Střevní lymfangiektázie - diagnóza, příznaky, léčbaNa této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Střevní lymfangiektázie. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Střevní lymfangiektázie. |
Lactobacillus acidophilus pro záchranu přirozené střevní mikroflóryJedná se o velmi užitečnou bakterii, která pomáhá udržovat přirozenou střevní a poševní mikroflóru. Jeho účinek je probiotický, tzn. že podporuje růst zdravých bakterií a potlačuje nežádoucí patogenní organismy. Užíváním acidophila se dá předcházet různým trávicím potížím, poševním infekcím i dalším onemocněním.Více info |
Střevní divertikly a jejich prevenceDivertikulóza je onemocnění, které se poměrně často vyskytuje u lidí nad 50 let. Dochází pň něm k četným výchlipkám (divertiklům) ve stěně tlustého střeva, které nemusejí dělat žádné obtíže, ale objeví-li se v nich zánět, může prasknout střevní stěna a život pacienta je ohrožen. Léčení je pak chirurgické.Více info |
Střevní mikroflóra – Váš silný spojenecKaždý z nás má spojence, přesněji 50 trilionů spojenců. Obrovské množství bakterií obývá střeva zdravého člověka. Jejich počet...Více info |
Působení střevní mikroflóry a její význam pro zdravíStřevní mikroflóra má pestrou škálu účinků, proto je dobré o ni pečovat. K hlavním patří:Více info |
Střevní obtíže při cestování: Máte s sebou účinné léky?Cestování téměř vždy přináší změnu v zaběhnutém rytmu a stylu stravování. Když se připočte stres a horší hygienické podmínky v...Více info |
Stres a střevní záněty? Alarmující bludný kruhDva věční souputníci, kteří trápí nemocného na těle i na duši – nemoc a stres. Otázka v tomto případě zní: Vznikají chronická...Více info |
Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?Mikroorganismy žijící v našich střevech mají neuvěřitelný vliv na celý organismus. Dokonce se angažují v nárůstu či poklesu naší...Více info |
Stravování pro střevní mikrobiomTak, jak se stále rozšiřují naše znalosti například o střevním mikrobiomu, je třeba prohlubovat i znalosti o stravě a jejím optimálním…Více info |
Za touhu po čokoládě mohou střevní bakterieMilovníci čokolády možná nejsou tak mlsní, jak se zdá. Mají jenom ve střevě odlišné kolonie bakterií, které závislost na tomto výrobku podporují. Vyplývá to ze studie, která vyšla v dnešním čísle časopisu Journal of Proteome Research. Sunil Kochhar, který je jedním ze spoluautorů, přiznal, že se výzkum o rok zpozdil, protože najít k 11 milovníkům čokolády 11 protějšků, které budou proti jejím svodům imunní, bylo nesmírně náročné.Více info |
Střevní komplikace nejsou nic „normálního“Střevní komplikace nejsou nic „normálního“. Např. 15 % Evropanů trpí syndromem dráždivého tračníku. Týkat se může všech,…Více info |