• Reakce na histamin v potravinách - témata, diagnózy

    Na této stránce naleznete veškeré informace o tématu: Reakce na histamin v potravinách. Jsou zde články, související nemoci, diagnozy a další info

  • Články na téma Reakce na histamin v potravinách

  • Bílkoviny v potravinách

    Bílkoviny patří k základním živinám, základní stavební jednotku každého živého organismu. I přes veškerou snahu některých z nás, se bez ní neobejdeme. V těle...

    Více info


    Hořčík v potravinách

    Hořčík je životně důležitým minerálem známým i jako prvek života. V každém zdravém těle dospělého člověka by měl být zastoupen 20-25 gramy. Minerál se...

    Více info


    Vitamín D v potravinách

    Vitamín D patří k známým důležitým vitamínům, který se významně podílí na zdravých a silných kostech. Kromě toho ochraňuje i kardiovaskulární systém, ovlivňuje hladinu...

    Více info


    Draslík v potravinách

    Draslík patří k těm nejdůležitějším minerálům v organismu. V těle zajišťuje takřka veškeré životně důležité funkce, především se však podílí na správné funkci kardiovaskulárního...

    Více info


    Železo v potravinách

    Chudokrevnost je poměrně častou diagnózou, která trápí lidi po celém světě, a to i v těch civilizovaných zemích. Nedostatek železa se projevuje zejména bledostí,...

    Více info


    Puriny v potravinách

    Puriny jsou chemickou látkou, heterocyklickou sloučeninou, která je v čistém stavu krystalickou, zásaditou látkou. Puriny se zcela běžně vyskytují v životně nezbytných látkách. V...

    Více info


    Selen v potravinách

    Selen je významný stopový prvek, bez něhož se neobejdeme. Jde o zajímavou skutečnost, protože ještě před 60 lety jej považovali za zdraví škodlivý. V...

    Více info


    Osteoporóza a vápník v potravinách

    Vápník (Calcium) sice nedokáže zastavit postup osteoporózy, ovšem pokud je užíván v dostatečném množství, může přispět ke zpomalení rozvoje onemocnění. To platí zejména v případě,...

    Více info


    Nejeví známky alergické reakce na mléko: přesto alergií ve skutečnosti trpí

    Alergie na kravské mléko patří mezi poměrně časté alergie. Skládá se však ze dvou skupin alergií – alergie na mléčné bílkoviny...

    Více info


    Včelaři dostanou desítky žihadel. Přesto se jim alergické reakce vyhýbají

    Alergie na včelí jed patří mezi nejzávažnější alergické reakce. Ročně je na následky bodnutí včelou nebo vosou hospitalizováno...

    Více info


    I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakci

    Výroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích jižní Evropy. Suché salámy, šunky nebo...

    Více info


    Potravinová aditiva a alergické reakce

    Přestože se dnes běžně používá široké spektrum potravinových aditiv, není výskyt alergických reakcí na tyto látky v obecné populaci...

    Více info


    Rychlá reakce okolí může alergikovi zachránit život

    Anafylaktický šok představuje nejzávažnější život ohrožující formu alergické reakce. Vedle obtížného dýchání bývá doprovázen prudkým...

    Více info


    Alergická reakce na hady? Vzácná, ale existuje!

    Přecitlivělost na psy či hlodavce je poměrně známá a častá. To se o alergii na hady už říci nedá.

    Více info


    Alergická reakce po štípnutí hmyzem se může projevit kdykoli

    Nikdy se u vás po kousnutí komárem nebo vosím žihadle neobjevily nežádoucí reakce? Neradujte se. Co není, může být.

    Více info


    Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

    Pořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat. Mnoho lidí přitom ani neví, k čemu...

    Více info


    Reakce na histamin v potravinách

    Histamin se jednak tvoří v lidském organismu z buněk kůže a sliznice, ale také je do těla přijímán potravou. Vylučování histaminu z buněk a slizniceje průvodním znakem alergické reakce. Uvolňování histaminu může vyvolat symptomy jako je například svědění, bolesti hlavy, pokles krevního tlaku a kožní vyrážka. Pří konzumaci stravy s obsahem histaminu dochází u citlivých osob k vyvolání pseudoalergie, která se projevuje podobnými symptomy.

    Více info


    Odborníci varují: Transmastné kyseliny v potravinách zvyšují riziko srdečních onemocnění

    Řada odborníků i vědeckých studií upozorňuje v souvislosti se zdravou výživou na negativní působení transmastných kyselin. Je známo, že tato forma mastných kyselin v potravinách negativně ovlivňuje kardiovaskulární systém a způsobuje různé srdeční choroby.

    Více info


    Obsah purinů v potravinách

    Pro různé potraviny jsou stanoveny také rozdílné obsahové hodnoty purinů. Tato skutečnost je založena na rozdílných metodách měření během prováděných výzkumů. Například obsah purinů v zelenině má přirozeně kolísavý charakter, podle stádia růstu a doby sklizně.

    Více info


    USA zakazují v potravinách škodlivé umělé transmastné kyseliny

    Americký úřad pro kontrolu potravin a léků (FDA) dnes oznámil, že z amerických potravin budou muset postupně zmizet umělé transmastné kyseliny, protože zvyšují riziko infarktu.

    Více info


    Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život

    Při krvácení do mozku a hlavy záleží na každé minutě. Hemofilici i jejich nejbližší by proto měli znát příznaky a okamžitě jednat.

    Více info


    WHO chce zakázat škodlivé transmastné kyseliny v potravinách

    Světová zdravotnická organizace (WHO) představila plán na vymýcení průmyslově vyráběných transmastných kyselin z globální produkce potravin. Látky zvané rovněž trans tuky jsou pro svou trvanlivost oblíbené u výrobců smažených a pečených potravin či různých svačinek, konzumentům ale škodí. WHO odhaduje, že každoročně způsobují více než půl milionu úmrtí na srdeční a cévní onemocnění.

    Více info


    Sůl ve stravě - Obsah sodíku a soli ve vybraných potravinách a nápojích

    Sůl je sice nad zlato, ale ne v množství, které běžně konzumujeme. Minimální potřebná dávka pro dospělého je 500 mg sodíku, u dětí od 1 do 9 let 225-400 mg, u kojenců 120-200 mg. Zatímco náš organizmus potřebuje množství soli odpovídající zhruba jedné čajové lžičce, my mu ve skutečnosti dodáváme daleko víc, v průměru až trojnásobek. Při standardním režimu by měla být u dospělých dávka sodíku do 2,4 g na den (to je 6 g soli na den).

    Více info


    U kojených dětí jsou reakce po očkování mírnější

    Není jedno, jestli své novorozené dítě kojíte, nebo mu dáváte umělou výživu z lahve. Podle nové studie zveřejněné v prestižním...

    Více info


    Hluk , znečištěné ovzduší a jedovaté látky v potravinách

    To jsou hlavní problémy, na něž poukazují výsledky šetření zdravotního stavu obyvatel Česka ve vztahu k životnímu prostředí. Novinářům to řekla ředitelka ústředí monitoringu Státního zdravotního ústavu Růžena Kubínová.

    Více info


    Syntetická barviva v potravinách

    Barviva hrají velmi důležitou roli při výrobě průmyslových potravin. Barva potraviny často utváří první dojem spotřebitele. Většina… 

    Více info


    Skrytý lepek v potravinách

    Bezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu. Většina… 

    Více info


    Alergická reakce na antibiotika

    Dobrý den, prave jsem dobrala antibiotika (angina) a na obličeji a na hrudi se mi udělaly male cervene pupínky,ze kterých vyteče… 

    Více info


    Stres může zhoršit alergické reakce

    Vědci zjisťují, že některé alergické potíže jako senná rýma, ekzém a astma jsou ovlivňovány částěčně hormony a mozkovými… 

    Více info


    Anafylaktická reakce

    Anafylaxe je náhle vzniklý a život ohrožující stav, jehož příčinou je ve většině případů prudká reakce organismu na kontakt s… 

    Více info


    Cholesterol v potravinách prý nevadí, ten špatný v krvi ale ano

    Tým expertních poradců americké vlády, který sestavuje potravinová doporučení, se rozhodl odvolat varování před požíváním pokrmů s vysokým obsahem cholesterolu. Napsal to americký list The Washington Post. Varování před vysokým obsahem takzvaného špatného cholesterolu v krvi ale zůstává v platnosti.

    Více info


    Závislost na potravinách-nadváha-cukrovka

    Počet dětí a mladých lidí trpících obezitou v průmyslových zemích už několik let narůstá. Tlusté děti se nevystavují jen nebezpečí, že v dospělosti budou trpět srdečními potížemi. Už v raném mládí se u nich stále častěji projevují závažné choroby, jakými jsou cukrovka nebo onemocnění jater. Cukrovku způsobují nesprávné stravovací návyky, které jsou podle amerických expertů srovnatelné s drogovou závislostí.

    Více info


    Po dietních potravinách se tloustne

    Většina lidí, kteří si pečlivě hlídají váhu a nechtějí přibrat, bedlivě studuje informace o energetickém obsahu vyhlédnuté potraviny, bez něhož se prakticky neobejde žádný lákavý obal. Pokud zahlédnou slova, jako je light, dietní nebo bez použití tuku, pak věří, že jejich výběr je jedině možný a správný. Oponovat si jim troufá Helen La Fontaineová z Deakinovy univerzity v Melbourne.

    Více info


  • Dotazy na téma Reakce na histamin v potravinách

  • Alergie na emulgátory v potravinách a dalších produktech

    Dobrý den, ještě tedy upřesňuji dotaz kvůli své mamce. Anafylaktický šok jí způsobily emulgátory v instantní polévce. Může tedy, dle lékařky a nějakých tabulek, které jsem našel i na internetu na stránkách www.emulgatory.cz a www.dobromysl.cz, pouze ty "méně" ryzikové, nebo neškodné. Natrium (Sodium)...

    Dobrý den, Alane! Pokud je žena na Natrium (Sodium) Lauryl Sulfát, lék samozřejmě užívat nesmí. Pokud...

    Více info


    Plíseň na potravinách

    Dobrý den paní doktorko/pane doktore, mám poněkud specifický dotaz, nevím zda mi budete schopni dát odpověď, ale zkusím to.Dnes jsem loupala vlašské ořechy, z kterých chci připravit vanilkové rohlíčky. Asi pět mělo na sobě malé chomáčky plísně,ty jsem vyhodila a šla si vždy umýt ruce.Dalších asi šest...

    Ořechy, které jsou "chlupaté" i tmavé, jsou postiženy plísní a neměly by se tedy konzumovat. Pokud jste...

    Více info


    Pachuť po určitých potravinách

    Dobrý den, okamžitě při konzumaci vajec se dostavuje při vydechování taková prázdná oxidová pachuť. Navíc když jím například rajčata na lačno, po chvíli se dostaví jiná pachuť, stejně tak po černém čaji. Nevím čím by to vůbec mohlo být. Z počátku jsem myslel že by to mohlo být spojené s mými...

    Dobrý den, onemocnění zažívací traktu (nález na endoskopii nijak blíže nespecifikujete) může být příčinou...

    Více info


    Plíseň v potravinách

    Dobrý den, pane doktore, může nějak ohrozit mé těhotenství (27 tt), když jsem snědla sušené meruňky s vlašskými ořechy- toto jsem dala dohromady a 3krát propláchla vařící vodou. Na meruňce jsem pak viděla něco, co mohla být plíseň, a i chuť pak byla divná, tak jsem od jídla upustila. Je zde možné riziko...

    Myslím,že vaše obavy jsou zbytečné,malé množství které jste snědla plod jistě neohrozilo,hlavně se zklidněte,to...

    Více info


    Alergie na histamin?

    Dobry den pane doktore, jiz cca treti mesic mam problemy s tlakem nosnich dutin. ORl v poradku, oci v poradku, zubar v poradku. Vcera jsem byl na alergologii, prick trest, vse v poradku, jen pozitivni test na histamin 3. Pani doktorka rikala, ze to nic neznamena, ja jsem na internetu cetl, ze muze byt...

    Vážený pane Tomáši, informace na internetu nemusejí být tak spolehlivé, jako výsledek vyšetření a konzultace...

    Více info


    Alergie v potravinách

    Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak zjistím náznaky, když jsem na něco alergická z potravin? Léčitel mi řekl, že na 95% jsem a já sama poznám, že někdy po nějakém jídle trpím s křečmi v břiše a já nemůžu stále poznat po čem by to mohlo být.

    Alergické reakce na potraviny nejsou tak časté, jak je obecný názor. Vodítkem jsou rychle nastupující...

    Více info


    Pupínky po potravinách

    Dobrý den, již delší dobu se mi na obličeji tvoří pupínky po konzumaci jídla, dle mého pozorování se jedná o mléko a čokoládu. Avšak chtěla bych odbornou radu. Proto jsem vyhledala lékaře, ale ti mi dali vždy jen léky proti alergii a mastičky. Chci se zeptat, zda je to jediné řešení mého problému. Chtěla...

    dobrý večer, bohužel jediné řešení je vynechat potraviny , které Vám pupínky dělají, také bych potřebovala...

    Více info


    Histamin

    Dobry den , mam podezreni na histaminovou intoleranci ,je mozne zjistit testy jestli ji mam ? Moje lekarka mi odmitla test udelat s tim ze mi to stejne k nicemu nebude kdyz budu vedet jake mam hodnoty . Dekuji za odpoved

    Dobrý den, laboratoř je pomocná informace, stanovuje se enzym diaminioxidáza, provádí každá větší imunologická...

    Více info


    Reakce na očkování proti poliomyelitis

    Dobrý den, před rokem a půl jsem byla očkována na dětskou obrnu. Je mi 33 let a plánovala jsem cestu do Afriky. Vakcínu mi vpíchli pravděpodobně do začínající virózy a mě to položilo na 4 měsíce. Nejdříve 2 silné virózy(laryngythis a bronchytis), kdy jsem kvůli dušení byla krátce hospitalizovaná v nemocnici. Poté se mi rozjely různé symptomy: silná bolest, t...

    Dobrý den, nemyslím, že by Vaše obtíže před rokem musely mít vliv na Vaše těhotenství. Potíž je v tom, že diagnóza zřejmě nebyla uzavřena a není tedy jasné, co Vám vlastně bylo. Samotné očkování by takovou reakci vyvolat nemělo. V současnosti se proti poliomyelitidě očkuje neživými vakcínami, u kterých jsou nežádoucí reakce velmi vzácné. Je samo...

    Více info


  • Přehled Reakce na histamin v potravinách

  • Radiační poranění a reakce



    Více info

    Reakce na očkování proti klíšťové encefalitidě



    Více info

    Reakce na očkování proti chřipce



    Více info

    Reakce na očkování hexavakcínou



    Více info

    Reakce na očkování



    Více info

    Anafylaktická reakce



    Více info

    Alergická reakce na antibiotika



    Více info

    Alergická reakce



    Více info

2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín