• Prebiotika v potravinách - témata, diagnózy

    Na této stránce naleznete veškeré informace o tématu: Prebiotika v potravinách. Jsou zde články, související nemoci, diagnozy a další info

  • Články na téma Prebiotika v potravinách

  • Prebiotika v potravinách

    Prebiotika a probiotika nejsou jedno a to samé. V obou případech se však jedná o látky, které dost významně mohou ovlivnit naše zdraví. Jejich...

    Více info


    Prebiotika v potravinách

    Prebiotika a probiotika nejsou jedno a to samé. V obou případech se však jedná o látky, které dost významně mohou ovlivnit naše zdraví. Jejich...

    Více info


    I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakci

    Výroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích...

    Více info


    Prebiotika: fungují jako prevence alergie u dětí?

    Celosvětově přibývá počet dětí narozených s vysokým rizikem alergie, atopického ekzému...

    Více info


    Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

    Pořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat....

    Více info


    Bílkoviny v potravinách

    Bílkoviny patří k základním živinám, základní stavební jednotku každého živého organismu. I přes veškerou snahu některých z nás, se bez ní neobejdeme. V těle...

    Více info


    Hořčík v potravinách

    Hořčík je životně důležitým minerálem známým i jako prvek života. V každém zdravém těle dospělého člověka by měl být zastoupen 20-25 gramy. Minerál se...

    Více info


    Vitamín D v potravinách

    Vitamín D patří k známým důležitým vitamínům, který se významně podílí na zdravých a silných kostech. Kromě toho ochraňuje i kardiovaskulární systém, ovlivňuje hladinu...

    Více info


    Draslík v potravinách

    Draslík patří k těm nejdůležitějším minerálům v organismu. V těle zajišťuje takřka veškeré životně důležité funkce, především se však podílí na správné funkci kardiovaskulárního...

    Více info


    Železo v potravinách

    Chudokrevnost je poměrně častou diagnózou, která trápí lidi po celém světě, a to i v těch civilizovaných zemích. Nedostatek železa se projevuje zejména bledostí,...

    Více info


    Puriny v potravinách

    Puriny jsou chemickou látkou, heterocyklickou sloučeninou, která je v čistém stavu krystalickou, zásaditou látkou. Puriny se zcela běžně vyskytují v životně nezbytných látkách. V...

    Více info


    Selen v potravinách

    Selen je významný stopový prvek, bez něhož se neobejdeme. Jde o zajímavou skutečnost, protože ještě před 60 lety jej považovali za zdraví škodlivý. V...

    Více info


    Po ukončení kojení dbejte na mléko a prebiotika

    Ukončení kojení je okamžikem zlomu ve výživě dítěte: na imunitu dítěte jsou kladeny stále vyšší nároky, ale rodiče od tohoto… 

    Více info


    Probiotika a prebiotika pomáhají k rozvoji obranyschopnosti novorozenců a kojenců

    Mateřské mléko svými imunologicky aktivními látkami nejenže chrání dítě před mnoha nemocemi, ale podporuje optimální rozvoj jeho vlastní obranyschopnosti.

    Více info


    Osteoporóza a vápník v potravinách

    Vápník (Calcium) sice nedokáže zastavit postup osteoporózy, ovšem pokud je užíván v dostatečném množství, může přispět ke zpomalení rozvoje onemocnění. To platí zejména v případě,...

    Více info


    I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakci

    Výroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích jižní Evropy. Suché salámy, šunky nebo...

    Více info


    Prebiotika: fungují jako prevence alergie u dětí?

    Celosvětově přibývá počet dětí narozených s vysokým rizikem alergie, atopického ekzému či potravinových intolerancí.

    Více info


    Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

    Pořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat. Mnoho lidí přitom ani neví, k čemu...

    Více info


    Probiotika a prebiotika pro zdravou střevní mikroflóru

    Probiotika jsou živé mikroorganismy přidávané do potravin nebo do potravinových doplňků, které příznivě ovlivňují zdraví jejich konzumenta zlepšením rovnováhy jeho střevní mikroflóry. Prebiotika jsou nestravitelné složky potravy selektivně podporující růst nebo aktivitu těchto prospěšných mikroorganismů v tlustém střevě.

    Více info


    Co jsou to probiotika a prebiotika

    Často slýcháme, jak jsou pro náš organismus zdravá probiotika. Co to ale vlastně znamená? Probiotikum (pro = příznivý, bios = život) je mikrobiální součást stravy, která má při konzumaci v dostatečném množství příznivé účinky na naše zdraví. Jednoduše řečeno, probiotikem se rozumí zdraví prospěšná bakterie.

    Více info


2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín