Útvary na kořeni jazyka - poradna, diagnózyZde je poradna o tématu: Útvary na kořeni jazyka. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info |
Rakovina jazykaRakovina jazyka je velmi nepříjemné onkologické onemocnění, které postihuje především muže po 40. roce věku. Za nejvíce rizikové skupiny pacientů jsou přitom považováni silní kuřáci...Více info |
Jednoho z nejlepších šéfkuchařů připravila o chuť rakovina jazykaChicagský podnik Alinea se letos v žebříčku nejlepších restaurací světa zařadil na 21. místo. Světoznámému šéfkuchaři úspěšného...Více info |
Alergie na koření - čím je pálivější, tím je to horšíTato přecitlivělost patří mezi ne příliš časté druhy alergií. Řešení se zdá jednoduché, ale vyhnout se nákupu sáčku s nápisem...Více info |
Thajské koření nejen proti rakoviněPokud se ve vašem jídelníčku objevuje často thajské koření zvané galangal - (alpinie, galgán, galgán menší, galgán pravý, galgant, kalkan, koření galagánové, laos, siamský zázvor, lidově i kořen mochny nátržníku), ochraňujete své tělo před rakovinou. Alespoň si to myslí angličtí lékaři. Ti podrobili kořen podobný zázvoru, který je k dostání i v Česku, důkladným testům a zjistili, že dokáže u nemocných osob zabíjet rakovinné buňky. Svatá Hildegarda však toto koření doporučovala i na srdeční a trávicí potíže. Vědci jí i v těchto případech dali za pravdu.Více info |
Kari koření možnou prevencí Alzheimerovy chorobyBarvivo kurkumin, které dodává kari koření jeho žlutou barvu, může aktivovat klíčový enzym chránící mozek před oxidací, která je považována za hlavní faktor stárnutí a je rovněž odpovědná za neurodegenerativní poruchy typu Alzheimerovy choroby.Více info |
Zázvor - koření i léčivoV praxi se používá zázvor čerstvý nebo sušený. Čerstvý zázvor má neopakovatelnou vůni i chuť a lze ho v současnosti koupit i v naší obchodní síti. Na trh se dále dostává loupaný a neloupaný zázvor. Zázvor se upravuje tak, že oprané oddenky se oloupou bambusovými nožíky a poškozená místa se odstraní a zarovnají. Následuje máčení ve vápenné vodě nebo bělení chlorovým vápnem a poté sušení za přístupu vzduchu. Neloupaný zázvor (černý zázvor) se pouze opere, očistí a následně suší. Do obchodní sítě však většinou přichází sušený zázvor mletý.Více info |
Ajurvéda a kořeníKoření má v ájurvédě specifickou funkci a neslouží pouze k ochucování. Pod pojmem „ájurvédská strava“ si rozhodně nepředstavujte ostrá čínská nebo indická jídla s exotickými ingrediencemi! Používáním malého množství vhodného koření stimulujeme agni neboli trávicí enzymy, což umožňuje strávení pokrmu a vstřebávání živin.Více info |
Koření a potravinyKoření podporuje spalování toxinů a zajišťuje, aby se živiny z pokrmu vstřebaly do organismu. Koření však také mění vlastnosti potravin tak, že se stávají lehce stravitelnými.Více info |
Rakovina jazyka příznakyVíce info |
Rakovina jazykaVíce info |
Pálení jazykaVíce info |
Onemocnění jazykaVíce info |
Nemoci jazykaVíce info |
Nemoc jazykaVíce info |
Brnění jazykaVíce info |
Bolest kořene jazykaVíce info |
Bolest jazyka u kořeneVíce info |
Bolest jazykaVíce info |
zarudnutí jazyka a patraVíce info |
Zarudnutí jazyka a patraVíce info |