavební jednotku každého živého organismu. I přes veškerou snahu některých z nás, se bez ní neobejdeme. V těle...Více info |
Hořčík v potravináchHořčík je životně důležitým minerálem známým i jako prvek života. V každém zdravém těle dospělého člověka by měl být zastoupen 20-25 gramy. Minerál se...Více info |
Vitamín D v potravináchVitamín D patří k známým důležitým vitamínům, který se významně podílí na zdravých a silných kostech. Kromě toho ochraňuje i kardiovaskulární systém, ovlivňuje hladinu...Více info |
Draslík v potravináchDraslík patří k těm nejdůležitějším minerálům v organismu. V těle zajišťuje takřka veškeré životně důležité funkce, především se však podílí na správné funkci kardiovaskulárního...Více info |
Železo v potravináchChudokrevnost je poměrně častou diagnózou, která trápí lidi po celém světě, a to i v těch civilizovaných zemích. Nedostatek železa se projevuje zejména bledostí,...Více info |
Puriny v potravináchPuriny jsou chemickou látkou, heterocyklickou sloučeninou, která je v čistém stavu krystalickou, zásaditou látkou. Puriny se zcela běžně vyskytují v životně nezbytných látkách. V...Více info |
Selen v potravináchSelen je významný stopový prvek, bez něhož se neobejdeme. Jde o zajímavou skutečnost, protože ještě před 60 lety jej považovali za zdraví škodlivý. V...Více info |
Osteoporóza a vápník v potravináchVápník (Calcium) sice nedokáže zastavit postup osteoporózy, ovšem pokud je užíván v dostatečném množství, může přispět ke zpomalení rozvoje onemocnění. To platí zejména v případě,...Více info |
V manželství se většinou tloustneNové výzkumy ukazují, že lidé žijící v manželském svazku jsou náchylnější k tloustnutí. Tvrdí to alespoň britská společnost Forza Supplements, která se zaměřuje na stravování. Většina párů podle ní připustila, že pohodlí života ve dvou často vede k přibírání na váze.Více info |
I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakciVýroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích jižní Evropy. Suché salámy, šunky nebo...Více info |
Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterolPořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat. Mnoho lidí přitom ani neví, k čemu...Více info |
Obsah purinů v potravináchPro různé potraviny jsou stanoveny také rozdílné obsahové hodnoty purinů. Tato skutečnost je založena na rozdílných metodách měření během prováděných výzkumů. Například obsah purinů v zelenině má přirozeně kolísavý charakter, podle stádia růstu a doby sklizně.Více info |
USA zakazují v potravinách škodlivé umělé transmastné kyselinyAmerický úřad pro kontrolu potravin a léků (FDA) dnes oznámil, že z amerických potravin budou muset postupně zmizet umělé transmastné kyseliny, protože zvyšují riziko infarktu.Více info |
WHO chce zakázat škodlivé transmastné kyseliny v potravináchSvětová zdravotnická organizace (WHO) představila plán na vymýcení průmyslově vyráběných transmastných kyselin z globální produkce potravin. Látky zvané rovněž trans tuky jsou pro svou trvanlivost oblíbené u výrobců smažených a pečených potravin či různých svačinek, konzumentům ale škodí. WHO odhaduje, že každoročně způsobují více než půl milionu úmrtí na srdeční a cévní onemocnění.Více info |
Sůl ve stravě - Obsah sodíku a soli ve vybraných potravinách a nápojíchSůl je sice nad zlato, ale ne v množství, které běžně konzumujeme. Minimální potřebná dávka pro dospělého je 500 mg sodíku, u dětí od 1 do 9 let 225-400 mg, u kojenců 120-200 mg. Zatímco náš organizmus potřebuje množství soli odpovídající zhruba jedné čajové lžičce, my mu ve skutečnosti dodáváme daleko víc, v průměru až trojnásobek. Při standardním režimu by měla být u dospělých dávka sodíku do 2,4 g na den (to je 6 g soli na den).Více info |
Hluk , znečištěné ovzduší a jedovaté látky v potravináchTo jsou hlavní problémy, na něž poukazují výsledky šetření zdravotního stavu obyvatel Česka ve vztahu k životnímu prostředí. Novinářům to řekla ředitelka ústředí monitoringu Státního zdravotního ústavu Růžena Kubínová.Více info |
Syntetická barviva v potravináchBarviva hrají velmi důležitou roli při výrobě průmyslových potravin. Barva potraviny často utváří první dojem spotřebitele. Většina…Více info |
Skrytý lepek v potravináchBezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu. Většina…Více info |
Cholesterol v potravinách prý nevadí, ten špatný v krvi ale anoTým expertních poradců americké vlády, který sestavuje potravinová doporučení, se rozhodl odvolat varování před požíváním pokrmů s vysokým obsahem cholesterolu. Napsal to americký list The Washington Post. Varování před vysokým obsahem takzvaného špatného cholesterolu v krvi ale zůstává v platnosti.Více info |
Závislost na potravinách-nadváha-cukrovkaPočet dětí a mladých lidí trpících obezitou v průmyslových zemích už několik let narůstá. Tlusté děti se nevystavují jen nebezpečí, že v dospělosti budou trpět srdečními potížemi. Už v raném mládí se u nich stále častěji projevují závažné choroby, jakými jsou cukrovka nebo onemocnění jater. Cukrovku způsobují nesprávné stravovací návyky, které jsou podle amerických expertů srovnatelné s drogovou závislostí.Více info |
Po dietních potravinách se tloustneVětšina lidí, kteří si pečlivě hlídají váhu a nechtějí přibrat, bedlivě studuje informace o energetickém obsahu vyhlédnuté potraviny, bez něhož se prakticky neobejde žádný lákavý obal. Pokud zahlédnou slova, jako je light, dietní nebo bez použití tuku, pak věří, že jejich výběr je jedině možný a správný. Oponovat si jim troufá Helen La Fontaineová z Deakinovy univerzity v Melbourne.Více info |
Po kaloriích z limonád se více tloustneVíte, že když sníte 450 kalorií ve formě bonbonů, tak to bude mít na vaši váhu menší dopad než, když vypijete 450 kalorií ve formě limonády?Více info |
Alergie na emulgátory v potravinách a dalších produktechDobrý den, ještě tedy upřesňuji dotaz kvůli své mamce. Anafylaktický šok jí způsobily emulgátory v instantní polévce. Může tedy, dle lékařky a nějakých tabulek, které jsem našel i na internetu na stránkách www.emulgatory.cz a www.dobromysl.cz, pouze ty "méně" ryzikové, nebo neškodné. Natrium (Sodium)...Dobrý den, Alane! Pokud je žena na Natrium (Sodium) Lauryl Sulfát, lék samozřejmě užívat nesmí. Pokud... Více info |
Plíseň na potravináchDobrý den paní doktorko/pane doktore, mám poněkud specifický dotaz, nevím zda mi budete schopni dát odpověď, ale zkusím to.Dnes jsem loupala vlašské ořechy, z kterých chci připravit vanilkové rohlíčky. Asi pět mělo na sobě malé chomáčky plísně,ty jsem vyhodila a šla si vždy umýt ruce.Dalších asi šest...Ořechy, které jsou "chlupaté" i tmavé, jsou postiženy plísní a neměly by se tedy konzumovat. Pokud jste... Více info |
Pachuť po určitých potravináchDobrý den, okamžitě při konzumaci vajec se dostavuje při vydechování taková prázdná oxidová pachuť. Navíc když jím například rajčata na lačno, po chvíli se dostaví jiná pachuť, stejně tak po černém čaji. Nevím čím by to vůbec mohlo být. Z počátku jsem myslel že by to mohlo být spojené s mými...Dobrý den, onemocnění zažívací traktu (nález na endoskopii nijak blíže nespecifikujete) může být příčinou... Více info |
Plíseň v potravináchDobrý den, pane doktore, může nějak ohrozit mé těhotenství (27 tt), když jsem snědla sušené meruňky s vlašskými ořechy- toto jsem dala dohromady a 3krát propláchla vařící vodou. Na meruňce jsem pak viděla něco, co mohla být plíseň, a i chuť pak byla divná, tak jsem od jídla upustila. Je zde možné riziko...Myslím,že vaše obavy jsou zbytečné,malé množství které jste snědla plod jistě neohrozilo,hlavně se zklidněte,to... Více info |
Alergie v potravináchDobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak zjistím náznaky, když jsem na něco alergická z potravin? Léčitel mi řekl, že na 95% jsem a já sama poznám, že někdy po nějakém jídle trpím s křečmi v břiše a já nemůžu stále poznat po čem by to mohlo být.Alergické reakce na potraviny nejsou tak časté, jak je obecný názor. Vodítkem jsou rychle nastupující... Více info |
Pupínky po potravináchDobrý den, již delší dobu se mi na obličeji tvoří pupínky po konzumaci jídla, dle mého pozorování se jedná o mléko a čokoládu. Avšak chtěla bych odbornou radu. Proto jsem vyhledala lékaře, ale ti mi dali vždy jen léky proti alergii a mastičky. Chci se zeptat, zda je to jediné řešení mého problému. Chtěla...dobrý večer, bohužel jediné řešení je vynechat potraviny , které Vám pupínky dělají, také bych potřebovala... Více info |
Alergie na emulgátory v potravinách a dalších produktechVíce info |
Plíseň na potravináchVíce info |
Pachuť po určitých potravináchVíce info |
Plíseň v potravináchVíce info |
Alergie v potravináchVíce info |
Pupínky po potravináchVíce info |