• Bezlepkové potraviny - diagnóza, příznaky, léčba

    Na této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Bezlepkové potraviny. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Bezlepkové potraviny.

  • Články na téma nemoci Bezlepkové potraviny

  • Dětské potraviny jsou mnohdy škodlivější než běžné potraviny

    Co kupovat dětem a čemu se raději vyhnout? výrobky označené jako "dětské" či "pro děti" jsou mnohdy škodlivější než běžné potraviny. Např. olivový olej pro děti obsahoval pesticidy, tavené sýry pro děti obsahují více konzervačních a aromatických látek, šunka pro děti byla ohodnocena jako nižší jakost (vodnatost, vlhký povrch), dětská hořčice obsahovala nejvíce cukru ze všech testovaných a oproti ostatním obsahovala dva konzervanty. U dětských výrobků se tedy často jedná jen o marketingový tah, který má nalákat maminky a děti svými motivy na obalu.

    Více info


    Alternativní cesty k lepšímu zraku: oční jóga, čínská medicína a správné potraviny

    Až 80 procent informací získává člověk prostřednictvím zraku, proto je nutné nejen si oči chránit, ale také jim dopřát potřebné… 

    Více info


    Jídlo pro oči aneb jaké potraviny zlepšují zrak?

    Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není… 

    Více info


    Alkohol a potraviny: nebezpečná kombinace?

    Přecitlivělost nemusí být dána vždy jen imunologickými mechanismy, nemusí se jednat o alergii. To platí i v případě alkoholu.

    Více info


    Potraviny pro zdravé kosti

    Pro zdravé a silné kosti existují dvě naprosto klíčové živiny - vápník a vitamin D. Vápník podporuje kosti a zuby, zatímco vitamin D… 

    Více info


    Letní potraviny hrozí alergickou reakcí po celý rok

    Ananas, kiwano, liči – kdo jednou ochutnal něco z nabídky exotického ovoce, většinou je nenávratně zajat úžasnými chutěmi. Netradiční...

    Více info


    Funkční potraviny: zasytí a léčí

    Problémy s váhou má každý druhý Čech. Je proto logické a správné, že se výzkum zaměřuje na vývoj nových druhů potravin, které mají… 

    Více info


    Bio potraviny: drahý špás, nebo půl zdraví?

    Obliba bio potravin neustále stoupá. Je však pravda, že jsou kvalitnější, a proto vhodné i pro alergiky? Rozhodujete-li se, zda...

    Více info


    „Slaná šestka“ aneb Potraviny, které by měly být pro kardiaka tabu

    Sodík v nadměrném množství škodí srdci. A nedostáváme jej do těla – jak by se mohlo na první pohled zdát – přisolováním pokrmů,...

    Více info


    Potraviny prospěšné vašemu srdci i váze 

    Zdravé srdce vyžaduje zdravý životní styl a do něj patří i vyvážený jídelníček. Nezdravý způsob stravování naopak vede k obezitě...

    Více info


    Potraviny, které prospějí žilnímu systému

    Žilní systém je síť cév, jejichž základní funkcí je odvádět krev z tkání a orgánů zpět k srdci. Když tenhle systém nepracuje,...

    Více info


    Chcete otěhotnět? Jezte „potraviny plodnosti“

    To, že pro zvýšení šancí na početí je ideální zdravá strava a životní styl, pro vás asi nebude překvapení. Věděli jste ale, že...

    Více info


    Negativní dopad bezlepkové diety na občana České republiky

    Bezlepková dieta se dodržuje při nemocech nesnášenlivosti lepku, jako jsou celiakie nebo Duhringův syndrom (Duhringova dermatitida). Nesnášenlivost lepku je při těchto onemocněních trvalá a nelze ji v současné době vyléčit. Základní terapií je celoživotní úplné vyloučení lepku ze stravy. Lepek (gluten) je bílkovina obsažená v obilí. Bezlepková dieta je bohatá na bílkoviny, s nízkým obsahem tuků a polysacharidů. Výrobky obsahující gluten (lepek) jsou zakázané: ječmen, pšenice, žito a oves. Tyto složky by měly být nahrazeny kukuřicí, rýží nebo sójou.

    Více info


    Alergie na ořechy: když potraviny škodí zdraví

    Alergie na arašídy, lískové, vlašské a další ořechy nejsou v našich končinách žádnou vzácností. Co je pro mnohé pochoutkou,...

    Více info


    Bezlepkové vánoční cukroví

    Bohužel se většina cukroví vyrábí z klasické mouky. Osvětový program ?BEZLEPKOVÍ? společnosti AeskuLab proto doporučuje péct podle receptů využívajících bezlepkovou mouku, nebo se zaměřit na cukroví, v němž se mouka s lepkem vůbec nepoužívá.

    Více info


    Tři nejlepší bezlepkové mouky

    Následujcí tři bezlepkové alternativy k běžným moukám jsou bohaté na biologicky dostupné živiny a nezpůsobují v lidském organismu stres. Jsou ideální náhradou běžné mouky při pečení.

    Více info


    Bezlepkové hody

    Lepek je bílkovina obsažená v obilí, která mnoha lidem nedělá dobře. Naše recepty vás snadno přesvědčí, jak může být bezlepková strava pestrá a nápaditá.

    Více info


    Rutin, cholin, bílkoviny získáte z bezlepkové pohanky

    Pohanka k nám doputovala z jihovýchodní Asie a svůj název získala od slova pohan ? za ty byli totiž považováni tatarští bojovníci, kteří ji sem přivezli. Jde o pohanku, zázračnou bezlepkovou potravinu, která nyní zažívá svůj návrat do síně slávy. A to zaslouženě.

    Více info


    Kvalitní a sezónní potraviny – základ zdraví

    Naši předci moc dobře věděli, proč je důležité dobře jíst. Sice neznali pojmy jako vitamíny, minerály a stopové prvky, ani neznali...

    Více info


    Dodržováním bezlepkové diety chráníte své srdce

    Celiakie nemusí postihovat jen zažívací trakt, ale i může zasáhnout další důležité orgány. V ohrožení je mimo jiné kardiovaskulární...

    Více info


2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín