• BIOCHEMIKA - Schusslerovy soli - témata, diagnózy

    Na této stránce naleznete veškeré informace o tématu: BIOCHEMIKA - Schusslerovy soli. Jsou zde články, související nemoci, diagnozy a další info

  • Články na téma BIOCHEMIKA - Schusslerovy soli

  • BIOCHEMIKA - Schusslerovy soli

    V polovině 19. století vypracoval Němec dr. Wilhelm H. Schussler terapeutický systém s využitím objevu, že v popelu po kremaci každého těla je přítomno 12 chemických solí (elektrolytů). K vlastnostem elektrolytů patří, že neshoří ani se neroztaví. Schussler se pustil do zkoumání, pro který životní proces je nezbytná která sůl. Tvrdil, že proti každému stavu nemoci lze bojovat použitím vhodné tkáňové soli. Později potvrdil moderní vědecký výzkum, že v živých tělech skutečně takové tkáňové soli existují a jsou podstatné pro jejich dobré fungování.

    Více info


    Češi hodně solí

    Trojnásobek soli proti doporučení Světové zdravotnické organizace, tedy 15 gramů denně místo pěti, spotřebuje každý dospělý v Česku. Více soli přijímají i děti, včetně kojenců.

    Více info


    Sůl ve stravě - Obsah sodíku a soli ve vybraných potravinách a nápojích

    Sůl je sice nad zlato, ale ne v množství, které běžně konzumujeme. Minimální potřebná dávka pro dospělého je 500 mg sodíku, u dětí od 1 do 9 let 225-400 mg, u kojenců 120-200 mg. Zatímco náš organizmus potřebuje množství soli odpovídající zhruba jedné čajové lžičce, my mu ve skutečnosti dodáváme daleko víc, v průměru až trojnásobek. Při standardním režimu by měla být u dospělých dávka sodíku do 2,4 g na den (to je 6 g soli na den).

    Více info


    Nevolnost po nadměrné konzumaci soli

    Například v sýru nebo ve slaném pečivu k chroupání u televize je skrytovelké množství soli, kterou téměř nevnímáme a se kterou proto v bilanci naší celodenní stravy ani nepočítáme. Nadměrná konzumace soli vede k napětí v oblasti zad a k bolestem hlavy, které mohou nabýt až charakteru migrény.

    Více info


    Afty? Nastartujte proces hojení s mořskou solí a kyslíkem

    S drobnými bolestivými vřídky uvnitř úst má zkušenost řada z nás. Přestože vlastní příčina takzvané aftózní stomatitidy není známa,...

    Více info


    Českým dětem škodí překračující množství soli ve stravě

    České děti už v předškolním věku vysoce překračují doporučené množství soli ve stravě, varují pediatři.

    Více info


    Alternativní soli ve výživě

    V závislosti na geografických podmínkách se jako hlavní zdroj NaCl používá sůl kamenná (těží se v solných dolech, pro konzumaci je často jodidována s cílem prevence onemocnění štítné žlázy), mořská (získává se odpařováním mořské vody) nebo z různých jiných přírodních zdrojů NaCl (například himalájská sůl).

    Více info


    Lidé konzumují příliš mnoho soli

    Američtí zdravotníci zjistili, že průměrný Američan sní denně více než dvě kávové lžičky soli. Pro zdravý chod lidského organismu je jí přitom potřeba méně než polovina. Problém ale podle odborníků není v tom, že by lidé příliš solili, na to jsou opatrní. Velké množství soli se jednoduše skrývá ve všem, co konzumují, omáčkou na špagety počínaje a mraženými potravinami konče.

    Více info


    8 potravin, které skrývají přemíru soli

    Je jednoduché říci – sůl zvyšuje krevní tlak, škodí srdci, a je proto nevhodná. Jenže v soli je obsažen i sodík, který je pro...

    Více info


    Příliš soli vás může dohnat až na dialýzu

    Jestli se chcete ubránit vysokému krevnímu tlaku nebo selhání ledvin, zapomeňte na slané tyčky a brambůrky, stejně jako na uzeniny. Právě… 

    Více info


2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín