Cholesterol hodnoty - diagnóza, příznaky, léčbaNa této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Cholesterol hodnoty. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Cholesterol hodnoty. |
I diety mohou zvyšovat cholesterol v krviPřehánět to se "zdravými" dietami založenými na stravě s nízkým obsahem tuků a na velkém množství ovoce a zeleniny se nevyplácí. S neočekávaným zjištěním přišla finská doktorka Marja-Leena Silasteová a její kolegové z Univerzity v Oulu.Více info |
Jak snížit cholesterol? Hlídejte si pravidelně jeho hodnoty.Familiární hypercholesterolémie (FH) je nejčastější dědičné metabolické onemocnění, které se vyznačuje několikanásobně zvýšenými…Více info |
Cholesterol ve vajíčkách srdci a cévám až na vyjímky nevadíV tabulce je ukázán obsah cholesterolu ve vybraných potravinách, které jsou sestupně seřazeny z hlediska obsahu cholesterolu. I když je zde vaječný žloutek na druhém místě, na rozdíl od svých sousedů obsahuje pro naše těla velice prospěšné látky a minimum nepříznivých látek. Proto již nejsou vajíčka z hlediska předcházení srdečně-cévním příhodám zatracována na rozdíl od potravin v jejich sousedství.Více info |
Základní hodnoty emoční inteligenceUrčitě stojí za to podívat se na základní hodnoty, které amerciký psycholog Carl Rogers definoval pro komplexně funkční, emočně inteligentní osobu. Rogers je definoval v 60. letech minulého století, dříve než byl definován pojem emoční inteligence. Rogers předpokládá, že vlastnosti uvedené níže nás rozvíjejí z hlediska emoční inteligence:Více info |
Hodnoty HCGZkratka hCG se v medicíně používá pro humánní choriový gonadotropin (human choriod gonadropin), což je hormon, který vzniká v těle ženy po oplození vajíčka, a o kterém se...Více info |
Strava snižující cholesterol působí obdobně jako statinyVýsledky nedávného kanadského výzkumu naznačují, že strava bohatá na vlákninu, sóju a zeleninu snižuje cholesterol téměř ve stejné míře jako podávání statinů.Více info |
Beta-glukany snižují cholesterol a podporují imunituBeta-gkukan je polysacharid získávaný z buněčných stěn pekařských kvasinek, ovsa, ječmene a z mnoha medicinálních hub, jako např. maitake. Ve své přírodní formě kvasinky a houby obsahují směs beta -1,3-glukanů a beta-1,6-glukanů. Oves a ječmen obsahují kombinaci beta-1,3- glukanů a beta -1,4-glukanů.Více info |
vysoký cholesterolVíce info |
Vysoký cholesterolVíce info |
Zvýšený cholesterolVíce info |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |