Čokoláda - diagnóza, příznaky, léčbaNa této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Čokoláda. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Čokoláda. |
Tmavá čokoláda není podle vědců tak zdravá, jak se dosud tvrdiloDosavadní vědecké studie tvrdily, že tmavá čokoláda je zdravá pro srdce. Ti, kteří ji o letošních vánočních svátcích uždibovali s tím, že prospívá jejich zdraví, by se prý ale měli zamyslet. Podle renomovaného britského lékařského časopisu může být tvrzení o její prospěšnosti pro lidské zdraví mylné.Více info |
Omlazovací čokoládaNejen dobrou náladu, ale také stálé mládí slibuje tabulka tmavé čokolády, kterou připravuje cukrář Adolf Andersen v Německu. Přesnou recepturu čokolády Felice samozřejmě odmítá komukoli prozradit.Více info |
Zdravé nápoje: Lepší než káva! Horká čokoláda s macouPokud hledáte náhražku kávy, tento teplý nápoj vám poskytne jemnou podporu a je mnohem zdravější (a také chutnější) než káva.Více info |
Pizza, brambůrky a čokoláda jako drogyNěkteré pokrmy vysílají do mozku takový impuls, že navozují pocity potěšení a my si je žádáme znovu a znovu. Čokoládové výrobky a některé další zpracované potraviny zkrátka působí jako drogy.Více info |
Čokoláda - nový homeopatický lékHomeopatie, léčebná metoda, která na základě léčby podobného podobným využívá silně ředěných a potencovaných léků, byla objevena koncem 18. století. Jejím zakladatelem byl saský lékař Samuel Hahnemann.Více info |
Čokoláda prospívá mozku i srdciPodle statistik trpí každý pátý člověk na světě metabolickou poruchou, která zvyšuje riziko rozvoje cukrovky a kardiovaskulárních...Více info |
Čokoláda snižuje riziko infarktu podobně jako aspirinNěkolik čtverečků černé čokolády denně má prý stejné účinky jako aspirin na snižování srážlivosti krve a tím zmírnění rizika ucpání tepen, které často vede k srdečním infarktům. Tvrdí to studie amerických vědců, která byla uveřejněna v úterý ve Washingtonu.Více info |
Čokoláda pro zdravé srdce: zvolte tu správnouPůsobí tahle kakaová pochoutka na naše zdraví pozitivně, nebo negativně? Toť otázka. Informace bývají často protichůdné, co lékař,...Více info |
I čokoláda pro diabetiky může ukrývat alergenyOteklý jazyk a zhoršené dýchání – reakce, která je noční můrou všech alergiků citlivých na určité potraviny. Případ 93leté ženy...Více info |
Čokoláda – prospěšnější, než byste čekaliKdo z nás nesáhne občas (případně i denně) po tabulce čokolády? Není nutné mít kvůli tomu nějaké velké výčitky – tahle sladkost...Více info |