• Bezlepkové potraviny - diagnóza, příznaky, léčba

    Na této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Bezlepkové potraviny. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Bezlepkové potraviny.

  • Články na téma nemoci Bezlepkové potraviny

  • Které potraviny mohou působit záchvaty migrény

     

    Více info


    Dětské potraviny jsou mnohdy škodlivější než běžné potraviny

    Co kupovat dětem a čemu se raději vyhnout? výrobky označené jako "dětské" či "pro děti" jsou mnohdy škodlivější než běžné potraviny. Např. olivový olej pro děti obsahoval pesticidy, tavené sýry pro děti obsahují více konzervačních a aromatických látek, šunka pro děti byla ohodnocena jako nižší jakost (vodnatost, vlhký povrch), dětská hořčice obsahovala nejvíce cukru ze všech testovaných a oproti ostatním obsahovala dva konzervanty. U dětských výrobků se tedy často jedná jen o marketingový tah, který má nalákat maminky a děti svými motivy na obalu.

    Více info


    Barevné potraviny zvyšují chuť k jídlu

    Pokud před vás někdo postaví pochutiny všech možných barev, měli byste se mít na pozoru. Autoři nové studie zabývající se na první pohled nepatrnými, ale velice silnými činiteli, které ovlivňují chuť k jídlu, totiž varují, že právě barva podněcuje lidi k přejídání. To může být jedním z důvodů rostoucí míry obezity.

    Více info


    Bezlepkové hody

    Lepek je bílkovina obsažená v obilí, která mnoha lidem nedělá dobře. Naše recepty vás snadno přesvědčí, jak může být bezlepková strava pestrá a nápaditá.

    Více info


    Letní potraviny hrozí alergickou reakcí po celý rok

    Ananas, kiwano, liči – kdo jednou ochutnal něco z nabídky exotického ovoce, většinou je nenávratně zajat úžasnými chutěmi. Netradiční...

    Více info


    Potraviny pro zdravé kosti

    Pro zdravé a silné kosti existují dvě naprosto klíčové živiny - vápník a vitamin D. Vápník podporuje kosti a zuby, zatímco vitamin D… 

    Více info


    Rutin, cholin, bílkoviny získáte z bezlepkové pohanky

    Pohanka k nám doputovala z jihovýchodní Asie a svůj název získala od slova pohan ? za ty byli totiž považováni tatarští bojovníci, kteří ji sem přivezli. Jde o pohanku, zázračnou bezlepkovou potravinu, která nyní zažívá svůj návrat do síně slávy. A to zaslouženě.

    Více info


    Bezlepkové vánoční cukroví

    Bohužel se většina cukroví vyrábí z klasické mouky. Osvětový program ?BEZLEPKOVÍ? společnosti AeskuLab proto doporučuje péct podle receptů využívajících bezlepkovou mouku, nebo se zaměřit na cukroví, v němž se mouka s lepkem vůbec nepoužívá.

    Více info


    Alternativní cesty k lepšímu zraku: oční jóga, akupunktura a správné potraviny

    Až 80 procent informací získává člověk prostřednictvím zraku, proto je nutné nejen si oči chránit, ale také jim dopřát potřebné živiny a cviky. Co očím pomáhá, jaké potraviny zařadit do jídelníčku a kterým se naopak vyhnout?

    Více info


    Dodržováním bezlepkové diety chráníte své srdce

    Celiakie nemusí postihovat jen zažívací trakt, ale i může zasáhnout další důležité orgány. V ohrožení je mimo jiné kardiovaskulární...

    Více info


2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín