Snížený stav výživy - poradna, diagnózyZde je poradna o tématu: Snížený stav výživy. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info |
Postbiotika - Revoluce ve vývoji kojenecké výživyVýraz postbiotika je nově používán pro látky vzniklé procesem fermentace. Fermentace se sice již po tisíciletí využívá k přirozené konzervaci potravin, ale až díky dlouhodobým výzkumům mateřského mléka se jej teprve nedávno podařilo využít pro získání postbiotik speciálním patentovaným procesem řízené fermentace.Více info |
Úloha výživy v prevenci nádorových onemocněníNeexistuje snad žádná oblast výživy, která by byla tak bohatá na informace, jako oblast vztahu výživy k rakovině a současně žádná…Více info |
Délka puberty stav kostí neovlivní. Čas jejího nástupu anoČím později se u vašeho potomka začne projevovat puberta, tím vyšší je pravděpodobnost, že bude v dospělosti trpět řídnutím kostí....Více info |
Zásady správného užívání přípravků tekuté výživy – sippinguPřípravky tekuté výživy určené k doplnění energie a živin nad rámec běžné stravy jsou na trhu dostupné především ve formě nápojů....Více info |
Význam správné výživy pro pacienty po mozkové mrtviciJe smutným faktem, že škody napáchané mozkovou mrtvicí umí dnešní medicína léčit jen nepřímo a často nepříliš efektivně.Více info |
Jak být fit i ve starším věku: pravidla výživyDobrá a kvalitní strava je důležitá v každém věku, organismus staršího člověka však hůře snáší necitlivé zacházení.Více info |
Toxické megakolon: stav, kdy o přežití rozhodují minutyJinými slovy se jedná o extrémní rozšíření tračníku spojené s rizikem otravy krve. Patří mezi zřídkavé, přesto však existující...Více info |
Alergie na zvířata – v zimě se stav zhoršujePsi a kočky mohou být nejlepšími přáteli člověka, ale má-li na ně alergii, mohou být nejhoršími nepřáteli – a to zejména v zimě.Více info |
Zničený chrup jako následek nedostatečné výživyNadbytečné kilogramy trápí čím dál větší procento populace a na druhou stranu stále narůstá počet nejen mladých dívek, ale i dospělých...Více info |
Doporučeni výživy při nesnášenlivosti mléčného cukru - laktózyZákladní princip terapie při nesnášenlivosti mléčného cukru závisí na stupni intolerance. Vzhledem k tomu, že jedinci velmi často snášejí pouze opravdu malé množství mléčného cukru (až 10 g na den), je třeba se zcela individuálně mléka a mléčných výrobků vzdát.Více info |
Přímý vliv výživy na funkce mozkuVýživa může negativné ovlivnit mozek samotný např. vyvoláním určitého druhu alergických reakcí, jak bylo poukázáno nebo funkci mozku prostřednictvím potravin, které svým přebytkem nebo nedostatkem mají přímý vliv na biochemii mozku.Více info |
Uhlí, výplachy, protijed. Otrava léky bývá těžký stavPředávkování může být náhodné nebo úmyslné. Malé děti občas spolykají nalezené tabletky v rámci své zvídavosti, jedinci s narušenou...Více info |
Dlouhodobá rýma: nezdravý stav vyžadující řešeníOdřený nos, oteklé oči a záplava kapesníčků. Ačkoli je rýma lehké onemocnění, pokud se opakuje často, má hluboký negativní dopad...Více info |
Tesco představilo novou sekci speciální výživyRozšířený sortiment nabízí bezlepkové, dia, bio i racio potraviny Sháníte-li bezlepkové a dia potraviny, které jsou určené především pro celiaky a diabetiky, pak víte, že nabídka těchto výrobků je na českém trhu poměrně omezená. Proto jistě oceníte, že společnost Tesco právě tento segment rozšiřuje. A to se týká nejen potravin bez lepku a výrobků se sníženým obsahem cukru, ale také oblíbeného zboží z oblasti bio a racio.Více info |
Zažila vaše duše „stav nouze“? Může to mít následkyDěsivé noční můry, vracející se živé vzpomínky, nápadná lekavost. Tyto a mnohé další potíže sužují jedince trpící posttraumatickou...Více info |
Týden aterosklerózy: příležitost zjistit si stav vlastního tělaKampaň na podporu veřejného zdraví – Týden aterosklerózy – 24. – 29. 4. 2017 – je otevřená pro širokou veřejnost, zdarma,…Více info |
Komplementární metody léčby rakoviny s ověřenou účinností: Dietetika a optimalizace výživyVšechny dostupné výzkumy naznačují, že nevyvážená a nadměrná strava (např. příliš málo ovoce, zeleniny, obilných produktů a vlákniny; mnoho živočišného tuku, masa a alkoholu) může významnou měrnou přispívat ke vzniku nádorových onemocnění. Změna stravování a stravovacích zvyklostí může až o 30-40 % snížit četnost vzniku karcinomu.Více info |
Rozhovor s MUDr. Michaelou Šimkovou, lektorkou celostní diagnostiky Akademie léčivé výživyZajímá vás, jak jsme propojeni s přírodou a jak naše tělo funguje v kontextu s ní? Odpovědi na vaše otázky může přinést celostní diagnostika.Více info |
Prekolapsový stavVíce info |
Snížený růst ochlupeníVíce info |
Prekolapsový stav Snížený růst ochlupení |
Fitness Doktoři Životní styl Strava, doplńky Zdraví, věda |