• WHO chce zakázat škodlivé transmastné kyseliny v potravinách - témata, diagnózy

    Na této stránce naleznete veškeré informace o tématu: WHO chce zakázat škodlivé transmastné kyseliny v potravinách. Jsou zde články, související nemoci, diagnozy a další info

  • Články na téma WHO chce zakázat škodlivé transmastné kyseliny v potravinách

  • Bílkoviny v potravinách

    Bílkoviny patří k základním živinám, základní stavební jednotku každého živého organismu. I přes veškerou snahu některých z nás, se bez ní neobejdeme. V těle...

    Více info


    Hořčík v potravinách

    Hořčík je životně důležitým minerálem známým i jako prvek života. V každém zdravém těle dospělého člověka by měl být zastoupen 20-25 gramy. Minerál se...

    Více info


    Vitamín D v potravinách

    Vitamín D patří k známým důležitým vitamínům, který se významně podílí na zdravých a silných kostech. Kromě toho ochraňuje i kardiovaskulární systém, ovlivňuje hladinu...

    Více info


    Draslík v potravinách

    Draslík patří k těm nejdůležitějším minerálům v organismu. V těle zajišťuje takřka veškeré životně důležité funkce, především se však podílí na správné funkci kardiovaskulárního...

    Více info


    Železo v potravinách

    Chudokrevnost je poměrně častou diagnózou, která trápí lidi po celém světě, a to i v těch civilizovaných zemích. Nedostatek železa se projevuje zejména bledostí,...

    Více info


    Puriny v potravinách

    Puriny jsou chemickou látkou, heterocyklickou sloučeninou, která je v čistém stavu krystalickou, zásaditou látkou. Puriny se zcela běžně vyskytují v životně nezbytných látkách. V...

    Více info


    Selen v potravinách

    Selen je významný stopový prvek, bez něhož se neobejdeme. Jde o zajímavou skutečnost, protože ještě před 60 lety jej považovali za zdraví škodlivý. V...

    Více info


    Hypochlorhydrie, snížená tvorba kyseliny chlorovodíkové v žaludku

    Hypochlorhydrie je stav, kdy dochází ke snížení množství kyseliny chlorovodíkové v žaludku. pH v žaludku se dostává mezi 3‒5. Pokud není HCl tvořena vůbec či pouze...

    Více info


    Po operacích a úrazech chce být každý v pořádku co nejdříve

    Rychlost hojení do značné míry závisí na tom, o jaký úraz se jedná, nebo na rozsahu pooperační rány – déle bude trvat zhojení… 

    Více info


    V Rusku chtějí zákazat hračky pro děti, které mohou vyvolávat zájem o sex

    Týmy psychologů a specializované laboratoře mají v Rusku a v některých sousedních zemích analyzovat hračky, které mohou poškodit dětskou psychiku nebo "vyvolat zájem o sex". Podle rozhlasové stanice Echo Moskvy zřejmě pozornosti kontrolorů neujde ani panenka Barbie, která prý může u dětí vyvolat komplexy.

    Více info


    Osteoporóza a vápník v potravinách

    Vápník (Calcium) sice nedokáže zastavit postup osteoporózy, ovšem pokud je užíván v dostatečném množství, může přispět ke zpomalení rozvoje onemocnění. To platí zejména v případě,...

    Více info


    Proč muž opustí ženu, která tolik chce dítě?

    Ačkoliv si některé ženy myslí, že dítě nikdy nebudou chtít, časem se může situace úplně obrátit. Pokud se jejich názor změní během...

    Více info


    Většina žen chce za svého partnera nekuřáka

    Přestat kouřit. Pro mnohé magické sousloví, které prezentuje naději, ale i odpor v případě, že je kuřák donucen odvykat nedobrovolně....

    Více info


    I ušlechtilé plísně na potravinách mohou vyvolat alergickou reakci

    Výroba sušených potravin je běžnou praxí například v Itálii, ve Francii a dalších zemích jižní Evropy. Suché salámy, šunky nebo...

    Více info


    Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

    Pořád se o něm mluví. Stále se nám v souvislosti s ním doporučuje, co jíst a čemu se vyhýbat. Mnoho lidí přitom ani neví, k čemu...

    Více info


    Mé dítě kouří. Pomoc existuje, ale chce to trpělivost.

    Co uděláte, když najdete u dospívajícího potomka krabičku cigaret? Jistě – nejlepší by bylo, kdyby vaše dítě nikdy kouřit nezačalo....

    Více info


    Škodlivé látky v potravinách

    Během průmyslové výroby mnoha potravin se v nich objeví celá řada škodlivých látek.

    Více info


  • Přehled WHO chce zakázat škodlivé transmastné kyseliny v potravinách

  • Škodlivé účinky záření



    Více info

  • Příznaky WHO chce zakázat škodlivé transmastné kyseliny v potravinách

  • snížení hladiny kyseliny listové



    Více info

    Snížení hladiny kyseliny listové



    Více info

2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín