• Alergie na jídlo - diagnóza, příznaky, léčba

    Na této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Alergie na jídlo. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Alergie na jídlo.

  • Články na téma nemoci Alergie na jídlo

  • Teplé, nebo studené jídlo? A které bude svědčit vám?

    Zastánci teplých večeří tvrdí, že tepelná úprava potravin zlepšuje jejich trávení. Odpůrci argumentují, že tepelným zpracováním...

    Více info


    Jídlo pro oči aneb jaké potraviny zlepšují zrak?

    Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není… 

    Více info


    Neléčená alergie může přerůst v astma

    Mezi nejčastější chronická neinfekční onemocnění dýchacích cest patří bezesporu alergická rýma. Málokdo si uvědomuje, že… 

    Více info


    Milujete jídlo z fast foodu? Riskujete zdraví!

    Moc práce a málo času trápí řadu lidí. Mnozí proto preferují návštěvu rychlého občerstvení před zdravým jídlem z domova či návštěvou...

    Více info


    Státní radioterapie, aneb ozařované jídlo od osvícených politiků

    Před časem jsem zjistil, že v obchodních sítích, v rámci zákonné ochrany spotřebitele, se musí nacházet definované druhy potravin v mikrobiálně nezávadném stavu. Nechci diskutovat o tom, jak dalece je to moudré, když už to je dokonce zákonné. Pouze mě na některé "lahůdky", jednoduše řečeno, velmi rychle přešla chuť...

    Více info


    Projevy alergie můžete zmírnit přírodní cestou

    Alergií trpí podle odhadu Světové alergologické organizace 30 až 40 % lidí na celém světě. V právě probíhajícím období, kdy začíná… 

    Více info


    Jídlo může způsobit pokles krevního tlaku

    Cítíte někdy po jídle závrať? Pokud ano, můžete trpět tzv. postprandiální hypotenzí, která postihuje až třetinu dospělých mužů a žen. Volně přeloženo to znamená nízký tlak vyskytující se po jídle.

    Více info


    Proč nás jídlo unaví

    Tajemství toho, proč nás to často po jídle tak neodolatelně táhne na gauč, je zřejmě odhaleno. Vědci zjistili, že vysoká hladina glukózy v krvi, která po jídle přichází, může "vypínat" mozkové buňky, které člověka normálně udržují ve stavu bdělosti a čilosti, napsal britský časopis New Scientist.

    Více info


    Alergie na chlad

    Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní… 

    Více info


    Souvisí alergie na jídlo s nedostatkem vitamínu D?

    Pravděpodobně ano, protože roční batolata s nízkými hladinami „déčka“ jsou více náchylná k potravinovým alergiím než děti, které...

    Více info


2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín