• Hodnoty u laboratorního vyšetření - poradna, diagnózy

    Zde je poradna o tématu: Hodnoty u laboratorního vyšetření. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info

  • 
  • Články na téma Hodnoty u laboratorního vyšetření

  • Sedimentace krve a její hodnoty

    Sedimentace krve, přesněji sedimentace erytrocytů (červených krvinek), je běžné laboratorní vyšetření, které se provádí během odběru krve při podezření na zánětlivé či infekční onemocnění. Při...

    Více info


    CRP v krvi #8211; hodnoty

    CRP (C- reaktivní protein) patří mezi nejčastější lékařská vyšetření prováděná v ordinaci praktického lékaře, protože umožňuje stanovit či optimální postup při léčbě pacienta nebo jej korigovat. Výsledky vyšetření pomáhají...

    Více info


    Hodnoty HCG

    Zkratka hCG se v medicíně používá pro humánní choriový gonadotropin (human choriod gonadropin), což je hormon, který vzniká v těle ženy po oplození vajíčka, a o kterém se...

    Více info


    ASTRUP #8211; hodnoty

    ASTRUP představuje vyšetření kapilární nebo tepenné krve, která se zaměřuje na zjištění koncentrace krevních plynů a zjišťuje acidobazickou rovnováhu organismu. V současnosti jde již...

    Více info


    Hodnoty cukru v krvi

    Není snad více sledované hodnoty v krvi, jako cukru. Může za to strach, ale hlavně i skutečnost, že cukrovkou trpí každý druhý a jelikož...

    Více info


    Víte, co znamená výsledek vašeho laboratorního vyšetření?

    Až osmdesát procent informací o vašem zdravotním stavu přichází z laboratoře.  

    Více info


    Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?

    Hladina této látky patří k nejsledovanějším hodnotám, ze kterých se usuzuje na zdravotní stav člověka. Do středu pozornosti se...

    Více info


    Krevní tlak a jeho hodnoty

    Tlakoměrem naměříme dvě hodnoty krevního tlaku. Pro pacienta s hypertenzí jsou důležitá obě dvě čísla. 

    Více info


    Zákazníci chtějí znát výživové hodnoty výrobků

    Pryč je doba, kdy si spotřebitelé přečetli na obalu potravinářského výrobku maximálně datum spotřeby. Dnes se lidé daleko více zajímají o výživu včetně výživových hodnot jednotlivých výrobků. Jak ukázal průzkum realizovaný společností STEM/MARK v dubnu 2011, o údaje na obalu potravin se zajímá 90 % oslovených spotřebitelů, přičemž dvě třetiny z nich sledují také údaje o složení potravin.

    Více info


    Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?

    Někdo by si mohl myslet, že krevní tlak a pulz jsou údaje, které jdou spolu ruku v ruce. Obojí se totiž obvykle měří v ordinaci...

    Více info


    Co ovlivňuje tepovou frekvenci v těhotenství a jaké hodnoty jsou normální?

    Těhotenství vyvolává v ženském těle mnoho změn. Například tepová frekvence se zvyšuje. Víte, jaký byste měla mít v graviditě tep?...

    Více info


    Znáte hodnoty svého cholesterolu? A víte, co pro vás tato čísla znamenají?

    Vašeho lékaře zajímá vaše lipidové spektrum. O co jde? Jednoduše se chystá změřit množství tuku ve vaší krvi, „hodného“ a „zlého“...

    Více info


    Jak snížit cholesterol? Hlídejte si pravidelně jeho hodnoty.

    Familiární hypercholesterolémie (FH) je nejčastější dědičné metabolické onemocnění, které se vyznačuje několikanásobně zvýšenými… 

    Více info


    Základní hodnoty emoční inteligence

    Určitě stojí za to podívat se na základní hodnoty, které amerciký psycholog Carl Rogers definoval pro komplexně funkční, emočně inteligentní osobu. Rogers je definoval v 60. letech minulého století, dříve než byl definován pojem emoční inteligence. Rogers předpokládá, že vlastnosti uvedené níže nás rozvíjejí z hlediska emoční inteligence:

    Více info


  • Dotazy na téma Hodnoty u laboratorního vyšetření

  • OObavy z výsledků laboratorního vyšetření krve

    Dobrý den, mám před sebou výsledky z laboratoře a velmi mně překvapily následující hodnoty: UREA 9,6/KREATININ 94/KYSELINA MOČOVÁ 370/CRP 6/HEMOGLOBIN HGB 108/HEMATOKRIT 0335. Pane doktore, můžete mně to nějak osvětlit? Moc Vám děkuji za odpověď

    Dobrý den Františko! Podle laboratorních výsledků máte lehce nadhraniční hodnotu urey, tato hodnota by...

    Více info


    Výsledky laboratorního vyšetření krve

    Dobrý den mohl sem prosím zeptat co znamenají tyto výsledky laboratorního vyšetření krve? S_GLU 4,3 mmol/l (3,3-5,6), S_CHOL 4,22 mmol/l (2,2-5,2), S_HDL Chol 1,65 mmol/l (1-2,1), S_TAG 0,34 mmol/l (0,45-1,7), S_LDL 2,92 mmol/l (1-3,3), S_TSH 0,863 mU/l (0,27-4,2), S_fT3 5,87 pmol/l (3,13-6,76), S_fT4...

    Dobrý den, k dotazu mohu uvést pouze to, že uvedené hodnoty jsou v normálním rozmezí. Co výsledky znamenají,...

    Více info


    Interpretace laboratorního vyšetření, krční uzlina

    Dobrý den, mám podezření na autoimunní onem.štítné žlázy. Byly mi provedeny testy a vyšlo: Ab-thyr.peroxidasa Ab.-TPO 247, Thyroxin volný fT4-11,6, Alfa1-glob v S-Elfo 0,035, Alfa2-Glob. v S-Elfo 0,154, Crp 20,2. Na kontrolu jdu až v prosinci, tak bych se ráda zeptala, zda tyto výsledky potvrzují zánět...

    Dobrý den, na základě těchto parametrů lze potvrdit, že autoimunitní zánět štítné žlázy máte (zvýšené...

    Více info


    Hodnoty laboratorního vyšetření

    Dobrý den. V laboratorním vyšetření jsem měl následující hodnoty mimo normu :S-bilirubin 23, hematokrit 0,39 , monocyty 0,10 . Co to signalizuje. Děkuji za odpověď.

    Dobrý den, bohužel nelze hodnotit samotná čísla, vždy je k tomu nutný i pacient a jeho anamnéza. Mohl...

    Více info


    Lupus a výsledky laboratorního vyšetření

    Dobrý den, dnes jsem dostala do ruky výsledky krve od neurologa, který řekl, že to už spadá pod revmatologii, protože mam pozitivní některé ALE testy, konkrétně ANA: 1:80 hrubě zrnita ANA 1:64 a ANA 1:32. IgG 16,40g/l a IgA 2,02 a taky HLA B27 pozitiv. Už půl roku mě trápí bolesti kloubů a svalů,kdy...

    Závěr opravdu musí udělat revmatolog nejen z laboratorních výsledků, ale i ze zhodnocení potíží, klinického...

    Více info


    Výsledek laboratorního vyšetření

    Dobrý den, nechal jsem si udělat krevní test. Některé výsledky se mi nezdají, prosím o radu jestli je krevní test v pořádku a nebo je nějaký problém. Monocyty 13,6% Lymfocyty 17,2% Kreatinin 61,0 umol/l Moč a sedimenty Specifická hmotnost 1.034 pH...

    Dobrý večer, Pepo, výsledek vyšetření moči a sedimentu je v pořádku, stejně tak výsledek vyšetření krve,...

    Více info


    Potní test - hodnoty

    Dobrý den, syn (13 let) neustále kašle, bylo u něj diagnostikováno astma. Lékařka nás poslala na potní test. V lednu 2010 byla hodnota 30,2 a po kontrolním vyšetření byla hodnota v březnu 2010 40,8. Můžete mi, prosím, poradit co dál? Je zde možnost vzniku onemocnění cystickou fibrózou? Je možné, aby syn odjel na léčebný pobyt k moři? Neublíží mu koncentrace...

    Dobrý den Olgo, u CF bývají hodnoty většinou nad 60. Myslím, že by mu moře nemělo uškodt. S pozdravem. ...

    Více info


    Diabetes - hodnoty

    Dobrý den, je mi 59 let, měřím 178 cm a vážím 87 kg. Ve třinácti letech jsem prodělala revmatickou horečku. V současné době beru lék na vysoký krevní tlak (měla jsem kolísavý) a lék na sníženou funkci štítné žlázy. Před rokem mi byly naměřeny tyto hodnoty cukru v krvi: HBA1C 6,5%, později 6,1% a nakonec 6,4%. Hranice je prý 6,0%, jak velké riziko cukrovky...

    Dobry den, to, ze ve Vasi rodine cukrovku nikdy nemel nemusi bohuzel vubec nic znamenat. Diabetes druheho typu jde ruku v ruce s nadvahou a obezitou. Hladina glykovaneho hemoglobinu je velmi presny ukazatel hladiny cukru, s jehoz pomoci vidime az 120 dni do minulosti glukozoveho metabolismu. S nejvetsi pravdepodobnosti byla tedy zvysena i hladina glukozy nad urcitou mez. Podle aktual...

    Více info


    Vysvětlení laboratorního nálezu

    Dobrý den, jak interpretovat hodnotu CK 6,66 u ročního dítete? i lehce zvýšené AST a LD... řešit či neřešit? Obávám se samozřejmě myopatie, je zde strach na místě? děkuji

    Jedná se o nepatrné zvýšení kreatinkinázy, hodnoty AST a LDH nemohu bohužel posoudit, protože jste jejich...

    Více info


    Výsledky laboratorního vyšetření

    Dobrý deň , mohla by som Vás poprosiť o vysvetlenie ohladom výsledkou krvy . Leukocity 4,00-10,00 a já mám 11,3 Distr.šírka trombo 12,5-15,3 já mám 11,7 Absolutny počet lymfo 0,8-4,00 já mám 4,18 vopred ďakujem za odpoveď

    Dobrý den, odchylky od normy jsou ve výsledcích Vašeho vyšetření opravdu mírné. Vůbec ničím bych se...

    Více info


    Hodnoty u laboratorního vyšetření

    Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledky krevního rozboru: HB 129, ery 4,63, hct 0,40, stř.objem ery 86,2, HGBERY 27,8, leuko 6,80, trombo 298, APTT 22,30 s, Quick 11,10 s INR 0,96, Urea 4,2 mmol/l krea v seru 66 umol/l, bili norm AST 0,26 ukat/l, ALT 0,24 ukat/l, ALP 0,85 ukat/l, Na 139 mmol/l, K...

    Dobrý den, nevím, z jakého důvodu jste byla na odběru krve, ale nemusíte mít žádné obavy. Výsledky...

    Více info


    Hodnocení základního laboratorního vyšetření krve

    Dobry den, rada bych se zeptala na vysledky krevnich testu delane v den prijeti k porodu. Dlouhou dobu jsem zila v UK, kde jsem sla s tehot testem k lekari, kde mi po odebrani krve sdelili, ze vysledky nejsou vporadku co se tyka jaternich testu. Muzete mi prosim vysvetlit, jestli je vse vporadku? Zde...

    Dobrý den, paní Nikolo, biochemické vyšetření krve - funkce ledvin v pořádku, vyšetření kyseliny močové...

    Více info


  • Přehled Hodnoty u laboratorního vyšetření

  • Jaterní testy hodnoty



    Více info

    Hodnoty tsh



    Více info

    Hodnoty psa



    Více info

    Hodnoty crp



    Více info

    Gmt hodnoty



    Více info

    Cholesterol hodnoty



    Více info

    D dimery zvýšené hodnoty



    Více info

    Crp hodnoty



    Více info

    Bilirubin hodnoty



    Více info

    Aslo hodnoty



    Více info

  • Poradna na téma Hodnoty u laboratorního vyšetření

  • OObavy z výsledků laboratorního vyšetření krve



    Více info

    Výsledky laboratorního vyšetření krve



    Více info

    Interpretace laboratorního vyšetření, krční uzlina



    Více info

    Hodnoty laboratorního vyšetření



    Více info

    Lupus a výsledky laboratorního vyšetření



    Více info

    Výsledek laboratorního vyšetření



    Více info

    6.6 byly hodnoty HCG 22 , 8.6 byly hodnoty 223



    Více info

    Vysvětlení laboratorního nálezu



    Více info

    Výsledky laboratorního vyšetření



    Více info

    Hodnoty u laboratorního vyšetření



    Více info

2018 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín