• Syrové maso a riziko infekce - poradna, diagnózy

    Zde je poradna o tématu: Syrové maso a riziko infekce. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info

  • Články na téma Syrové maso a riziko infekce

  • Piercing zvyšuje riziko vzniku abscesu

    Přestože dnes letí piercing a zejména mladší generace neváhá nechat si kvůli parádě propíchnout i nejintimnější partie svého těla, ukazují poslední studie provedené renomovanými zdravotnickými...

    Více info


    Zvyšuje Fosamax riziko zlomenin?

    Fosamax je lék užívaný zejména na léčbu osteoporózy a dalších kostních onemocnění. Přestože pomáhá tisícům pacientů na celém světě v boji s osteoporózou, nedávné...

    Více info


    Chřipková infekce u gravidních žen může zvýšit riziko rozvoje schizofrenie u jejich potomků

    V rozsáhlé studii zvané Child Health and Development Study (CHDS) byla použita archivovaná séra těhotných žen, která byla získána...

    Více info


    Očkování, infekce a protibakteriální léčba během první pylové sezony v životě a riziko pozdějšího rozvoje senné rýmy

    První pylová sezona v životě je kritická pro rozvoj senné rýmy. Mnoho studií se zabývalo vlivem různých preventivních opatření...

    Více info


    Červené maso může vést k poškození zraku

    Nová studie australských vědců naznačuje, že konzumace většího množství červeného masa je spojena s vyšším rizikem rozvoje vážného...

    Více info


    Mast do nosu snižuje riziko infekce po operaci hrudníku

    Zní to hodně podivně, ale je to tak. Bakterie, které mohou hrudník po jeho operaci infikovat, totiž často čekají na svoji šanci...

    Více info


    Alergie na maso a nebezpečí kousnutí klíštětem

    Australští vědci přišli s objevem, že reakce po kousnutí klíštětem může u některých pacientů souviset s alergií na červené maso.

    Více info


    Riziko oslepnutí je s věkem vyšší než riziko rakoviny prsu a prostaty

    U dospělých je pravděpodobnější ztráta zraku než výskyt rakoviny. Pro osoby nad 65 let věku platí, že oslepne jeden ze tří, kdežto...

    Více info


    Poranili jste se ostrým předmětem? Snižte riziko infekce na minimum

    Nejčastějším typem poranění ostrým předmětem, kdy hrozí riziko nákazy hepatitidou B či C nebo například HIV, je píchnutí se o...

    Více info


    Riziko infarktu je více dědičné než riziko mozkové mrtvice

    Obě tyto vážné události mají tendenci vyskytovat se více v některých rodinách, ale podle vědců s větší pravděpodobností zdědíme...

    Více info


    Ledvinové kameny hrozí častěji úředníkům, kteří mají rádi maso

    Tupá bolest v zádech, časté nucení na močení, mírně zvýšená teplota a pocit únavy. To mohou být příznaky "ledvinových kamenů",… 

    Více info


    Maso ovlivňuje riziko rakoviny tlustého střeva

    Kdo si denně pochutnává na šunce nebo klobáse, vystavuje se zřetelně většímu nebezpečí rakoviny tlustého střeva. Pokud se však na jeho stole často objevuje ryba, riziko tohoto druhu rakoviny se snižuje. To je výsledek rozsáhlé evropské studie, jejíž výsledky zveřejnilo Německé středisko pro výzkum rakoviny v Heidelbergu.

    Více info


    Vědecky potvrzeno: lidský imunitní systém považuje maso za cizorodou látku!

    Dne 1. 10. 2003 zveřejnily odborné noviny PNAS-online (

    Více info


    Snesitelnost syrové stravy

    Doporučujeme-li syrovou stravu, slyšíme často protiargument, že je tato strava těžce stravitelná, nebo dokonce, že někdo nemůže něco syrového vůbec strávit.

    Více info


    Červené maso způsobuje rakovinu prsu

    Team vědců z univerzity v Leedsu prováděl sedmiletou studie na 35 000 ženách. Zjistili, že ženy po menopauze, které jedly denně 5dkg masa, byly vystaveny o 56% vyššímu riziku, že onemocní rakovinou prsu než ty, které maso nejedly vůbec.

    Více info


    Budeme jíst klonované maso?

    Čechům vadí používání klonovaného masa pro potravinářské účely nejméně v Evropské unii. Vyplývá to z aktuálního průzkumu veřejného mínění Eurobarometr, který se zabýval postoji Evropanů ke klonování a jeho využívání v potravinářství. Výrobky z klonovaných zvířat se sice v současnosti nikde na světě neprodávají, podle odborníků by se ale na trhu mohly objevit do roku 2010.

    Více info


    Vědci vylepší kapří maso a ověří jeho účinky na lidech v lázních

    Vodňanští vědci zahájí příští rok unikátní tříletý projekt, při němž nejprve vylepší kapří maso a pak ho budou servírovat pacientům s nemocným srdcem. Je to ve světě první takto rozsáhlý výzkum zaměřený na kapra. Cílem je i zvýšit spotřebu rybího masa tím, že si lidé sami ověří, jak je prospěšné pro jejich zdraví. Kapry krmené směsí, díky níž bude mít jejich maso ideální poměr cenných látek, budou pacientům pravidelně podávat poděbradské lázně. Novinářům to dnes řekli členové výzkumného týmu.

    Více info


    Alarmující zpráva: maso ohrožuje naše zdraví! Opravdu?

    Šok pro zákazníky i pro výrobce – průmyslově zpracované maso může způsobovat rakovinu. Dle nejnovější zprávy Světové zdravotnické...

    Více info


    Alergie na červené maso nebo avokádo? Ano, je to možné!

    Mléko, vajíčka, měkkýši, oříšky, pšenice a sója. To jsou běžné potravinové alergeny, které škodí mnoha lidem. Stejně nepříjemné...

    Více info


  • Přehled Syrové maso a riziko infekce

  • Riziko potratu



    Více info

2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín



Další témata

Riziko potratu Riziko potratu